Capsule Machine Test Beoordelingen ▷ Nespresso Machine &Capsule Machine Vergelijking

We vergelijken de BESTE capsulemachines ☕ VAN de Nespresso-machine Vergelijking ✅ koffiecapsulemachine-ervaring ✅ Fabrikant ✅ Bedieningsfuncties ✅▷ Tips * KOOP GOEDKOOP *

Wij hebben de beste capsulemachines voor je vergeleken. In onze vergelijkingstabel vindt u geschikte modellen voor snelle koffiebereiding. Meer details over de apparaten zijn te vinden in onze gedetailleerde Nespresso Machine Test Reviews.

Alles wat de moeite waard is om te weten voor het perfecte aroma van koffie en duurzaam gebruik wordt uitgelegd in onze gids op deze pagina.

Onze beoordelingen zijn gebaseerd op vele bronnen, zoals gebruikersopinie van kopers op Amazon en testrecensies van andere vergelijkingsportals zoals Stiftung Warentest, informatie over fabrikanten, onafhankelijke forums en andere bronnen.

Als evaluatie in de capsulemachinetest gebruiken we deze vier categorieën voor een snel overzicht van de productevaluatie:

 • Kenmerken (apparatuur en functies)
 • Voorbereiding (behandeling van het brouwproces)
 • Kwaliteit
 • Prijs

Onze top 10 capsulemachines op de proef gesteld

We schieten de capsule! Tabel per 30 oktober

Individuele rapporten van capsulemachines

Welke capsulemachine is de beste?

Gids & Koopadvies

Hoe werkt een capsulemachine?

Capsule Machine Test
Snel en veelzijdig: de capsulemachine

Inkapselen

BDe capsulemachine maakt gebruik van capsules gevuld met koffiepoeder, die precies voor een kopje koffie worden geportioneerd. Ze zijn verkrijgbaar in veel verschillende smaken. Je hebt de keuze, kopje voor kopje, welke soort koffie je wilt drinken. Er zijn zelfs capsules voor thee of cacao verkrijgbaar.

De koffiecapsule is meestal gemaakt van aluminium en bekleed met PVS van binnenuit. Het is uitstekend afgesloten, zodat het koffiearoma er lang in kan worden vastgehouden. De meeste capsules kunnen tot negen maanden worden bewaard.

Er zijn echter ook koffiecapsules gemaakt van andere materialen en tegenwoordig is er een trend om koffiecapsules te maken van milieuvriendelijkere materialen.

De meeste capsulemachines zijn uitgerust met een speciale schacht waardoor de capsule gemakkelijk kan worden ingebracht. De koffiekooi omringt de koffiecapsule en vormt er samen een zetkamer mee.

Terwijl de drankjes volautomatisch worden gebrouwen, wordt de capsule tegen een piramideplaat gedrukt.

Brouwen

Het brouwproces is het gemakkelijkst met capsulemachines in vergelijking met andere koffiemachines. Het enige dat u hoeft te doen, is de machine met water vullen, de capsule inbrengen en op de knop drukken. In iets meer dan een minuut is de koffie klaar.

Het hete water, dat via een pomp met druk in de capsule wordt gevoerd, creëert een overdruk in de capsule, waardoor het membraan barst. De koffie wordt in de capsule gezet en vervolgens over de piramideplaat naar de uitlaat gebracht.

In veel gevallen heeft een capsulemachine ook een interne controle voor de brouwtemperatuur. Het is dus mogelijk dat elke specialiteit op de juiste temperatuur kan worden gebrouwen.

Dit is belangrijk, want espresso heeft een andere temperatuur nodig dan een latte. De juiste zettemperatuur draagt aanzienlijk bij aan de smaak van de koffie.

Melksysteem

Voor sommige apparaten is een accessoire ook een Melkopschuimfunctie beschikbaar, zodat u ook kunt genieten van specialiteiten zoals cappuccino of latte. Vaak is een capsule koffiezetapparaat slechts uitgerust met één of twee knoppen en is het zeer gemakkelijk te hanteren.

