Salie Duo Temp Pro Portafilter Machine Review

Er is eindelijk een opvolger van het populaire 42609 door Gastroback. De nieuwe variant heeft nu een S in zijn naam.

Het bijzondere: Deze nieuwe Gastroback Design Geavanceerde S (42609 S) Espressomachine wordt bediend door Sage Appliances onder de naam SES810 “De Duo Temp Pro” bijna identiek aangeboden en biedt zelfs nog een paar functies tegen een uiterst aantrekkelijke prijs. Niet voor niets nemen we deze machine(s) en de inmiddels bekende fabrikant Sage onder de loep.

De Sage the Duo Temp Pro espressomachine is een uitstekende machine voor alle ambitieuze beginners die espresso comfortabel en goedkoop willen bereiden en hebben besloten om hun eerste barista-machine te kopen.

Maar nu naar de feiten…

Stijlvol en praktisch voor elke keuken

Sage Appliances De Duo Temp Pro SES810
De Sage Appliances SES810 portafilter machine De Duo Temp Pro heeft uitstekende eigenschappen tegen de beste prijs.

Met hun afmetingen van 26 × 33 × 30 cm Deze espressomachine is compact en past gemakkelijk in de kleine keuken. Het apparaat gemaakt van geborsteld roestvrij staal ziet er hoogwaardig en solide uit. Het eenvoudige ontwerp is elegant en aantrekkelijk in elke keuken.

Het solide ontwerp, dat van buitenaf te zien is, wordt ook weerspiegeld in de machine. Alle componenten maken indruk met hun hoge kwaliteit en bijdragen aan de beste werking en levensduur van deze espressomachine.

De pomp, die wordt beschouwd als het hart van een espressomachine, is een hoogwaardig Italiaans model en wordt gekenmerkt door een hoog vermogen van 15 bar, zoals het ook wordt aangetroffen in professionele machines.

Ook deze espressomachine van Sage Appliances voldoet aan de hoogste eisen op het gebied van hygiëne. Alle onderdelen die in contact komen met water of koffie zijn gegarandeerd BPA-vrije materialen zodat er geen nadelige gezondheidseffecten door verontreinigende stoffen te vrezen zijn.

De Sage Appliances SES810 portafilter machine De Duo Temp Pro heeft uitstekende eigenschappen tegen de beste prijs.

Koop hier bij Amazon.de

Technische specificaties van Sage’s Duo Temp Pro

 • Vermogen: 1600Watt
 • Voeding: 230 volt
 • Pompdruk: 15 bar
 • Watertank capaciteit: 1,8 liter
 • Afmetingen: 26 x 33 x 30cm
 • Gewicht: 9.2 kg
 • Materiaal behuizing: Geborsteld roestvrij staal
 • Type: Enkele cirkel

Hier is de link naar de Duitse handleiding van de Duo Temp Pro.

Eenvoudige bediening en hoge koffiekwaliteit

De Duo Temp Pro van Sage Appliances is relatief eenvoudig in gebruik, dus met een beetje ervaring kun je snel een uitstekende espresso bereiden. Op een eenvoudige knop kun je de hoeveelheid van het schot en ook de stoom aanpassen.

Deze machine is uitgerust met belangrijke elementen die zorgen voor de hoogste koffiekwaliteit. Dit omvat bijvoorbeeld de pre-infusie. Het koffiepoeder wordt eerst voorgezet met een lage waterdruk. Op deze manier kunnen alle smaken van de koffie optimaal oplossen in het water. Vervolgens wordt de druk voor extractie geleidelijk verhoogd. Zo krijg je een vol aroma en kun je genieten van een authentieke koffiesmaak.

Dit apparaat is uitgerust met een hoogwaardige pomp uit Italië, die een druk van 15 bar kan opbouwen. In combinatie met de thermoblock verwarmingsspiraal van 1600 watt ontstaat relatief snel een goede zettemperatuur voor de espresso. Door de sterke prestaties is er ook een korte opwarmtijd van slechts zo’n 20 seconden (!).

