Salie Barista Express Portafilter Machine Review

De Sage SES875 de Barista Express combineert portafiltermachine en koffiemolen in één apparaat. Sage is een van de pioniers van dit nieuwe type alles-in-één apparaat. Met deze thermoblock machine richt Sage zich op zowel de hogere instapklasse als gevorderde gebruikers. Met tal van individuele instelmogelijkheden, veel accessoires en een krachtige pomp van 15 bar is deze espressomachine uitgegroeid tot een van de topverkopers.

Hoogste koffiekwaliteit dankzij versgemalen bonen

Wijs de Barista Express SES875
De Sage Barista Express espressomachine is een succesvol compleet koffiesysteem dankzij de geïntegreerde molen.

Een bijzonderheid waarmee deze portafiltermachine opvalt tussen de meeste modellen van de portafilter koffiemachine test is de geïntegreerde grinder, waarmee u de bonen vers kunt malen voor elk kopje espresso. Dat Conische molen biedt betrouwbare resultaten en u kunt het maalniveau kiezen op basis van uw smaak. Daarnaast is de koffie perfect gedoseerd.

De dosering voor het koffiepoeder kan op deze machine worden gekozen tussen 19 en 22 gram. Hierdoor ontstaat de volle smaak die de espresso uit deze machine kenmerkt. Daarom kunt u met deze machine behoorlijk opschalen met een beetje oefening Barista Kwaliteit. De dosering van de gemalen koffie kan worden aangepast en is betrouwbaar.

Met dit apparaat kan echter niet alleen de koffie uit de molen worden gebruikt. Als je kant-en-klare koffie wilt gebruiken, is dit zonder problemen mogelijk. De machine wordt geleverd met een zeef voor reeds gemalen koffie, die eenvoudig wordt gevuld met het koffiepoeder. Als de gevulde zeef wordt ingebracht, vindt er geen maalproces plaats.

Als je het een beetje comfortabeler wilt gebruiken in plaats van de klassieke, dan is de Sage SES878 de Barista Pro met een LCD en iets snellere opwarmtijd die het bekijken waard is. De Sage SES500 de Bambino Plus heeft ook vergelijkbare brouweigenschappen maar dan zonder molen.

De Sage SES875 de Barista Express portafilter machine is een succesvol compleet koffiesysteem dankzij de geïntegreerde molen.

Koop hier bij Amazon.de

Technische specificaties van de Sage SE 875

 • Voeding: 220 volt
 • Nominaal vermogen: 1.850 watt
 • Afmetingen: 33 × 40 × 31 cm
 • Capaciteit bonencontainer: 450 gram
 • Inhoud watertank: 2 liter
 • Materiaal: Roestvrij staal
 • Gewicht: 11.5 kg
 • Speciale uitrusting: Geïntegreerde slijpmachine

Hier vindt u de Duitse gebruikershandleiding van de Sage Barista Express.

Geavanceerde technische details voor de beste resultaten

Het resultaat van het zetten van een perfecte espresso is niet alleen afhankelijk van de juiste gemalen koffie. Ook andere factoren spelen een rol bij het maken van een lekkere koffie om te bereiken. De Sage SES875 portafilter machine is zo ontworpen dat alle technische details samenwerken om het best mogelijke resultaat te bereiken.

Dit omvat nauwkeurige temperatuurregeling, die wordt geleverd door een elektronische PID-regeling wordt mogelijk gemaakt. Tijdens het extractieproces wordt de temperatuur ondanks het thermoblok relatief stabiel gehouden in het optimale bereik om een evenwichtige smaak van de espresso te garanderen.

De extractiedruk is een ander element dat belangrijk is voor de espresso. De Espresso Barista gebruikt eerst een lage druk voor het voorzetten om de gemalen koffie gelijkmatig te bevochtigen en werkt vervolgens met een pompdruk van 9 bar voor extractie. Dit proces creëert de stevige crema, die zo gewaardeerd wordt door espressokenners. Een zeer uniforme extractie is ook mogelijk, wat zorgt voor een eersteklas smaak.