Onderhoud en reiniging van de capsule koffiemachine

Reiniging en onderhoud van de capsulemachine

Om op lange termijn te kunnen genieten van de beste koffiesmaak, is een zorgvuldige reiniging cruciaal voor de Nespresso-machine, net als bij alle andere koffiemachines. Als er koffieresten in de capsulemachine worden gevormd, kunnen deze de smaak aantasten.

Tips voor het verzorgen van een capsulemachine:

 • Werp koffiecapsules uit na gebruik.
 • Reinig de watertank dagelijks en vul deze met vers water.
 • Lege verzamelcontainers voor koffiecapsules regelmatig.
 • Spoelmachine dagelijks met heet water zonder capsulen. Hierdoor kan het afzuigsysteem schoon worden gehouden.
 • Als de machine een melkopschuimer heeft, moet deze na elk gebruik goed worden schoongemaakt om de opbouw van bacteriën te voorkomen.
 • Maak de lekbak dagelijks schoon.

Minder frequent ontkalken in vergelijking met volautomatische machines

De capsulemachine moet ook regelmatig worden ontkalkt. Als kalkaanslagresten van hard water zich in de machine vormen, wordt de smaak van de koffie aangetast en ook de functionaliteit van de Kapsel koffiezetapparaat kan hier last van hebben.

Hoe vaak u de machine moet ontkalken, hangt ook af van hoe vaak u deze gebruikt. Maar ook waterhardheid speelt een rol. Als u de mate van hardheid van het water in uw woonwijk niet kent, kunt u zich hierover informeren bij de verantwoordelijke waterleiding.

In zacht water is ontkalken slechts één keer per jaar nodig. Als het water echter harder is, moet u elke zes maanden ontkalken, volgens de test van de gebruiker.

Veel capsulemachines bieden u ook een indicator die aangeeft wanneer ontkalken nodig is. Om dit te doen, moet u meestal de waterhardheid van uw woonwijk opslaan.

Als er geen display is, moet u de machine uiterlijk ontkalken wanneer de koffie langzamer begint te werken dan normaal.

Het proces van ontkalken is een beetje anders voor elk Nespresso-model. U moet de gebruiksaanwijzing zorgvuldig lezen en de instructies voor het ontkalken precies volgen.

Goede smaak van koffiecapsules

Capsule machine smaak
Grandioze smaakbeleving dankzij aroma-verzegelde capsules

Capsulemachines zijn zo populair omdat ze espresso, lungo en andere koffiespecialiteiten bereiden met een uitstekende smaak. Het geheim van hun goede aroma ligt in de capsules die de koffie bevatten.

Koffie, vooral als het vers gemalen is, verliest vrij snel zijn smaak. Door contact met de zuurstof in de lucht ontstaat een oxidatieproces, dat de gevoelige aroma’s kan beschadigen. Daarom moet de koffie ook luchtdicht worden bewaard.

Dienovereenkomstig zijn de capsules ook zeer geschikt om de koffie portie voor portie goed beschermd te bewaren. De capsules worden gestofzuigd en hermetisch afgesloten zodat er geen zuurstof in de koffie kan komen.

Elke portie wordt alleen geopend op het moment dat het hete water in de capsule stroomt om te brouwen. Daarom is een optimale smaak gegarandeerd.

Of je nu kiest voor espresso, café lungo, cappuccino of latte, de volle smaakontwikkeling van het capsulesysteem helpt om de aroma’s te behouden.

De beste capsules

In het geval van capsules zijn er verschillende systemen die verschillen van een of meer punten. De meest voorkomende systemen voor ons vandaag zijn:

 • Nespresso- en Nespresso-
 • Tassimo
 • Expressi capsulemachine van Aldi Süd
 • Caffita (Caffitaly)
 • Cafissimo
 • Dolce Gusto
 • Lavazza

Nespresso capsules – nu patentvrij

Capsulemachine Nespresso capsule systeem
Smaakvariëteit voor de capsulemachine met de Nespresso capsules

Het bekendste systeem is Nespresso, dat sinds 1986 bestaat en is ontwikkeld door het Zwitserse merk Nestlé.

