Acaia Lunar Espresso Schaal Review

Als u veeleisend bent bij de bereiding van espresso, heeft u een zeer nauwkeurige schaal nodig. De Acaia Lunar espressoschaal wordt beschouwd als een van de hoogste kwaliteit precisie-instrumenten op dit gebied en kan ook aan de hoogste eisen voldoen.

Deze keuze van koffieweegschaal betekent voor u dat u niet alleen uitzonderlijk snel kunt wegen, maar de weegschaal levert ook resultaten die tot een tiende van een gram nauwkeurig zijn. Geen wonder dus dat professionele barista’s deze schaal ook graag gebruiken.

Functies en uitrusting van deAcaia Lunar Espresso Weegschaal

Acaia Lunar Koffie weegschaal

De Acaia Lunar meet zeer gevoelig en biedt 6 individuele weegmodi.

Koop hier bij CoffeeCircle

Zelfs op het eerste gezicht is het compacte ontwerp van deze espressoweegschaal opvallend. Het apparaat is 10,5 cm breed en lang en heeft een hoogte van 1,5 cm. Op deze manier kan het gemakkelijk onder de Portafilter in de espressomachine.

De schaal wordt gekenmerkt door een geanodiseerde aluminium behuizing, die in matzwart is gehouden en elegantie uitstraalt. Het witte digitale display contrasteert hier mooi mee. Deze weegschaal kan gewicht en tijd tegelijkertijd weergeven. U kunt het gewicht aan de rechterkant aflezen, terwijl de tijd aan de linkerkant wordt weergegeven. Het LED-display met de hoge kwaliteit Plexiglas is met een hoge resolutie en daardoor zeer goed afleesbaar.

Het is verbazingwekkend hoe snel de weegschaal kan wegen. Reeds in 20 milliseconden het resultaat staat vast zodat je direct weet hoeveel espresso je in het kopje hebt. Snelheidsveranderingen kunnen zeer gemakkelijk worden gedetecteerd door deze fijne balans. Zelfs een minimale verandering, omdat deze kan worden veroorzaakt door een veranderde temperatuur of door verdamping, wordt onmiddellijk waargenomen door de weegschaal. De gewichtsveranderingen worden weergegeven in stappen van 0,1 gram.

Deze espressoschaal kan in zes verschillende modi werken. Het apparaat kan automatisch worden gebruikt tarra en ook de Timer Start en stop. Houd de aan / uit-knop ingedrukt zodat u tussen modi kunt schakelen.

In eerste modus wordt alleen gewogen en er wordt geen tijdmeting gebruikt. Het gewicht kan worden weergegeven in grammen of in ounces. In tweede modus gewicht en tijd kunnen tegelijkertijd worden weergegeven.

In derde modus de timer wordt automatisch geactiveerd zodra de espresso in het kopje begint te druppelen. Houd er rekening mee dat de weegschaal is ontworpen voor een langzame stroom en mogelijk niet reageert als het water bijvoorbeeld snel uit een waterkoker in de beker wordt gegoten.

De vierde modus start het drijfvermogen automatisch wanneer de beker op de weegschaal wordt geplaatst. De timer gaat in zodra de koffie het kopje raakt en schakelt uit als er geen koffie meer binnenkomt.

De vijfde modus kan de totale tijd van de espressobedekking meten, inclusief de pre-infusietijd. De zesde modus de beker weegt immers zodra deze op de weegschaal wordt geplaatst. Wanneer u de beker van de weegschaal haalt, wordt het tarragewicht van de beker en ook het gewicht van de drank weergegeven.

Voor- en nadelen van de Acaia Lunar espressoweegschaal

Voordelen

 • Zeer snelle reactietijd
 • Hoge meetnauwkeurigheid
 • Tijd en gewicht worden automatisch weergegeven
 • 6 automatische modi
 • Kan via Bluetooth met de app worden verbonden
 • Waterdicht
 • Elegant ontwerp

Technische details van deze espressoweegschaal

 • Afmetingen: 105 mm x 105 mm x 15,5 mm
 • Gewicht: 270 g
 • Meeteenheden: oz, g
 • Display: LED
 • Batterij: Li-ion batterij, oplaadbaar via USB-kabel
 • Levensduur batterij: 20 tot 30 uur
 • Connectiviteit: Bluetooth 4.0
 • Materiaal: aluminium, acrylglas in het display
 • Bijzonderheden: Elke weegschaal heeft een individueel serienummer op de verpakking geplakt

Evaluatie van deAcaia Maan

Functies

De Acaia Lunar espressoschaal is volledig waterbestendig. Dat Geanodiseerde aluminium behuizingen is waterafstotend en zowel de elektronica als het display zijn watSerdicht geïnstalleerd. Opspattend water of een gemorste kop espresso kan de weegschaal dus niet schaden, waardoor de levensduur wordt verlengd. Deze functie maakt ze ook uitstekend geschikt voor gebruik in cafés.

