De beste Barista-accessoires voor Espresso

Als je zelf espresso wilt bereiden, heb je naast de portafiltermachine en de espressomolen ook wat accessoires nodig, die enerzijds uw werk makkelijker maakt en anderzijds zorgt voor een hoogwaardige espresso-aankoop.

Met de juiste apparatuur kunt u werken als een professionele barista bij het maken van espresso en professioneel niet alleen espresso bereiden, maar ook drankjes zoals cappuccino of latte macchiato.

Barista Accessoires

Binnenkort

  • Met een barista handdoek veeg je spetters rond de portafiltermachine weg en houd je het portafilter schoon.
  • Tapcontainers zijn hygiënisch en besparen tijd als het gaat om het loslaten van de koffiepuck uit het portafilter.
  • Barista borstels bieden uitstekende ondersteuning bij het reinigen van de portafilter machine en kunnen ook in krappe hoeken reiken.
  • Barista-accessoires zijn een goed cadeau-idee voor espressoliefhebbers.

De belangrijkste accessoires voor uw portafiltermachine

Barista handdoek – onmisbaar voor de portafilter machine

Bij het bereiden van espresso gebeurt het al snel dat water, espresso of gemalen koffie spat. U kunt de geweldige Coyooco-handdoek rechtstreeks aan uw riem bevestigen met de lus en spatten op elk gewenst moment wegvegen en zorgen voor netheid rond het apparaat.

De barista handdoek van Coyooco is hiervoor bijzonder praktisch, omdat deze verschillende oppervlaktestructuren heeft die geschikt zijn voor verschillende reinigingstaken. De onderste twee hoeken zijn bedoeld voor twee verschillende taken.

De ene hoek kan worden gebruikt om het portafilter weg te vegen en met de andere kunt u melkresten afvegen die na het opschuimen van melk op de machine achterblijven. U kunt het resterende oppervlak van de handdoek gebruiken om de hele machine te polijsten.

Barista handdoek

Koop hier bij coyooco.de

Tapcontainer – De praktische manier om het portafilter te legen

Nadat de espresso klaar is, moet het portafilter geleegd worden. Een tapcontainer biedt de beste en schoonste manier om van de puck af te komen. Over de tapcontainer loopt een staaf waartegen de Portafilter uitschakelen kunnen. De zeef blijft stevig in het portafilter, terwijl de gemalen koffie als puck in het kopje valt.

De staaf van de tapbeker is rubberen zodat het portafilter en de zeef niet beschadigd kunnen worden. Nadat u op het portafilter hebt getikt, kunt u eenvoudig de staaf verwijderen, het koffiepoeder in de vuilnisbak gieten en de kraanbeker eenvoudig onder stromend water spoelen.

Barista tapcontainer

Koop hier bij coyooco.de

De barista borstel voor een grondige reiniging

Gemalen koffie verspreidt zich snel bij het bereiden van espresso. Of het nu gaat om het vullen van het portafilter in de espressomolen, het knoeien of het vastklemmen van het portafilter in de espressomachine, gemalen koffiedeeltjes vallen naar beneden.

Met de vod kun je vaak nauwelijks bij deze koffieresten. De baristaborstel daarentegen maakt het mogelijk om koffieresten uit alle ruimtes snel en eenvoudig te verwijderen.

Tip: Houd je zeef en portafilter altijd schoon met de koffieborstel om een optimale espressohoes te garanderen.

Als u de zetgroep schoonmaakt, kan de baristaborstel u ook helpen bij het verwijderen van oude koffieresten. De borstel heeft sterke borstelharen die zelfs hardnekkige resten snel kunnen oplossen. Door zijn ergonomische vorm kan de borstel veilig worden geleid. Bij het schoonmaken van de espressomolen presteert de borstel ook goed.

Barista Borstel

Koop hier bij coyooco.de

Koffieweegschaal voor perfecte dosering

Als je nauwkeurig wilt werken, is een goede koffieweegschaal essentieel. Het helpt u een consistente kwaliteit te bereiken met elk kopje espresso en tilt de bereiding van de espresso naar een professioneel niveau.

De koffieweegschaal is zeer nauwkeurig en kan zelfs Meet hoeveelheden van minder dan één gram. Een digitaal display maakt het voor u gemakkelijker om te lezen. De weegschaal is uitgerust met een batterij die kan worden opgeladen. Zo kun je bij het maken van espresso aan de slag zonder vast te zitten aan een stroomkabel.

Door middel van een timer kan deffeebalance ook om de extractietijd nauwkeurig te meten. Om dit te doen, kunt u de schaal onder het kopje plaatsen bij het extraheren van de espresso. De tijdfunctie kan worden geactiveerd door simpelweg op een knop te drukken. De snelle reactietijd van de advertentie zorgt voor nauwkeurige resultaten.

De koffieweegschaal is beschermd tegen opspattend water en is gemakkelijk schoon te houden. Je kunt ze eenvoudig afvegen met een vochtige doek.

We gebruiken twee schalen in een reguliere opstelling, één voor de koffiemolen om de juiste hoeveelheid poeder in het portafilter te meten en één voor onder de espressokop om de extractiehoeveelheid precies te bepalen.