In dit systeem zit de koffie in een aluminium capsule, die tijdens het zetproces door doornen in de machine wordt doorboord. Door het binnenkomende water barst de capsule op de bodem open en stroomt de koffie door de juiste druk naar buiten.

Steeds meer fabrikanten van huishoudelijke apparaten bieden koffiecapsulemachines aan voor het Nespresso-systeem. Het gaat dan bijvoorbeeld om De’Longhi, Siemens, Miele en Krups. De prijzen voor een Nespresso machine variëren tussen de 60 en 250 euro.

Oorspronkelijk waren alleen de vrij dure originele capsules van Nestlé op de markt voor deze capsulemachines. Inmiddels zijn er echter verschillende aanbieders waar je voor weinig geld capsules kunt krijgen voor een capsule koffiemachine.

Degenen die kiezen voor de originele capsules, die 35 cent of meer kosten, afhankelijk van de variëteit, zijn meestal enthousiast over de smaak van de koffie. Espresso wordt beschouwd als de benchmark bij het vergelijken van de kwaliteit van koffie.

Als de capsulemachine Nespresso capsules gebruikt, is de kwaliteit van de espresso anders dan de drank.nk is nauwelijks te onderscheiden van de portafiltermachine.

De Nespresso capsules zijn verkrijgbaar in Nespresso boetieks, die nu over de hele wereld verkrijgbaar zijn. U kunt uw capsulevoorraad ook goed bestellen in de online shop na een enkele registratie.

Het patent van Nespresso is vandaag verlopen. Daarom zijn er ook veel andere leveranciers die koffiecapsules produceren voor de Nespresso-machines. Deze omvatten bijvoorbeeld Jakobs Kaffee en Dallmayr, evenals vele andere merken in elke supermarkt.

Kenmerken van Nespresso-machines

De individuele koffiecapsulemachines voor het Nespresso-systeem verschillen in Diverse extra functies. Naast het zetten van koffie uit capsules, bieden sommige apparaten een geïntegreerde melkopschuimer.

Een bekerwarmer en een grote watertank behoren ook tot de voordelen die sommige modellen goed onderscheiden. Ter informatie: De capaciteit van de watertank ligt meestal tussen 0,6 en 1,3 liter.

Voor- en nadelen van het Nespresso systeem

Voordelen

 • Lifestyle artikelen
 • uitgebreid assortiment koffiecapsules
 • Andere capsules kunnen worden gebruikt
 • Optimale bescherming tegen aroma’s en lange houdbaarheid dankzij aluminium capsules

Nadelen

 • Hoge prijs voor originele capsules
 • Verwijdering moet worden gedaan bij de dealer om het milieu te beschermen

Welke Nespresso machine is de beste?

Welke capsules zijn compatibel met Nespresso?

 • Dallmayr
 • Gourmesso
 • Zuiano
 • “Ja natuurlijk” Rewe eigen merk
 • Bellaroma (Lidl’s eigen merk)
 • Goede &goedkope koffiecapsules
 • LaCoppa Koffie Capsules
 • Velibre Koffie Capsules
 • Aldi capsules (selectie)
 • Jacobs

Tassimo capsulemachine – een modern capsulesysteem

Het Tassimo capsulesysteem maakt gebruik van de T-schijven geproduceerd door Kraft Foods. De T-schijven zijn voorzien van een soort chip, meer bepaald een barcode.

De barcode voorziet het apparaat van de nodige informatie voor het zetten van de specifieke koffie in termen van temperatuur, zettijd en waterhoeveelheid. Voor dit systeem zijn Braun- en Bosch-apparaten beschikbaar.

De capsules zijn gemaakt van plastic bij Tassimo en vertegenwoordigen, net als de aluminium capsules van Nespresso, een relatief hoge milieu-impact, afhankelijk van hun verwijdering.

Door de speciale markering met de barcode, die nodig is voor de juiste werking van de koffiecapsulemachines, zijn er nauwelijks imitatiekoffiecapsules met lage prijzen. De keuze is dus beperkt.

