Krups Nescafé Dolce Gusto Lumio capsule machine review

De Krups Nescafé Dolce Gusto Lumio capsulemachine springt uit de pas met zijn buitengewone ontwerp. De populaire machine wordt aangeboden tegen een redelijke prijs en wordt gekenmerkt door een eenvoudige bediening. Meer dan 30 soorten koffie met Play en Select zijn hier beschikbaar. Wij controleren hier of de aankoop voor u de moeite waard is.

De Dolce Gusto – Nespresso capsules met buitengewoon design

Krups Nescafé Dolce Gusto Lumio KP1308
De Krups Nescafé Dolce Gusto Lumio heeft voldoende vermogen met 15 bar en neemt dankzij zijn compacte vorm weinig ruimte in beslag.

Met dit apparaat van Krups ben je afhankelijk van Nescafé koffiecapsules. Maar dit is niet per se een nadeel: er zijn meer dan 30 verschillende variëteiten om uit te kiezen, waarmee warme en koude dranken kunnen worden bereid. Thee en cacao maken ook deel uit van deze selectie.

De capsulemachine biedt ook een XL, functie, waarmee het mogelijk is om zelfs een grote beker te vullen. Een kleine of middelgrote hoeveelheid water kan ook worden geselecteerd. De bekerbak kan in drie verschillende posities worden versteld, zodat kleine bekers net zo netjes gevuld kunnen worden als een hoge beker of een macchiatoglas.

De machine bereikt snel de bedrijfstemperatuur. Als het buitengewone ontwerp u aanspreekt en als u zonder verschillende extra functies kunt, kunt u het hier zonder aarzeling openen.

De Krups Nescafé Dolce Gusto Lumio KP1308 capsulemachine heeft veel vermogen met 15 bar en neemt dankzij zijn compacte vorm weinig ruimte in beslag.

Koop hier bij Amazon.de

Technische specificaties van Dolce Gusto Lumio

 • Voeding: 230 volt
 • Nominaal vermogen: 1.600 watt
 • Cup tray posities: 3
 • Capaciteit watertank: 1 liter
 • Afmetingen: 17,59 x 22,12 x 36,79 centimeter
 • Gewicht: 2.5 kg
 • Pompdruk: 15 bar

Hier vindt u de Duitse gebruikershandleiding van de Lumio van Krups.

Eenvoudige bediening en vol aroma overtuigen

Met het Krups Nescafé Dolce Gusto Lumio is elk kopje koffie een perfect genot. De koffiecapsules zijn aromadicht afgesloten en worden alleen geopend in de capsulemachine. Hierdoor blijven de gevoelige koffiearoma’s perfect bewaard en ontvouwen ze zich pas als ze worden gezet.

De machine werkt met een sterke pompdruk van 15 bar. Dit is in het midden van het veld in vergelijking, maar is genoeg om een fatsoenlijke espresso met crema te maken.

De bediening is heel eenvoudig, omdat het capsulesysteem in principe alle processen automatisch maakt. Het enige dat u hoeft te doen, is de machine inschakelen en de gewenste capsule plaatsen. Dan kun je met een schuifschakelaar Kies cupmaat, die kan worden aangepast aan klein, middelgroot of groot.

Met deze capsule machine kunt u warme of koude dranken voorbereiden. Voor de warme of koude stand is er nog een schakelaar. Pas vervolgens de bekerlade aan op de gewenste cuphoogte en plaats de cup onder de uitlaat. Tot slot hoef je alleen maar op de startknop te drukken en je hebt de perfecte Kopje koffie klaar.

Uitzonderlijk design als hoogtepunt voor de keuken

Het ontwerp van deze Krups capsule machine is even praktisch als nobel. Met zijn smalle afmetingen heeft het apparaat een compact ontwerp en kan het gemakkelijk in een klein gebied worden ondergebracht. Het ontwerp is ontworpen in een boogvorm, wat enkele voordelen heeft. Zo heb je altijd de waterstand in het zicht en neemt deze weinig ruimte in de diepte in beslag.

De Lumio koffiecapsulemachine helpt ook energie te besparen. Er kan een energiebesparende functie worden geselecteerd. Verder is het toestel ook voorzien van een automatische uitschakeling.

Voor wie is deze capsulemachine geschikt?

Capsulemachines zijn in principe geschikt voor iedereen die een breed scala aan Koffie wat zonder veel moeite mogelijk is. Deze machine biedt een aantal opties die eenvoudig aan te passen zijn. De bediening is volledig intuïtief en kan door iedereen worden gedaan. Door de eenvoudige bediening is de capsulemachine geschikt ook goed voor ouderen.

De Watertank bevat een liter water. Daarom kan het apparaat ook goed worden gebruikt waar veel koffie wordt gedronken. So het is geschikt voor het grotere huishouden en voor een gedeeld appartement of een klein kantoor.

Reiniging en onderhoud van de Lumio Dolce Gusto

De gladde oppervlakken in het buitengebied van de capsulemachine kunnen eenvoudig worden gereinigd met een vochtige doek. De bekerbak moet dagelijks worden schoongemaakt, zodat zich geen bacteriën vormen als gevolg van mogelijke koffieresten. Dit is vooral belangrijk als u capsules gebruikt die melk bevatten.

