Krups Virtuoso XP442C portafilter machine Beoordeling

De Krups Virtuoso XP442C is een compacte espressomachine voor beginners die zelfs in de kleinste footprint past. Het biedt een aantal goede eigenschappen: hoge pompdruk, snelle verwarming en stabiele brouwtemperatuur en een stoommondstuk voor het trekken van heet water of stoom.

Bovendien is de kleine portafiltermachine eenvoudig te bedienen en werd door Stiftung Warentest uitgeroepen tot testwinnaar. Hier laten we zien voor wie Virtuoso von Krups geschikt is en of de aankoop de moeite waard is.

Kenmerken en functies van de Krups Virtuoso

Krups Virtuoso XP442C

De Krups Virtuoso XP442C is intuïtief in gebruik en een ideaal instapmodel op het gebied van prijs-prestatieverhouding.

Koop hier bij Amazon.de

Deze espressomachine overtuigt met een compact design en een behuizing van hoogwaardig rvs. Het heldere bedieningspaneel is aangepast aan het eenvoudige ontwerp en maakt een intuïtieve bediening van de machine mogelijk.

Het bedieningspaneel bestaat uit vier knoppen die worden gebruikt om de machine in en uit te schakelen en om de stoomfunctie te selecteren, evenals om te kiezen tussen één en twee kopjes. De stoom wordt geregeld via een zijwiel.

Er komt een Druk van 15 bar Scoorde. Door een thermoblok te gebruiken (zoals gebruikelijk is bij de goedkope espressomachines), kan het snel zijn bedrijfstemperatuur bereiken en de temperatuur constant houden tijdens het brouwproces. Zo biedt de Virtuoso XO442C de belangrijkste basisvereisten die nodig zijn om een eersteklas espresso te extraheren.

De espressomachine is uitgerust met een verwijderbare watertank die ongeveer een liter water bevat. Bovendien kunt u twee kopjes tegelijkertijd krijgen als u dat wilt. Dankzij de snelle verwarmingsfunctie krijg je je kopje espresso in ongeveer een minuut.

Een populair kenmerk van deze espressomachine is dat je niet alleen koffiepoeder, maar ook koffiepads kunt gebruiken. In de leveringsomvang krijgt u een speciale zeefinzet, die geschikt is voor gebruik met de praktische pads.

Als u de voorkeur geeft aan koffiepoeder, kunt u de meegeleverde maatlepel gebruiken. De maatlepel kan tegelijkertijd ook als tamper worden gebruikt.

Voor- en nadelen

Voordelen

 • Compact, stijlvol ontwerp
 • Druk van 15 bar voor perfecte extractie
 • Goed thermoblock systeem voor snelle verwarming
 • Met stoommondstuk
 • Kopjeswarmer
 • Eenvoudig in gebruik
 • Uitstekende prijs-kwaliteitverhouding

Nadelen

 • Alleen E.S.E. pads kunnen worden gebruikt, andere zijn te groot
 • Geen persoonlijke instellingen mogelijk

Technische gegevens

 • Voeding: 220 volt
 • Vermogen: 1450 watt
 • Bediening: intuïtief bedieningspaneel
 • Afmetingen: 28 × 14,3 × 28,5 cm
 • Inhoud watertank: 1 liter
 • Materiaal: Roestvrij staal
 • Kopjes per brouwsel: 2
 • Gewicht: 3.3 kg

Hier vindt u de Duitse handleiding van de Virtuoso.

Review van de Krups Virtuoso XP442C

Functies

Een speciaal kenmerk van de Virtuoso is het stoommondstuk, dat zich aan de zijkant van het apparaat bevindt en wordt bediend door een grote draaiknop. Met de stoommond kunt u heet water verwijderen. Dit is handig om van je espresso een gewone koffie te maken of een kopje thee te zetten.

Met de stoom kun je ook schuimmelk. Met een beetje oefening kan een stevig, aanhoudend melkschuim worden bereikt – optimaal voor het bereiden van cappuccino of latte macchiato. Op de kopjeswarmer op het oppervlak van de machine kunt u kopjes voorverwarmen om de optimale temperatuur van de espresso te bereiken voor het serveren.

Voorbereiding

De bereiding van espresso en andere koffiedranken op basis van espresso kan eenvoudig met dit apparaat worden bereid. Het enige dat u hoeft te doen, is het portafilter vullen met koffiepoeder, knoeien en in de machine plaatsen. Dan hoef je alleen nog maar te kiezen of je één of twee koppen koffie wilt kopen en de machine in bedrijf wilt zetten.