De koffiecapsules bij Tassimo kosten iets minder geld dan wanneer het koffiezetapparaat Nespresso als capsulesysteem gebruikt. Zelfs een Tassimo koffiecapsulemachine, zoals de Tassimo Vivy, is wat goedkoper. Ze zijn al verkrijgbaar vanaf 30 euro, terwijl de duurste modellen zo’n 200 euro kosten.

Capsules voor melkschuim worden ook aangeboden. Zo kan een cappuccino worden bereid door eerst een espressocapsule te laten draaien en direct daarna een melkschuimcapsule in de machine. De smaak is echter niet zo goed als melkschuim gemaakt van verse melk.

Bij een Tassimo capsulemachine ligt de focus meer op gezoete melkdranken dan op gewone espresso en koffie.

In tegenstelling tot het Nespresso-systeem speelt de kwaliteit van het apparaat een bijzonder belangrijke rol in de smaak van de koffie bij Tassimo. De betere Tassimo koffiecapsulemachines produceren een constante en hogere pompdruk, wat een sterk effect heeft op de smaak van de espresso.

Voor- en nadelen van het Tassimo systeem

Voordelen

 • Barcodeproces voor optimale kwaliteit
 • goede selectie voor melkkoffiedranken

Nadelen

 • Kleine selectie voor gewone koffie
 • 2 capsules nodig voor melkkoffiedranken (hogere kosten)

Andere koffiecapsulesystemen

Andere koffiecapsulesystemen

Sinds enkele jaren biedt de discounter Aldi Kapsel ook machines aan met de bijbehorende koffiecapsules. Een Aldi capsule machine is een volwassen systeem met een pomp van 19 bar en een automatisch capsule ejectie systeem.

De koffiecapsules voor het Aldi-model zijn goedkoper dan de Nespresso-capsules. De capsules zijn verkrijgbaar in verschillende smaken.

Hoewel het capsulemachinesysteem van Aldi populair is bij veel consumenten dankzij de lage prijs, is deeetaste scoorde minder goed in testrapporten. Met name de espresso wordt vaak bekritiseerd.

Caffita capsules |

Dat Caffita Systeem komt uit Italië, waar het werd ontwikkeld in samenwerking tussen de merken Gaggia en Ècaffè. Dit systeem is ook bekend in Duitsland en wordt aangeboden door Tchibo Cafissimo en Eduscho Cafissimo. Ze kosten tussen de 60 en 200 euro.

In dit systeem zijn de koffiecapsules gemaakt van plastic, dat goed is afgesloten met een aluminiumfolie. Ook in dit systeem wordt de capsule ingebracht, doorboord door een spike en vervolgens doorstroomd met water.

De Caffita machine werkt met 15 bar pompdruk voor een vaste crema en modellen met melkopschuimer zijn ook beschikbaar.

Pure variatie in Dolce Gusto koffiecapsules

Dolce Gusto is een systeem dat ook door Nestlé is ontworpen. Een Dolce Gusto capsulemachine is verkrijgbaar in verschillende modellen, meestal met een pompdruk van 14 of 15 bar.

Er is een goede selectie capsules, waar warme dranken zoals cacao en thee verkrijgbaar zijn naast koffiespecialiteiten. De koffiecapsules bieden een goede smaak, maar zijn ook vrij hoog in prijs.

Welke capsules zijn compatibel met een Dolce Gusto?

Lavazza capsules zijn klein en krachtig

Lavazza is een systeem voor koffiecapsules dat uit Italië komt. De fabrikant biedt, geeft een goede selectie van smaken in dit systeem, dat naam heeft gemaakt voor zichzelf door goede espresso.

Een goedkope Lavazza capsule machine | is verkrijgbaar voor een kleine prijs van slechts 30 euro, maar de prijs kan ook oplopen tot ongeveer 250 euro.

Impact op het milieu

De capsules voor de capsulemachines zijn gemaakt van aluminium, plastic of een combinatie van meer materialen. Terwijl andere koffiemachines pas koffiepoeder achterlaten na het zetten, dat zelfs kan worden gecomposteerd, produceren de capsulemachines afval dat schadelijk is voor het milieu.

