Baratza Sette 270 &270Wi Koffiemolen Review

Een espressomolen met slechts 2g effectieve dode ruimte? Deze revolutie en vele andere unieke functies worden aangeboden door de fantastische Baratza Sette 270 en 270 Wi. De koffiemolen overtuigt met nieuwe technologie die het apparaat nog efficiënter laat werken. De korrelgrootte van de gemalen koffie kan in deze koffiemolen nauwkeurig worden bepaald door de ingebouwde schaal.

Programmeerbare doseerinstellingen en een portafilterhouder helpen dit koffiezetapparaat verder gebruiksvriendelijk en praktisch te maken.

Kenmerken en kenmerken van de Baratza Sette 270 & 270Wi koffiemolen in vergelijking

Baratza Sette 270

DeBaratza Sette 270 belooft snel slijpen en nauwkeurige fijne gradatie.

Koop hier bij Amazon.de

De Sette 270 en 270Wi modellen van Baratza worden gekenmerkt door enkele kenmerken. De professionele modellen zijn niet inferieur. Het beschikt over een volledig nieuwe slijptechnologie die in Lichtenstein is ontwikkeld en gedurende meerdere jaren is geperfectioneerd. Het resultaat is een slijpmachine met een eenvoudig ontwerp die zeer snel en efficiënt maalt en ook scoort met eersteklas duurzaamheid.

Van Conische slijpmachines u bent gewend dat het bovenste deel van de molen stevig wordt geïnstalleerd terwijl het onderste deel draait. Met dit apparaat vertrouwt Baratza op een conische molen die precies andersom werkt. Hier draait het bovenste deel, terwijl het onderste deel stijf blijft. De werking van deze slijpmachine wordt mogelijk gemaakt door de horizontale motor. In de test, koffiekan Twee keer zo snel gemalen (!) zoals bij een conventionele molen van dezelfde grootte.

Een ander bijzonder kenmerk van de Baratza Sette 270 en 270Wi is de directe uitwerping. De gemalen koffie wordt niet eerst in een verzamelbak gevoerd, maar valt meteen in het portafilter. Hierdoor blijft er na het malen geen koffie achter in het apparaat. Als u de slijpgraad na een slijpproces aanpast, zijn de resultaten onmiddellijk merkbaar bij de volgende slijpbeurt.

Het Model 270Wi verschilt op een interessant punt van het Model 270. De letters “wi” staan voor de ingebouwde schaal. Het model kan worden gefreesd door de Weegfunctie direct weergeven wat het exacte gewicht is. De koffiemolen kan ook leren via deze functie en kan de nauwkeurigheid van de gemalen koffiehoeveelheid bij elke maalbeurt verder verhogen, zolang u de instelling niet wijzigt. Dit wordt verzekerd door een revolutionair algoritme dat we niet kennen van andere molens.

Bij beide modellen kun je drie verschillende hoeveelheden koffie selecteren en bewaren in stappen van 0,1 gram. Deze ingestelde hoeveelheid kan vervolgens steeds opnieuw worden opgeroepen door op de geheugentoetsen met het label 1 tot 3 te drukken. Daarnaast is er ook een handmatige instelling mogelijk, waarbij je de hoeveelheid koffie naar wens kunt kiezen.

De “Wi” heeft ook een Quick Burst-functie, waardoor het mogelijk is om indien nodig een kleine hoeveelheid koffie te malen. Om dit te doen, kunt u eenvoudig op een knop drukken en een kleine hoeveelheid malen als u iets meer gemalen koffie wilt. Een andere verandering in de “Wi” zijn de nieuwe voeten, die beschermen tegen trillingen en het daarom mogelijk maken om een veel nauwkeuriger resultaat te bereiken bij het wegen.

Voor- en nadelen

Voordelen

 • Zeer nauwkeurige slijpresultaten
 • 30 verschillende slijpgraadinstellingen
 • Geschikt voor espresso en filterkoffie
 • Bijzonder snel slijpen dankzij nieuwe slijptechnologie
 • Nauwelijks restpoeder in de machine
 • 3 koffiehoeveelheden instelbaar
 • Goed houdersysteem voor portafilter
 • Aantrekkelijk design
 • Eenvoudig in gebruik

Nadelen

 • Hoog loopgeluid
 • Grovere korrelgrootte niet haalbaar voor French Press
 • Geen aan/uit hoofdschakelaar

Technische gegevens

 • Voeding: 230 volt
 • Vermogen: 280 watt
 • Afmetingen: 13 × 38 × 24 cm
 • Gewicht: 3.2 kg
 • Capaciteit bonencontainer: 300 – 400 gram
 • Materiaal behuizing: kunststof
 • Grinder: Conische slijpmachine gemaakt van gehard roestvrij staal
 • Slijpcapaciteit : 3,5 – 5,5 g/sec
 • Grinder gradaties: 270

Hier vindt u de gebruikershandleiding van de Baratza Sette.

Bijzonderheden van de Baratza Sette 270

De koffiemolen is uitgerust met een rustige grote bonencontainer tussen de 300 en 400 g koffiebonen bijna. De container kan ook eenvoudig van onderaf worden gesloten. Je kunt het dus uitdoen, zelfs als het bonen bevat. Dit maakt het bijvoorbeeld makkelijker om over te stappen op een andere bonensoort. De bonencontainer sluit ook goed met een deksel aan de bovenkant, zodat de aroma’s van de koffiebonen beschermd blijven.

