ECM Technika V Profi PID Espressomachine Beoordeling

De portafiltermachine Technika V Profi PID van ECM wordt beschouwd als de opvolger van de Technika Profi IV. Het is een hoogwaardige dual-boiler machine voor particuliere huishoudens. Dankzij de PID-regeling en -weergave biedt het extra waarden, zoals de individuele instelling van brouwtemperaturen.

Bovendien kan het worden aangesloten op het vaste watersysteem en tapt het dus onafhankelijk het water in de ketel, wat een groot voordeel is voor frequent gebruik.

Highlights en uitrusting van de Technika V Profi PID ECM espressomachine

ECM Technika V Profi PID

De ECM Technika V Profi PID staat voor uitgekiende gebruiksvriendelijkheid en 1A ingebouwde technologie.

Koop hier bij Kaffee24.de

De espressomachine Technika V Profi PID van ECM is een portafiltermachine die overtuigt in zowel techniek als design. De kast, gemaakt van hoog gepolijst roestvrij staal, is perfect vervaardigd en klassiek.

Onder de modellen met twee circuits heeft het technische componenten, zoals de individueel instelbare temperatuur, wat het zo interessant maakt. Door deze indirecte regeling van de brouwtemperatuur kunnen niet alleen de Italiaanse roasts maar ook fruitige lichte espressobonen worden gebruikt.

Voor- en nadelen

Voordelen

 • Zeer rustig in voorbereiding
 • Portafilter voor twee kopjes
 • Automatische uitschakeling mogelijk
 • Individuele temperatuurinstelling
 • Melk opschuimen is eenvoudig
 • Kan worden aangesloten op een vast waternetwerk
 • Esthetische uitstraling door rvs behuizing

Nadelen

 • Alleen cups tot een hoogte van 9 centimeter passen onder tuit
 • Opwarmtijd van 15 minuten en meer (normaal voor ketelmachines)

Technische gegevens

 • Item Type: Portafilter Machine
 • Afmetingen (H-B-D): 39 cm x 32,5 cm x 47,5 cm
 • Gewicht: 28 kg
 • Dubbele circuits
 • Vermogen: 1400 Watt
 • Watertank: 3 liter inhoud
 • PID temperatuurregeling
 • ECO-modus
 • Automatische uitschakeling
 • Shot-Timer |
 • Twee kopjes per brouwproces
 • Brouwgroep met roestvrijstalen bel
 • Instant stoomfunctie
 • Tankwerking of vaste wateraansluiting
 • Behuizing van hoogwaardig roestvrij staal
 • Uniforme afmetingen van de opening
 • Grote manometer
 • Reinigingsmodus Reinigingsherinnering
 • stille roterende pomp

Hier vindt u de Duitse gebruiksaanwijzing voor de Technika V Profi PID.

Beoordeling van ECM Technika V Profi PID

Functies

In tegenstelling tot zijn voorganger IV heeft de Technika V portafiltermachine de zogenaamde PID (proportioneel integraal differentieel). Dit zijn individuele instellingen, omdat ze ook de professionele machines hebben.

De temperatuur in de ketel kan hierdoor worden geregeld, evenals de doorlooptijd in seconden. Heet of stoomwater kan afzonderlijk worden ingenomen via de kantelkleppen. De maximale pompdruk van deze portafiltermachine is 10 bar.

Dit volautomatische alternatief is op maat gemaakt voor particuliere huishoudens. Hier kan het worden aangesloten op het vaste waternetwerk of kan de watertank worden gebruikt. Het systeem wordt hiervoor gewoon geschakeld.

Een enkel en een dubbel portafilter zijn beschikbaar, zodat slechts één kopje en twee kopjes tegelijkertijd kunnen worden gebrouwen.

Verwarming duurt ongeveer 15 minuten. Thermoblock espressomachines zijn veel sneller. De opwarmtijd van ketelmachines is echter gemiddeld.

Door de Eco-modus te activeren, wordt de machine automatisch weer uitgeschakeld na de bijbehorende brouwtijd.

Een tekortkoming van de machine is dat onder de tuit alleen kopjes tot een hoogte van negen centimeter kunnen worden ondergebracht. Een bril voor een latte macchiato is bijvoorbeeld aanzienlijk hoger met maximaal 14 centimeter.

Onze tip: De espresso voor de bereiding van een latte macchiato in een glas moet eerst in een klein espressokopje worden geplaatst en vervolgens worden gedecanteerd. Door de opgewarmde beker behoudt de drank zijn temperatuur.

Wel is er de functie van bekerverwarming, zodat een perfecte espresso of cappuccino mogelijk is.

Voor het schoonmaken van de brouwgroep is een herinneringsdisplay voorzien, dat de aandacht moet vestigen op de komende reinigingen.

Zeer vDe stille roterende pomp is voorbeeldig, omdat de machine bijna alleen fluistert tijdens de voorbereiding. Vooral als de koffie vroeg in de ochtend wordt gezet, worden er geen andere huisgenoten gewekt.

Door de hoogglans rvs behuizing staat de portafilter machine ook goed in uw keuken.

Voorbereiding

Alle gewenste functies zoals temperatuur of de Eco-modus voor het uitschakelen van de machine kunnen via het innovatieve display worden ingesteld. De functie wordt aangeboden via de brouwgroep voor de bereiding van één of twee kopjes espresso of cappuccino.