Het is ook belangrijk om het apparaat regelmatig te ontkalken. Dit is de enige manier om een optimale koffiesmaak te garanderen. Bovendien kan schade aan het apparaat optreden als zich sterke kalkaanslag vormt. Aan de gebruiksaanwijzing kunt u zien hoe het apparaat moet worden ontkalkt. Hoe vaak ontkalken nodig is, hangt af van de waterhardheid.

Video: Krups Lumio Ontkalken

Een gids voor het ontkalken van de Krups Dolce Gusto Lumio

Voor- en nadelen van de Krups KP1308

Voordelen

 • Snel bereiken van bedrijfstemperatuur
 • Eenvoudig in gebruik
 • Verstelbare bekerbak
 • Verschillende portiegroottes mogelijk
 • Voor warme en koude dranken
 • Automatische uitschakeling en energiebesparende functie
 • Compact formaat en uitzonderlijk ontwerp

Nadelen

 • Gemiddelde pompdruk
 • Watertank moeilijk schoon te maken omdat de opening klein is

Veelgestelde vragen over het apparaat

Kunnen alleen capsules van Nescafé worden gebruikt?

Ja en nee, dit apparaat kan ook worden gebruikt met capsules van verschillende andere leveranciers die het Nescafé-systeem volgen. U kunt dus profiteren van een grotere selectie koffievariëteiten en ook goedkopere capsules gebruiken.

Moet je de capsulemachine ook ontkalken?

Ja, zelfs als je zacht water in het huishouden hebt, is kalk altijd inbegrepen. Als limoen begint te bezinken, merk je eerst een verandering in de smaak van koffie. Uiteindelijk kunnen de kalkaanslag er echter voor zorgen dat de machine slecht functioneert en aanzienlijk beschadigd raakt.

Passen pads ook in de machine?

Nee, dit apparaat is exclusief ontworpen voor koffiecapsules die het Nescafé-systeem volgen.

Wordt de hoeveelheid water automatisch bepaald?

Ja. Via een schuifschakelaar kunnen drie verschillende hoeveelheden water worden geselecteerd: small, medium en large. Nadat de hoeveelheid is geselecteerd, bepaalt de machine automatisch hoeveel water er uit de tank moet komen.

Vallen de lege capsules in een verzamelcontainer?

Nee, dit apparaat biedt geen verzamelcontainer voor de lege capsules. Ze moeten elke keer met de hand worden verwijderd.

Wordt de laatste waterstand opgeslagen?

Ja, de Lumio van Krups onthoudt de laatst gebruikte hoeveelheid water en gebruikt deze opnieuw bij het volgende kopje koffie als je het niet ververst.

Kan de capsulemachine ook melkschuim maken?

De machine zelf heeft geen melkopschuimer. Dranken kunnen echter nog steeds met melkschuim worden bereid als er capsules worden gebruikt die voor dit doel zijn bedoeld. Het melkschuim is echter meestal vloeibaarder dan bij een melkopschuimer.

Is het mogelijk om kopjes van verschillende groottes onder de uitlaat te plaatsen?

Ja, de bekerbak heeft drie verschillende posities. Zo kunnen kleine bekers zonder spuiten gevuld worden en heb je ook de mogelijkheid om hoge glazen of bekers op te bergen.

Kunnen de lekbak en de capsulecontainer in de vaatwasser worden gedaan?

Ja, beide onderdelen kunnen eenvoudig in de vaatwasser worden gereinigd.

Is het apparaat ook geschikt voor cappuccino?

Ja, er zijn koffiecapsules voor cappuccino, maar ook voor tal van andere koffiespecialiteiten, die allemaal door deze machine kunnen worden bereid.

Kan het waterreservoir worden verwijderd?

Ja, voor het vullen en ook voor het reinigen moet de watertank uit het apparaat worden verwijderd.

Zijn er ook koffiecapsules die voldoende zijn voor de XL koffiemaat?

Ja, er zijn nu ook koffiecapsules voor een XL koffie, die voldoende zijn voor een mok.

Resultaat

Er is nauwelijks een gemakkelijkere manier om thuis van verschillende koffiespecialiteiten te genieten dan met de Krups Nescafé Dolce Gusto Lumio KP1308 capsulemachine. Je selecteert een capsule in de gewenste smaak, plaatst deze in de Masen seconden later houd je een heerlijk geurende kop koffie in je hand.

Het ontwerp van het apparaat is opvallend, maar brengt ook een paar praktische voordelen met zich mee. Ook als je beperkte ruimte hebt, kun je de Lumio goed instellen.

De meerderheid van de klanten is zeer tevreden over hun Krups capsule machine. Ze prijzen het gebruiksgemak en de ongecompliceerde werking van het apparaat. Het aantrekkelijke design is ook keer op keer een reden tot lof. Deze capsule machine wordt aangeboden tegen een eerlijke prijs en blijkt van hoge kwaliteit en duurzaam te zijn. Daarom kan het worden aanbevolen voor aankoop.

 • Beoordeling van de auteur
 • Waardering 4,5 sterren

€89,34De Krups Nescafé Dolce Gusto Lumio KP1308 capsule machine voor de prijs van slechts 89,34 € heeft veel vermogen met 15 bar en neemt weinig ruimte in beslag dankzij de compacte vorm.