Zacht water is belangrijk voor de kwaliteit van de koffie en beschermt het apparaat ook tegen schade. Daarom is in dit apparaat een speciaal waterfilter geïntegreerd, dat zorgt voor de juiste waterkwaliteit. Het filter moet echter regelmatig worden gereinigd. De filterinzetstukken kunnen eenvoudig worden vervangen, zodat een optimale waterkwaliteit altijd kan worden gegarandeerd.

Melkschuimend voor koffiespecialiteiten

Als je speciale koffies wilt maken van espresso met melk of melkschuim, dan is deze Barista Express van Sage perfect voor jou.Net. Het apparaat is uitgerust met een krachtige Melkschuim mondstuk waarmee de melk in enkele seconden verwerkt kan worden tot vast schuim. Zo slagen latte en cappuccino uitstekend.

Eenvoudige bediening en snelle bediening

De Barista Express is eenvoudig te bedienen. Het heldere bedieningspaneel draagt bij aan een ongecompliceerde bediening. U kunt kiezen tussen een enkele of dubbele opname en indien gewenst twee kopjes tegelijkertijd brouwen. Dankzij het hoogwaardige verwarmingssysteem bereikt de machine snel de benodigde bedrijfstemperatuur, zodat u ’s ochtends kunt genieten van een espresso, zelfs als u haast heeft.

De stoommond is uitgerust met een automatisch reinigingssysteem. Zo kunt u de melkopschuimer na elke toepassing eenvoudig reinigen, zodat uw portafiltermachine hygiënisch schoon en vrij van ziektekiemen blijft.

Het waterfilter en de molen moeten regelmatig worden gereinigd. Dit proces is echter heel eenvoudig en goed beschreven in de gebruikershandleiding. Met dit eenvoudige werk kunt u ervoor zorgen dat de kwaliteit van de koffie niet wordt beïnvloed door afzettingen van limoen of koffieolie.

Merk echter op dat het nog steeds meer handmatig werk is om een espressomachine te zetten met deze espressomachine dan met een volautomatische koffiemachine.

Verschillen met de Sage Barista Pro en Barista Touch

Waarschijnlijk het grootste verschil tussen de Sage Barista Express en de Barista Pro en de Barista Touch is dat de machine nog steeds met een manometer wordt bediend. De Sage Barista Pro heeft een LCD, terwijl de Touch al een touch display heeft.

Er zijn geen verschillen in het verwarmingscircuit tussen Barista Express en de Pro, beide hebben een 1-verwarmingscircuit. Ten opzichte van de Touch is er echter het verschil dat hij een 2-verwarmingscircuit heeft.

De Barista Express heeft een Thermocoil verwarmingssysteem, dat wil zeggen, er is een vertraging tussen brouwen en vapen, omdat het ongeveer 30 seconden duurt voordat het systeem op temperatuur is. De andere twee koffiemachines hebben daarentegen het Thermojet-verwarmingssysteem, waarmee binnen drie seconden kan worden opgewarmd. De overgang tussen bouillon en stomen is hier bijna vloeiend.

Terwijl de Express 18 verschillende slijpkwaliteiten biedt, bieden zowel de Barista Pro als de Barista Touch 30 slijpkwaliteiten, die hier kunnen worden geselecteerd.

Daarnaast is er de prijs, waarbij Barista Express en Barista Pro slechts licht van elkaar verschillen, maar de Barista Touch is al een duur model.

Video: Sage Barista Express Beoordeling en tutorial

In deze video vind je veel tips voor de optimale espressobereiding.

Uitgebreid assortiment accessoires overtuigt

De Sage Barista Express wordt geleverd met een breed scala aan accessoires, zodat u meteen kunt beginnen met het bereiden van espresso en andere specialiteiten. De leveringsomvang omvat zowel een melkkan voor het opschuimen van de melk als ook verschillende zeven, een Tamper en een Waterfilter reinigingsset.