Fabrikanten hebben hier echter al goed werk geleverd en bieden nu recyclingprogramma’s en duurzamere productie aan.

Het milieuvriendelijke alternatief

Alternatieve capsules
Herbruikbare capsules en recycling voor duurzaamheid

Er zijn herbruikbare capsules. Om dit te doen, moet de capsule echter uit de koffiemachine worden gehaald, gewassen en opnieuw worden gevuld. Dit is moeilijk te rijmen met het idee dat de capsulemachine Snel en eenvoudig is om koffie te zetten. Dat is de reden waarom deze capsules niet erg populair zijn.

Er zijn echter ook capsules die gemaakt zijn van composteerbare materialen en daardoor weinig impact hebben op het milieu. Dit omvat de La Coppa koffiecapsule, die kan worden gebruikt voor het Nespresso-systeem. De koffiecapsules zijn gemarkeerd met een groene ring waaraan u ze gemakkelijk kunt herkennen.

Deze milieuvriendelijke capsules zijn verkrijgbaar in zeven varianten, waarvan er drie biologische koffie bevatten. Volgens de fabrikant is de capsule zelf gemaakt van suikerriet en suikerbietenconcentraat en afgesloten met een groentefilm.

U kunt de capsule weggooien via het organische organisch afval. Trouwens, de prijs van deze capsules is goedkoper dan de aluminium versie.

Capsulemachine of volautomatisch?

Capsulemachines maken de koffiebereiding voornamelijk snel en probleemloos.

Portafilter machines daarentegen zijn nog steeds ongeslagen door barista’s en liefhebbers van fijne espressokoffie. Maar het vergt veel oefening, geduld en tijd om met zo’n machine een uitstekende espresso te zetten.

Volautomatische koffiemachines zijn een uitstekend alternatief voor koffiebereiding, omdat ze met één druk op de knop verschillende koffiespecialiteiten kunnen aanbieden.

Met de volautomatische machines wordt de koffie voor elk kopje vers gemalen uit een bonentank en de meeste machines hebben ook een systeem voor het opschuimen van melk.

Hoewel de vervolgkosten lager zijn, is de aankoop aanzienlijk duurder. Ze nemen aanzienlijk meer ruimte in beslag en bediening, reiniging en onderhoud zijn ingewikkelder dan een Nespresso-apparaat.

Voor wie is een Nespresso koffiemachine geschikt?

De aanschaf van een Nespresso koffiemachine met een laag verbruik van warme dranken is bijzonder geschikt. Deze koffiecapsule pureeine is ontworpen voor diegenen die snel een kopje koffie willen inschenken, maar toch een goed aroma verwachten voor volledig koffiegenot.

Daarnaast bieden ze ook een verscheidenheid aan smaken door middel van een uitgebreid assortiment van verschillende koffiecapsules.

Voor een kantoor of commercieel gebruik heeft een volautomatische koffiemachine echter meestal de voorkeur omdat deze krachtiger is en een lagere prijs per kopje biedt.

Koffie capsule machine prijs

Voor capsulemachines loopt de prijs per kopje espresso op tot 45 cent. Omgerekend naar koffiepoeder resulteert dit in meer dan 80 € per kilo.

Als je veel koffie drinkt, ben je dus beter af met een gewone koffiemachine of een volautomatische machine.

Uitstekende koffie, vaak biologisch, is te verkrijgen voor minder dan 20 euro per kilo en normale koffie is verkrijgbaar voor minder dan 5 euro per kilo.

Waar u rekening mee moet houden bij het kopen

Capsule Machine Aankoop

De koffiecapsules van het ene systeem zijn soms niet compatibel met die van een ander systeem. Je kunt dus geen Nespresso capsule gebruiken in de Tassimo machine.

Daarom is het raadzaam om de verschillende soorten capsules in prijs te vergelijken en, indien mogelijk, ook te testen.

Een in hoogte verstelbare lekbak is een praktische nice-to-have, waarmee eventuele spatten vermeden kunnen worden, zeker bij een espresso.