Geen espresso zonder sabotage

Barista Knoeien

Een van de belangrijkste onderdelen voor de hoogste barista-eisen is een goede sabotage. Het wordt gebruikt om de gemalen koffie in het portafilter op te slaan gelijkmatig te verdichten. Hierdoor ontstaat een oppervlak uit de gemalen koffie dat een tegendruk levert voor het water dat onder hoge druk in de espressomachine door de zeef wordt geperst. Alleen door te knoeien kan voldoende druk worden opgebouwd, die nodig is om de espresso eruit te halen.

De tamper is zo gemaakt dat je alle gemalen koffie gelijkmatig in het portafilter kunt persen. Als de gemalen koffie ongelijkmatig wordt geperst, zal het water tijdens de extractie de weg van de minste weerstand zoeken. In technische termen wordt dit channeling genoemd.

Tijdens het channelen worden kanalen gevormd waardoor het water stroomt. Hierdoor wordt de gemalen koffie niet gelijkmatig door het water gestroomd en lossen te weinig aroma’s op. Het resultaat is een espresso met weinig body die zuur en waterig smaakt. Hier kan een leveler de oplossing zijn

Leveler – De koffiedistributeur

De Leveler is een van de nieuwste uitvindingen op het gebied van barista accessoires. En zoals we vinden, een uitvinding die echt de moeite waard is. Want met een paar korte beurten kun je het koffiepoeder perfect verdelen in het portafilter. Dit maakt soepel knoeien achteraf kinderspel. We willen niet zonder in een barista-opstelling.

Wij raden de goedkope en mooie Leveler van Coyooco – Made in Germany aan:

Barista Koffie Distributeurs

Koop hier bij coyooco.de

Tamper mat

Als je ook een tampermat koopt, kun je heel schoon werken. Eventueel gemorst koffiepoeder kan eenvoudig van de mat worden getapt.

Barista Tamper Mat

Koop hier bij coyooco.de

Barista melkkan voor het opschuimen van melk

Als u een espressomachine bezit, kunt u deze ook gebruiken om koffiespecialiteiten te bereiden die melkschuim vereisen, zoals cappuccino. De meeste portafiltermachines zijn tegenwoordig uitgerust met een stoominstallatie, die u gebruikt om de melk op te schuimen. Hiervoor kan de melk het beste in een pot worden gevuld.

U kunt de grootte van de melkkan kiezen op basis van uw behoeften. Als u meestal slechts één portie bereidt, een melkkan met een Inhoud van 350 ml perfect geschikt. Als er echter meer melkschuim nodig is, moet u kiezen voor potten met een inhoud van 500 of 750 ml.

Een licht bolvormige pot is het meest geschikt voor het opschuimen van melk. De vorm draagt bij aan het feit dat de melk vrij kan circuleren tijdens het schuimen. Het resultaat is melkschuim, dat fijn poreus is en een stevige kroon vormt voor uw koffiedranken en lattecreaties.

Ook hier zet Coyooco maatstaven. De melkkan van de start-up heeft de perfecte vorm, is gemaakt van hoogwaardig roestvrij staal en is ook geschikt voor het bewaren van resterende melk in de koelkast.

Barista melkkan

Koop hier bij coyooco.de

Een thermometer is de moeite waard

Als je vaak melk opschuimt, moet je ook overwegen om een thermometer te kopen. Als de temperatuur te hoog is, kan de melk snel verbranden.

Tijdens het schuimen wordt een baristathermometer in de melkkan geplaatst, zodat u tijdens het hele proces gemakkelijk de temperatuur in de gaten kunt houden. Het optimale temperatuurbereik voor het opschuimen van melk is speciaal gemarkeerd voor een thermometer.

Barista Thermometer

Koop hier bij coyooco.de

Water

Barista-accessoires bevatten ook items die zorgen voor een hoge waterkwaliteit. De smaak van de espresso is afhankelijk van het water en van de kwaliteit van de koffiebonen.

Een waterfilterkan zorgt voor een uitstekende service. Chloor en kalk kunnen uit het water worden gefilterd. Tegelijkertijd kan magnesium worden toegevoegd, wat het water een bijzonder frisse smaak geeft.

BRITA Waterfilter Marella

BRITA Waterfilter Marella

78,49

bij de hand

6 nieuw vanaf 72,00€
1 gebruikt vanaf 55,96€

Gratis levering


op 3 november 23:15

Video: De belangrijkste espresso &portafilter accessoires

In deze video kun je precies zien wat belangrijk is bij het gebruik van de barista accessoires

Barista accessoires als cadeau idee

Als je een espressomachine koopt, koop je meestal niet tegelijkertijd de juiste barista-accessoires. Daarom kunnen espresso-accessoires ook een geweldig cadeau-idee zijn voor espressovrienden. U kunt een set kiezen die meerdere items bevat.

Dit kan bijvoorbeeld een set zijn voor het opschuimen van melk, waaronder melkkannen en thermometers, of een grotere set met reinigingsdoekjes, doseermachines en borstels.

Deze praktische hulpmiddelen zijn altijd nodig rond de espressomachine en kunnen dagelijks door espressoliefhebbers worden gebruikt.