In tegenstelling tot de dure ketelmachines gaat de snelle opwarmtijd van een thermoblokverwarmingssysteem echter ten koste van de temperatuurstabiliteit. Als koper moet je beslissen wat voor jou belangrijker is: snelheid of een stabielere dekking met een beter resultaat.

Kenmerken van de Sage Appliances espressomachine

Hard, zeer kalkhoudend water beïnvloedt de smaak van de koffie en beschadigt ook de machine. Daarom heeft dit apparaat van Sage Appliances een speciale Claro Zwitsers Waterfilter , die kalk uit het water filtert. Hierdoor ontstaat bij elk water een lekkere espresso en hoeft het apparaat ook minder vaak.alkt. Het filter moet echter ook met regelmatige tussenpozen worden vervangen, wat de bedrijfskosten van het apparaat verhoogt.

De Sage Duo Temp Pro heeft een melkopschuimmondstuk dat kan worden gebruikt om melkschuim te produceren voor verschillende koffiespecialiteiten in een meegeleverde melkkan met temperatuurweergave. Dit apparaat wordt geleverd met uitgebreide accessoires, waaronder naast de melkkan ook portafilters, enkel- en dubbelwandige filters, reinigingsaccessoires en een waterfilter.

De unit is ook uitgerust met een warmwaterfunctie. Het hete water wordt uit het stoommondstuk gehaald. Om dit te doen, kunt u met een eenvoudige bedieningsknop overschakelen van de “stoom” -functie naar “heet water”. Je kunt ook de Sage Appliances espressomachine gebruiken om warm water te krijgen voor thee of een Café Americano te bereiden. Het mondstuk kan 360° gedraaid worden en is daardoor comfortabel in de hand te hanteren.

De watertank heeft een Capaciteit van 1,8 liter. De inhoud is dus voldoende voor meerdere kopjes espresso voordat je moet bijvullen. Het vullen en reinigen van de tank is ook eenvoudig. Het kan snel en veilig uit een handvat worden verwijderd.

Met dit apparaat kun je één of twee kopjes espresso tegelijk zetten. Zo kun je twee kopjes espresso tegelijkertijd klaar hebben terwijl je met je partner ontbijt.

Identiek aan de Gastroback Design Advanced S (42609 S)

De Sage de Duo Temp Pro is identiek aan het model 42609 S van het bekende merk Gastroback. Dit apparaat is een van de modernere thermoblock-apparaten op de markt. Het heeft een aantal belangrijke verbeteringen ten opzichte van het voorganger model 42609.

Deze omvatten, maar zijn niet beperkt tot, actief verwarmde brouwgroep. Er is een elektronische PID-controller die de brouwtemperatuur nauwlettend in de gaten houdt. Deze functie wordt ook bijzonder gewaardeerd door gebruikers van het apparaat van Sage-apparaten.

Praktisch in het nieuwe model is ook de Auto Purge functie. Als na het zetten van de espresso stoom wordt verwijderd om melk op te schuimen, neemt de temperatuur in het Thermoblock-systeem toe. Na het schuimen koelt de purge-functie het systeem onmiddellijk af, zodat de machine klaar is voor de volgende espresso.

Het nieuwe apparaat wordt ook gekenmerkt door een hoge druk tijdens het opschuimen van melk. Daarom is de nieuwe Gastroback-machine en het Sage-apparaat SES810 ideaal voor diegenen die graag genieten van specialiteiten zoals latte macchiato of cappuccino.

Video: Maak kennis met de Sage Duo Temp Pro

In deze video leert u hoe deze portafilter machine bediend kan worden.

Voor wie is de SES810 espressomachine geschikt?

De SES810 espressomachine van Sage Appliances is een handig model voor beginners. Het is stevig gebouwd, gemakkelijk te gebruiken en ook verkrijgbaar tegen een uitstekende prijs. Zelfs als u voor het eerst met een portafiltermachine werkt, kunt u snel overweg met het model Sage Appliances en kunt u meteen heerlijke espresso zetten.

Zelfs degenen die graag van espresso in gezelschap genieten, zullen tevreden zijn met dit apparaat. Twee kopjes kunnen tegelijkertijd worden verkregen en de machine is ook snel klaar voor het volgende brouwproces. De grote watertank maakt het mogelijk om meerdere keren achter elkaar te brouwen zonder water bij te vullen.