Onze tip: Veel capsulemachine-aanbiedingen omvatten vouchers voor de eenmalige aankoop van capsules in de betreffende online winkel.

In het algemeen geldt het volgende:

De capsules en hun prijs zijn een belangrijk argument voor de aankoopbeslissing. U moet dus eerst beslissen over de capsules van een systeem voordat u een selectie maakt.

Opwarmtijd

Omdat een snelle bereiding van de koffie een van de belangrijkste redenen is om te kopen, moet u letten op de tijd die de machine nodig heeft om op te warmen. Sommige modellen zijn direct na het inschakelen klaar voor gebruik, terwijl andere tot een minuut nodig hebben om de bedrijfstemperatuur te bereiken.

Melkopschuimsysteem

Als u graag speciale koffies drinkt die zijn bereid met melkschuim, zoals cappuccino of latte, kunt u een model kiezen dat is uitgerust met een apparaat voor het opschuimen van de melk.

Maar volautomatische melkopschuimers zijn ook zeer geschikt om snel te gebruiken melkschuim te produceren.

Dus als je slechts af en toe drankjes met melk bereidt, ben je beter af met een capsulemachine zonder melkopschuimer. De schoonmaak kan omslachtig zijn en bovendien is de prijs door deze extra meestal veel hoger. Het kan dus gemakkelijker zijn om het melkschuim apart te bereiden.

Watertank

Als er meerdere kopjes koffie per dag worden gezet, is het raadzaam om te kiezen voor een model met een grote watertank. Dit maakt het mogelijk om meerdere kopjes te verkrijgen zonder steeds opnieuw water aan te vullen.

Sommige apparaten zijn ook in staat om twee kopjes tegelijk te maken. Het tankvolume strekt zich uit van ongeveer 0,7 liter – 1,5 liter.

Bediening &Handling

De bediening van de capsulemachine moet zo eenvoudig mogelijk zijn. Een van de voordelen van deze koffiebereidingsmethode is de moeiteloze productie van koffiedranken, zodat je met één druk op de knop drankjes krijgt.

Sommige modellen bieden tegenwoordig LED-displays voor het selecteren van koffieprogramma’s.

Automatische capsule-uitwerping is ook mogelijk. Na gebruik worden de capsules automatisch in een verzamelcontainer gevoerd zonder dat dit proces handmatig hoeft te worden geactiveerd. De opvangcontainer moet ook gemakkelijk te verwijderen en schoon te maken zijn.

Er zijn ook extra functies om energie te besparen. Sommige modellen hebben een automatische uitschakeling.

Welke capsules voor welke capsule koffiemachine?

Tegenwoordig zijn er een aantal verschillende fabrikanten, die elk verschillende modellen van de populaire koffiecapsulemachines aanbieden. We laten u nu zien welke merken en apparaten u kunt kopen voor het gewenste capsulesysteem.

Capsule Machine Voordelen
Geniet eenvoudig van het beste koffiearoma met een capsulemachine

De’Longhi vertrouwt op Nespresso

De’Longhi NL 125.S Pixie Electric

DeLonghi biedt verschillende modellen die geschikt zijn voor het Nespresso systeem. Een zeer compacte capsulemachine is de DeLonghi EN 125.S Pixie Electric. Een krachtige pomp bouwtDeze kleine machine heeft een pompdruk van 19 bar en een hoogwaardig verwarmingssysteem zorgt voor de perfecte brouwtemperatuur.

Andere voordelen van deze Nespresso machine zijn een snelle opwarmtijd. Het koffiezetapparaat is in slechts 15 seconden klaar voor gebruik.

Bovendien was deze machine uitgerust met een automatische uitschakeling, waardoor de werking van dit apparaat bijzonder energiebesparend is.

De’Longhi NL 266.BAE

Elegant zwart ontwerp en ondersteuning van DeLonghi Nespresso Citiz capsules kenmerken deze machine. Het wordt geleverd met veel accessoires, zoals een voorverwarmer voor de kopjes, evenals een bekerplaat, die in hoogte verstelbaar is.