Omdat de hoogte niet meer kan worden aangepast dan voor negen centimeter hoge kopjes, kan er geen hoge glazen worden gebruikt, bijvoorbeeld voor een latte macchiato.

Omdat de machine een twee-circuiter is, kunnen koffie en opgeschuimde melk tegelijkertijd worden bereid en hoeft u niet te wachten tot de espresso doorgaat voordat u de melk kunt opschuimen. Dit biedt als voordeel dat de koffie voor de cappuccino nog warm genoeg is als de geschuimde melk wordt toegevoegd.

Voor het brouwproces kunnen de kopjes direct op de bekerwarmer worden verwarmd. De bonen voor het poeder moeten in een externe molen worden gemalen voordat het in het portafilter kan worden gevuld.

Maar er zijn ook positieve dingen te melden. Want bij het inschakelen via de tuimelschakelaar begint de machine stil te werken. Het vulniveau in de ketel wordt gecontroleerd en indien nodig wordt er water in gepompt.

De koffie vloeit gelijkmatig in de kopjes. De stoominstallatie is zeer geschikt voor het trekken en rollen van de melk, zodat ook latte art met deze machine kan worden uitgevoerd.

Kwaliteit

De kwaliteit van de machine kan omschreven worden als goed tot zeer goed. Want de rvs behuizing en de brouwgroep met rvs koepel zijn hoogwaardig bewerkt.

De pomp werkt volgens het rotatieprincipe en is daarom aanzienlijk stiller dan gewone pompen.

Daarnaast is er de grote manometer, die het lezen veel gemakkelijker maakt, en de vaste wateraansluiting, die een continue werking mogelijk maakt.

De Ecm Technika overtuigt deze portafiltermachine zowel in het ontwerp als in de gebruikte technologie.

Prijs

De prijs van de machine ligt in een hoger prijssegment. De portafiltermachine wordt door verschillende leveranciers aangeboden tussen ongeveer 2200 en 2400 €.

Al met al biedt het nog steeds een goede prijs-prestatieverhouding, ook ten opzichte van andere portafiltermachines in dezelfde prijsklasse.

Voor wie is het model geschikt?

De fabrikant ECM biedt Technika V voor particuliere gebruikers met hoge eisen. Omdat er maar twee kopjes tegelijk gebrouwen kunnen worden, de melk extra geschuimd moet worden en niet alle koffiespecialiteiten zomaar gebrouwen kunnen worden, is het minder geschikt voor een winkel of een groot kantoor.

Omdat de opwarmtijd ook 15 minuten is, is de koffie niet eens snel klaar.

Maar voor particuliere huishoudens met twee tot vier personen die graag koffie drinken, is de machine zeer geschikt. Daarnaast is het mogelijk om niet alleen melk te schuimen via de stoomplant maar ook om het te verwarmen voor bijvoorbeeld cacao.

Video: Presentatie van de ECM Technika V Profi PID

In deze video maak je in detail kennis met de hoogwaardige espressomachine.

Veelgestelde vragen over ECM Technika V

Waarom daalt de keteldruk weer nadat een koffie is geschonken?

Dit heeft te maken met de koeling van de ketel, in dit geval daalt deze van 1 bar naar ongeveer 0,7 bar. De verwarming wordt dan automatisch weer ingeschakeld en de druk kan weer stijgen.

Waarom is de puck altijd papperig en niet droog, ook al zijn er verschillende hoeveelheden koffie geprobeerd?

De mate van malen of de vulhoeveelheid kan onjuist zijn. Daarnaast is het normaal dat er bij een koffiehoeveelheid tussen de zeven en acht gram altijd wat water op de puck blijft liggen.

Moet een koelspoeling worden uitgevoerd op ECM Technik V voordat u naar binnen gaat of niet?

De PID heeft iets te maken met de keteltemperatuur en niet met de brouwtemperatuur. Daarom is het aan te raden om hier na een langere levensduur een koelspoeling uit te voeren. Op deze manier kan het systeem uit oververhitting worden gehaald.

Resultaat

De ECM Technika V Profi PID is het opvolgermodel van de Technika Profi IV, die de PID-functie nog niet heeft. PID is niet alleen de individuele temperatuurinstelling van de brouwtemperatuur, maar ook de weergave van de doorlooptijd van de espresso.

Vermeldenswaard is de vaste wateraansluiting, waardoor de tank niet altijd handmatig gevuld hoeft te worden, zeker niet als de machine vaak gebruikt wordt. Deze functie kan echter ook op verzoek worden ingeschakeld.

De stille draaipomp is nauwelijks hoorbaar, wat een ander groot voordeel is.

Al met al is de Technika V Profi PID portafiltermachine van ECM een solide espressomachine voor particuliere huishoudens.

 • Beoordeling van de auteur
 • Waardering 4,5 sterren

€2229,00De ECM Technika V Profi PID staat voor uitgekiende gebruiksvriendelijkheid en 1A ingebouwde technologie. Aangenaam rustige voorbereiding. De hoogwaardige espressomachine is ideaal voor slechts 2.229,00 € verkrijgbaar.