De koffiemolen is voorzien van een houdersysteem dat eenvoudig verstelbaar is. Zo past het portafilter van alle portafiltermachines onder de poederuitlaat en ook de bijgeleverde opvangbak. De containers zoals gangbare brouwsystemen zoals Clever of Hario kunnen ook met de houder worden bevestigd. Portafilterdragers kunnen ook met een haak worden vastgezet.

Slijpen

Voor de slijpgraadafstelling is de Baratza 270 30 macro-instellingen , die kan worden verfijnd met elk 9 micro-instellingen. De instellingen zijn traploos en worden zeer nauwkeurig uitgevoerd door de koffiemolen. De resulterende gemalen koffie is zeer homogeen.

De maalniveau-instellingen van 1 tot 9 zijn ideaal voor espresso. De grofste maaltrappen zijn geschikt voor filterkoffie of het Chemex systeem. Voor de Franse pers is het koffiepoeder echter te fijn, zelfs in de grofste omgeving, dus het kan gemakkelijk leiden tot overextractie en zuur smakende koffie.

Kwaliteit

De Baratza koffiemolens kenmerken zich door hoogwaardige afwerking en een molen van hoge kwaliteit. Dankzij deze kwaliteitskenmerken blijken de Baratza-modellen Langlevende en u kunt nog jarenlang profiteren van uw aankoop. Aan de negatieve kant is het echter bij het evalueren van de kwaliteit merkbaar dat de behuizing van het apparaat van plastic is gemaakt.

Prijs

Het model 270 biedt een aantrekkelijke prijs-prestatieverhouding voor de geboden kwaliteit en het doordachte productontwerp. 370 € is zeer acceptabel in het premium segment en u krijgt een product van hoge kwaliteit. De toeslag van ongeveer 80 € voor het Wi-model is de moeite waard, omdat de extra functies het dagelijks leven met de molen op de lange termijn veel gemakkelijker maken.

Voor wie is dit model geschikt?

Als u in het bezit bent van een portafiltermachine voor espressobereiding, kunt u optimaal profiteren van deze koffiemolen. De mate van malen kan zeer fijn en zeer nauwkeurig worden aangepast en een homogene gemalen koffie wordt bereikt. Met deze koffiemolen creëer je de beste omstandigheden voor een eersteklas extractie van espresso.

Dit apparaat is echter geen directe espressomolen. De grote verscheidenheid aan maalgraadinstellingen maakt ook grofkorrelige gemalen koffie mogelijk, die kan worden gebruikt voor filterkoffie of de Chemex-pot. Indien mogelijk mag je niet meer dan 100 gram koffie in één stuk malen, anders wordt de molen te heet. Als er meer koffie gemalen moet worden, moet je de molen tussendoor laten afkoelen.

In deze video wordt de Baratza Sette 270 Wi in detail getest:

Veelgestelde vragen

Wat is het verschil tussen de 270 en de 270Wi?

Het model 270Wi is de nieuwste versie van deze koffiemolen. Nieuw is een automatisch instelbare slijpgraadaanpassing voor nauwkeuriger slijpen, herslijpen met een druk op de knop en trillingsreducerende voeten.

Wat is er bijzonder aan de grinder van de Baratza Sette 270?

Deze molen heeft de enige conische molen tot nu toe, waarvan het binnenste deel stijf is terwijl het buitenste deel roteert. Als gevolg hiervan kunnen verbluffende resultaten worden bereikt in termen van slijpsnelheid.

Zit er nog veel restpoeder in de Baratza Sette 270?

Nee, u hoeft zich bij dit model geen zorgen te maken over restpoeder. Met dit apparaat valt de gemalen koffie rechtstreeks van de molen in het portafilter of container, die u onder de poederuitlaat klemt zonder door een tussenstation te gaan.

Is de grove maling ook geschikt voor de Franse pers?

Voor de Franse pers is de gemalen koffie te fijn, zelfs op de ruwe stand. Hierdoor krijgt je koffie uit de Franse Pers een zure of bittere smaak, omdat er te veel smaakstoffen uit het poeder worden opgelost door de lange tijd dat poeder en water met elkaar in contact zijn.

Resultaat

De Baratza Sette 270 en 270 Wi koffiemolens zijn ideaal voor particuliere huishoudens en bieden de mogelijkheid om zowel fijngemalen koffie voor espresso uit de portafiltermachine te halen, als grofkorrelige gemalen koffie voor filterkoffie. Koffieliefhebbers waarderen het homogene resultaat dat met dit apparaat kan worden bereikt en biedt de basis voor de beste resultaten bij de bereiding van koffie.

Als u een portafiltermachine bezit, maar ook wilt genieten van filterkoffie gemaakt van versgemalen bonen, zijn deze Baratza-modellen de beste keuze. Daarom geniet deze koffiemolen ook van zeer goede klantrecensies en wordt ook goed beoordeeld in onafhankelijke tests. Deze Baratza Sette modellen verdienen in ieder geval een koopadvies.

 • Beoordeling van de auteur
 • Waardering 4,5 sterren

€357,00De Baratza Sette 270 belooft snel slijpen en nauwkeurige fijne gradaties. Conische slijpmachine gemaakt van gehard roestvrij staal. 30 macro-instellingen zijn mogelijk. Voor veel comfort en kwaliteit een redelijke prijs van slechts 357,00 €.