Dienst

De werking van deze weegschaal is mogelijk dankzij de automatische Modi Heel simpel. Het enige dat u hoeft te doen, is de modus instellen waarin u wilt wegen en de weegschaal zal de functie onafhankelijk uitvoeren. Met dit apparaat heb je twee verschillende types de voorwaarde voor keuze.

U kunt de weegschaal rechtstreeks op het apparaat bedienen of bedienen via een app vanaf uw smartphone. Om dit te doen, moet u een App op de Smartphone , die beschikbaar is voor zowel IOS als Android. Je kunt de app ook gebruiken om andere functies te gebruiken en bijvoorbeeld belangrijke informatie over het brouwproces op te slaan.

Kwaliteit

De Acaia Lunar espressoschaal wordt altijd bevestigd van zeer hoge kwaliteit. Dit uit zich in het feit dat de meetresultaten altijd Zeer nauwkeurig en betrouwbaar zijn. De afwerking is ook van zeer hoge kwaliteit en de weegschaal kan uitstekende resultaten leveren, zelfs bij constant gebruik gedurende een lange periode.

Prijs

Momenteel wordt de Acaia Kuna espressoschaal aangeboden voor zo’n 250 euro. Vergeleken met andere Espresso weegschaal de prijs is hoog, maar het Acaia-apparaat biedt ook een prestatie die de concurrerende modellen aanzienlijk overtreft. Degenen die vertrouwen op professionele technologie bij de voorbereiding van Espresso waarde, ontvangt een apparaat dat zelfs ervaren barista’s graag gebruiken. Je kunt geen betere ondersteuning krijgen bij het bereiden van espresso.

Voor wie is dit model geschikt?

Deze espressoweegschaal is geschikt voor iedereen die de hoogste eisen stelt aan de bereiding van zijn espresso en de hoogste precisie wil in wegen en timing. Door de compacte afmetingen kan de weegschaal direct onder de beker op elke portafiltermachine worden geplaatst. De Acaia Lunar wordt zowel in het huishouden als in een professionele omgeving gebruikt.

In deze video kunt u zien hoe de Acaia Lunar presteert op een gerelateerd product:

Veelgestelde vragen

Tot welk gewicht kan de Acaia Lunar wegen?

De Acaia Lunar kan tot 2.000 gram wegen.

Is het mogelijk om Acaia Maan alleen gebruiken met de portafiltermachine?

Deze weegschaal is ontworpen voor gebruik met de portafiltermachine en past perfect onder de beker. Het is echter ook mogelijk om de schaal te gebruiken voor andere soorten preparaten. Het apparaat is echter geschikt voor een langzame stroom koffie en reageert mogelijk niet als de koffie heel snel in het kopje loopt.

Toont de Acaia Maan alleen gewicht of ook tijd?

Dit apparaat kan gewicht en tijd weergeven. Beide functies kunnen tegelijkertijd worden weergegeven.

Van welk materiaal is de weegschaal gemaakt?

De buitenste schil van de schaal is gemaakt van geanodiseerd aluminium.

Is de weegschaal beschermd tegen opspattend water?

De buitenste schil is beschermd tegen opspattend water. Daarnaast is de elektronica echter ook zo afgesloten dat er geen water kan binnendringen, ook niet als je een hele kop koffie op de weegschaal morst.

Resultaat

Het op de juiste manier extraheren van espresso is een kunst waarbij veel details moeten worden overwogen. De Acaia Lunar espresso weegschaal kan hierbij helpen. Gewicht en Extractietijd om precies te bepalen. De meetresultaten zijn ongelooflijk nauwkeurig, dus u kunt altijd op deze schaal vertrouwen.

Het apparaat is uitgerust met state-of-the-art technologie en kan alle taken onafhankelijk uitvoeren via 6 verschillende modi. Daarom zullen uw resultaten vanaf het begin nauwkeurig zijn, zelfs als u voor het eerst met een espressoweegschaal werkt.

De Acaia Luna espressoweegschaal heeft een uitstekende internationale reputatie opgebouwd en wordt ook door professionals gebruikt. Het elegante, minimalistische ontwerp onderstreept de professionele uitstraling van de weegschaal. Het apparaat heeft talrijke positieve recensies en klanten zijn niet alleen onder de indruk van de meetnauwkeurigheid, maar ook van de eenvoudige ADit is de eerste keer dat we hierover een besluit hebben kunnen nemen. Als u waarde hecht aan de beste apparatuur bij de bereiding van espresso, zult u genieten van deze schaal. Daarom kunt u ook een aankoopaanbeveling doen voor deze espressoweegschaal.

 • Beoordeling van de auteur
 • Waardering 4,5 sterren

€294,00


 • Acaia Maan
 • Beoordeeld door:
 • Gepubliceerd op: maart 11,

 • Laatst herzien: maart 11,


De Acaia Lunar meet zeer gevoelig en biedt 6 individuele weegmodi. Met een zeer snelle reactietijd. Tijd en gewicht worden automatisch weergegeven. Meer kwaliteit is niet mogelijk voor de prijs van slechts 294,00 €.