Met dit apparaat kun je dus kopjes of glazen op verschillende hoogtes gebruiken. Consumenten waarderen ook het melkopschuimsysteem van deze capsulemachine, die het mogelijk maakt om eersteklas cappuccino rechtstreeks uit de capsulemachine te verkrijgen.

De’Longhi EDG 737.B

De De’Longhi EDG 737.B, de zwarte tegenhanger van de De’Longhi EDG736.RM, is bijzonder elegant en futuristisch. Bovendien is de machine zeer eenvoudig te hanteren dankzij de magnetische houder en flow-stop technologie.

Tassimo machine van Bosch

Als u voor het Tassimo-systeem wilt kiezen, is de Bosch TAS1252-machine een uitstekende keuze. De machine kenmerkt zich door een volwassen technologie en kan ook met een aantrekkelijk ontwerp komen.

Naar de Voordelen van deze capsule machine is eigenaar van het Intellibrew-systeem. Dankzij de barcode-informatie op de capsules kan deze machine precies de juiste instelling kiezen om te brouwen. De koffie is dus altijd een optimaal genot.

De bediening van een Tassimo-machine is eenvoudig dankzij een automaat met één knop. Het koffiezetapparaat is ook gemakkelijk schoon te maken. Ook zijn de oppervlakken eenvoudig schoon te maken, zodat de machine in een mum van tijd kan worden afgeveegd.

Caffitaly Systeem

Voor het Caffitaly-systeem is de Clio S21-capsulemachine een uitstekend apparaat, dat op het eerste gezicht wordt gekenmerkt door een chique rood-zwarte look.

De machine is eenvoudig te bedienen en heeft een compact ontwerp, zodat er weinig ruimte nodig is om het koffiezetapparaat in te stellen. De speciale uitrusting van dit apparaat omvat de verstelbare bekerbak.

Tchibo capsulemachine voor melkschuimliefhebbers

De capsules voor de Cafissimo capsulemachine zijn te koop bij Tchibo ontvangen. Je hebt de keuze tussen verschillende Tchibo apparaten.

De Tchibo Caffissimo Classic in rood en de Tchibo capsulemachine Saeco Cafissimo Latte in rood, wit of zilver bieden een melkopschuimer. De Tchibo Saeco Cafissimo Latte is geproduceerd in samenwerking met Saeco en produceert met één druk op de knop het melkschuim voor koffie.

Een Cafissimo-koffiezetapparaat biedt ook drie zetdrukniveaus, waarmee u elke koffiespecialiteit kunt zetten. Verder kunnen er vijf Cafissimo-dranken worden bewaard.

Met een prijs van 199 euro (incl. btw) is deze machine het duurste model van Tchibo en overtuigt met zijn complete uitrusting. Caffissimo producten zijn ook mooi om naar te kijken en hebben daarom al een Reddot Award gewonnen.

Lavazza capsule machine van Saeco

Saeco werkt ook samen met Lavazza om de capsulemachines voor dit systeem te produceren. Een uitstekende machine is de Lavazza LB 2317, die zowel een systeem heeft voor het opschuimen van melk als warm water levert.

De machine heeft een grote verzamelcontainer voor 25 capsules en werkt snel, zodat er in korte tijd meerdere kopjes koffie geproduceerd kunnen worden. Een verwijderbare watertank als deze heeft een inhoud van 4 liter, wat betekent dat je dit apparaat ook op kantoor nodig kunt hebben.

Video: Overzicht van de verschillende koffiecapsules

In deze video leer je wat de verschillen zijn tussen de verschillende capsulesystemen in een capsulemachine.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat is een capsulemachine eigenlijk?

Een capsulemachine is een automatische koffiemachine die speciaal is ontworpen voor het gebruik van koffiecapsules. Dit zijn kleine capsules, meestal gemaakt van aluminium of plastic, gevuld met de portie hoeveelheid voor een kopje koffie.

Passen alle capsules?

Nee, niet alle capsules passen in elk systeem. Je moet de juiste koffiecapsule gebruiken voor het systeem, anders kan de koffie niet worden gezet. Nespresso-capsules passen bijvoorbeeld niet in de Tassimo-machines, waarvan de capsules niet kunnen worden gebruikt met Tchibo-apparaten.