Hoogwaardige portafiltermachines zijn meestal duur in aanschaf. Deze machine van Sage Appliances is inbegrepen een prettige uitzondering. Daarom is dit apparaat ook geschikt voor iedereen die thuis lekkere espresso wil maken, maar er niet te veel aan wil uitgeven.

Voor- en nadelen van de Sage Duo Temp Pro

Voordelen

 • Elektronische PID-temperatuurregeling
 • Voorbrouwen voor maximaal aroma
 • Met melkschuimklier
 • Uitgebreide accessoires zijn inbegrepen

Nadelen

 • Hoog loopgeluid van de pomp
 • Vervolgkosten door het vervangen van het waterfilter.

Veelgestelde vragen

Wat is het alternatief voor waterfilters?

Kortom, u moet de espressomachine van Sage Appliance gebruiken met het waterfilter dat voor dit doel is meegeleverd, zelfs als het water in het huishouden relatief zacht is. Het waterfilter beschermt de machine en verhoogt het koffiegenot. Een alternatief kan zijn om reeds gefilterd water te gebruiken, bijvoorbeeld van een Britta-filter, of flessenwater in plaats van normaal kraanwater.

Kan dit apparaat tegelijkertijd koffie en melkschuim maken?

Nee, dit apparaat van Sage Appliances is een single-circler. Om deze reden moet de koffie eerst worden gezet en pas daarna kan stoom uit het mondstuk worden verkregen voor het opschuimen van melk.

Hoe lang is het netsnoer van dit apparaat?

De stroomkabel heeft een lengte van 110 centimeter.

Moet je spoelen voordat de koffie weer wordt gezet na het opschuimen van de melk?

Nee, tussentijds spoelen is niet nodig met deze machine. Het is echter raadzaam om een paar seconden te wachten tot de juiste temperatuur voor het brouwen weer is bereikt.

Kunnen de verwijderbare onderdelen in de vaatwasser?

Nee, de fabrikant raadt aan om onderdelen zoals het melkschuimmondstuk en de melkkan met de hand te spoelen. Het is het beste om de onderdelen direct na gebruik onder stromend water te reinigen.

Is het mogelijk om normale koffie te zetten met de Sage Duo Temp Pro?

Nee, je kunt er geen gewone filterkoffie mee maken. Je kunt echter een dubbele espresso zetten en vervolgens heet water uit de machine halen om de espresso te vullen. Zo ontstaat een Café Americano. Het is minder sterk dan een espresso en minder zuur.

Hoe lang duurt het voordat de machine klaar is voor gebruik?

Dit model, eenmaal ingeschakeld, is klaar om espresso te zetten in ongeveer 45 seconden.

Is dit apparaat gemaakt in China?

Nee, Sage Appliances is de naam voor de Europese distributie van het Australische bedrijf Breville.

Resultaat

De Sage Appliances SES810 is een perfecte espressomachine voor beginners, die wordt gekenmerkt door eenvoudige bediening en een betaalbare prijs. Ook wie geen ervaring heeft met portafiltermachines kan met dit apparaat meteen lekkere espresso zetten.

Functies zoals elektronisch geregelde temperatuurregeling en het voorbrouwsysteem helpen om het gebrek aan temperatuurstabiliteit van een thermobloksysteem zoveel mogelijk te compenseren.

Het waterfilter zorgt er ook voor dat de Smaak van koffie altijd uitstekend zelfs als er zeer kalkhoudend water uit de kraan wordt gebruikt.

Om de koffie te bedienen, zijn er twee eenvoudige bedieningsknoppen die intuïtief zijn. Ook de solide buitenkant van de roestvrijstalen machine spreekt klanten aan. De meeste klantrecensies over dit apparaat zijn zeer positief. De SES810 is een aanrader voor iedereen die voor het eerst een portafilter espressomachine wil kopen.

 • Beoordeling van de auteur
 • beoordeeld 4 sterren

€394,43De Sage Duo Temp Pro portafilter machine heeft een uitstekende uitrusting tegen de hoogste prijs van 394,43 €.