Als je melkschuim aan je drankje wilt toevoegen, kun je het krijgen nadat de espresso is geëxtraheerd. Plaats hiervoor een melkcontainer onder de stoomplant en laat de hete stoom in de melk stromen. In korte tijd wordt een melkschuim van profess geproduceerd.ionische kwaliteit.

Kwaliteit

De Virtuoso kenmerkt zich door de hoge kwaliteit die u gewend bent van huishoudelijke apparaten van het merk Krups. De behuizing van het apparaat is gemaakt van hoogwaardig roestvrij staal en de gebruikte componenten, zoals de drukpomp en het thermoblok, zijn robuust en relatief krachtig.

Maar je kunt van een thermoblokmachine nooit dezelfde temperatuurstabiliteit verwachten als van een ketel.

Prijs

De Krups Virtuoso XP442C portafilter machine is momenteel verkrijgbaar voor zo’n 190 euro. Voor een portafiltermachine met de kenmerken van dit apparaat is dit Prijs buitengewoon, omdat de meeste vergelijkbare concurrerende modellen tegen veel hogere prijzen worden aangeboden. De Virtuoso is dan ook een uitstekend model voor iedereen die slim weet te winkelen.

Voor wie is dit model geschikt

Dit apparaat is ideaal voor het kleinere huishouden. Het slanke ontwerp maakt het mogelijk om de machine zelfs in een kleine keuken met weinig vloeroppervlak te huisvesten. De prijs maakt de Virtuoso ook een perfect model voor beginners. De resultaten die je kunt behalen bij het extraheren van espresso met deze machine zijn zeker bruikbaar.

Veelgestelde vragen

Is het mogelijk om cappuccino te maken of gewoon espresso?

Met deze espressomachine kun je elke koffiespecialiteit op basis van espresso bereiden. Het apparaat heeft een stoommondstuk waarmee je gemakkelijk het melkschuim voor cappuccino kunt maken.

Kan de watertemperatuur worden aangepast?

Nee, dit apparaat werkt met een voorgeprogrammeerde watertemperatuur die je niet kunt beïnvloeden.

Wat kan ik doen als de espresso zuur smaakt?

Als je espresso zuur smaakt, kan het zijn dat je te veel koffiepoeder gebruikt en er ook te hard mee knoeit. Aan de andere kant kan het ook zijn dat je de gemalen koffie te fijn maalt, of de verkeerde soort koffie gebruikt.

Waar kan ik een Duitse handleiding vinden?

Als er geen Duitse handleiding was inbegrepen, kunt u deze downloaden van de Krups-website.

Is het mogelijk om de doorlooptijd in te stellen?

Nee, de doorlooptijd is vooraf ingesteld voor dit apparaat en kan niet worden gewijzigd.

Is het mogelijk om koffiepads te gebruiken?

Ja, deze espressomachine kan ook worden gebruikt met koffiepads. U kunt echter alleen E.S.E.-pads gebruiken omdat andere pads te groot zijn.

Is de espresso heet als hij uit de machine komt?

Ja, de koffie is heet. Als je de cups van tevoren op de cupwarmer verwarmt, zal deze niet afkoelen als deze in de cup loopt.

Heb je een tamper nodig?

Voor espresso moet je altijd de gemalen koffie in het portafilter knoeien. U hoeft echter geen tamper te kopen, omdat de maatlepel ook als tamper kan dienen. Toch raden we je aan om een goede tamper te kiezen.

Resultaat

Met de Virtuoso biedt Krupps nu een hoogwaardige espressomachine met uitstekende technische prestaties en tal van functies, die beschikbaar is voor een eerlijke prijs.

De Beoordelingen aan deze espressomachine zijn uitstekend. Klanten waarderen het gebruiksgemak van dit apparaat, waarmee ze in slechts één minuut een aromatische espresso in hun handen kunnen houden.

Natuurlijk wordt de goede prijs-prestatieverhouding ook keer op keer door klanten geprezen. Deze espressomachine kan worden aanbevolen voor aankoop door iedereen die op zoek is naar een bruikbare machine, zelfs met een kleiner budget.

 • Beoordeling van de auteur
 • beoordeeld 4 sterren

€155,00


 • Krups Virtuoso XP442C
 • Beoordeeld door:
 • Gepubliceerd op: 9 juli

 • Laatst herzien: 9 juli


De Krups Virtuoso XP442C is intuïtief in gebruik en biedt prijs-prestatieverhouding (155,00 €) is een ideaal instapmodel. 15 bar druk voor perfecte extractie.