Welke capsulemachine voor latte macchiato?

Als u wilt genieten van latte macchiato, cappuccino, caffé crema of soortgelijke koffiespecialiteiten met melk, moet u overwegen een capsulemachine met melkopschuimer te kopen. Wij raden de DeLonghi aan voor het Nespresso systeem. Maar hoogwaardige modellen met melkopschuimer zijn ook beschikbaar voor Tchibo-capsules. Tassimo en Dolce Gusto bieden koffiecapsules met melkpoeder voor melkschuim.

Hoe werkt de Nespresso machine?

Het werkingsprincipe is hetzelfde voor de meeste capsulemachines. Nadat de capsule is ingebracht, wordt het lichaam van de capsule doorboord met doornen. Zo kan warm water door middel van pompdruk in de capsule worden geperst, waardoor het onderste membraan barst. De koffie wordt nu in de capsule gezet en kan nu naar de uitlaat stromen.

Moet ik de Nespresso-machine ook ontkalken?

Ja, alle apparaten die in contact komen met water moeten regelmatig worden ontkalkt. Kalkaanslag schaadt de smaak van koffie, kan de functie van de Nespresso-machine aantasten en er uiteindelijk toe leiden dat de machine niet meer functioneert.

Is de capsule koffiemachine of de pad machine beter?

Het basisidee van capsulemachines en padmachines is hetzelfde. Beide bieden snelle koffie met een zeer lage operationele inspanning. Met de koffiecapsulemachine is het aroma beter omdat de capsules verzegeld zijn. Afhankelijk van de capsule genereren ze echter niet-composteerbaar afval dat niet wordt gegenereerd door het pad-koffiezetapparaat.

Welke koffiecapsulemachine is geschikt voor op kantoor?

Een koffiecapsulemachine voor op kantoor moet snel werken. Bovendien moet een grote watertank beschikbaar zijn om constant bijvullen te voorkomen. De Lavazza LB 2317 is onder andere een apparaat dat perfect aan deze eisen voldoet.

Hoe duur zijn capsulemachines?

De prijsklasse varieert van 30 euro (incl. btw) tot ongeveer 250 euro (incl. btw). De verschillen in een capsulemachine liggen vaak in de speciale kenmerken zoals melkopschuimer, bekerwarmer en soortgelijke extra’s.

Resultaat

Een capsulemachine is een van de vele manieren om te genieten van koffie en espresso. Het is ideaal voor mensen die hun koffie niet willen opgeven, zelfs als er een gebrek aan tijd is. De machines maken het vaak mogelijk om espresso te verkrijgen in iets meer dan een minuut.

Het compacte ontwerp van de apparaten maakt het mogelijk om ze gemakkelijk in elk huishouden te integreren. Het grote gebruiksgemak bij espressobereiding is ook ongeslagen. Er is geen eenvoudigere methode dan espresso zetten met een capsulemachine.

De schoonmaakinspanning is ook laag, omdat er geen koffiebonen worden ingevuld en de koffiepuck na elke referentie gemakkelijk kan worden weggegooid. Omwille van het milieu moet hier zeker gebruik worden gemaakt van het recyclagesysteem van de leveranciers.

Nespresso door Nestlé, een van de bekendste merken, richtte de trend op, die nu door andere bedrijven wordt gemodelleerd. Daarom zijn er ook enkele verschillende capsulesystemen. Als consument moet u ervoor zorgen dat de capsules van het ene systeem niet compatibel zijn met een ander.

Ondanks de moeiteloze bediening, die geen speciale instellingen vereist, is koffie uit capsules een echte traktatie. Het aroma blijft beschermd in de kleine, vacuümcapsules en ontvouwt zich pas op het moment van brouwen.

 • Was dit bericht nuttig? Beoordeel nu!
 • Ja of nee
 • 20 van 22 Lezers vonden dit artikel nuttig
 • (Komt overeen met een beoordeling van 4.55 / 5)