Voor wie is de Sage Barista Express geschikt?

Deze portafiltermachine van Sage is geschikt voor iedereen die thuis een hoge kwaliteit espressokoffie kan bereiden. De bediening van de machine is heel eenvoudig, zodat zelfs beginners het apparaat perfect kunnen hanteren. Ook de prijs is goedkoop, die de Sage SES875 als Instapmodel is geschikt.

Toch zijn er manieren om de machine te personaliseren via persoonlijke instellingen, zodat zelfs ervaren espressovrienden snel van deze portafiltermachine zullen genieten. Moderne technologie, goede materiaalkwaliteit en eersteklas vakmanschap dragen ertoe bij dat deze machine algemeen enthousiasme wekt bij gebruikers.

Vergelijking met De’Longhi La Specialista Prestigio

Qua prijs ligt de Sage Barista Express iets onder de De’Longhi La Specialista Prestigio. De reden hiervoor is dat met de De’Longhi machine wat meer functies worden aangeboden. Het is sneller totdat het apparaat zijn bedrijfstemperatuur heeft bereikt en klaar is voor gebruik. Dynamisch zetten en automatisch knoeien zorgen voor nog meer kwaliteit van de espresso. Deze semi-automatische machine heeft echter ook een aanzienlijk hogere prijs.

Vorteile en nadelen van de Sage SES875

Voordelen

 • Veel instellingsopties voor individualisering
 • Perfecte temperatuurregeling
 • Geïntegreerde koffiemolen met instelbare dosering
 • Automatische reiniging van de melkopschuimer
 • Uitgebreid assortiment accessoires
 • Uitstekende prijs-kwaliteitverhouding

Nadelen

 • Kleine afstand tussen portafilterhouder en brouwkop
 • Thermoblock-ontwerp niet zo temperatuurbestendig
 • Wat finetuning nodig om een goede espresso te krijgen

Veelgestelde vragen over dit apparaat

Heeft de Sage Barista Express twee circuits?

Nee, dit model is een machine met één circuit. De melk wordt verwerkt na het zetten van de koffie. Maar het opwarmproces gaat erg snel, dus je kunt de cappuccino of latte snel bereiden.

Kan de Barista Express ook gewone koffie zetten?

Ja, het is mogelijk om gewone koffie te zetten. Je kunt bijvoorbeeld een dubbele espresso zetten en deze vervolgens vullen met heet water.

Kunnen koffiepads in deze machine worden gebruikt?

Nee. De Barista Express is een portafiltermachine met een eigen molen voor koffiebonen. Je kunt hele koffiebonen gebruiken, of als alternatief voorgemalen koffie gemalen. Deze machine is niet ontworpen voor pads.

Moet ik spoelen bij de Barista Express?

Nee, een tussentijdse spoeling is niet nodig. De temperatuurregeling wordt door de machine volledig onafhankelijk en ook zeer snel gedaan. Een espresso kan dus in minder dan een minuut nadat je stoom hebt verwijderd voor melkschuim opnieuw worden gebrouwen.

Wat is de capaciteit van de bijgeleverde melkkan?

In de melkkan kan voldoende melk voor twee cappuccino’s worden opgeschuimd.

Hoeveel koffie kan worden verkregen in één brouwproces?

Met dit apparaat kun je kiezen tussen een setting voor één of twee kopjes koffie of espresso.

Komt het brouwwater tijdens de warming-up in contact met aluminium?

Nee. Alle leidingen waar het water doorheen wordt geleid zijn gemaakt van roestvrij staal, zodat er geen contact is tussen aluminium onderdelen en het water.

Is het mogelijk om cappuccino te maken met deze machine?

Ja. De basis van een goede cappuccino is een espressokoffie, die wordt verkregen uit de portafiltermachine. Het melkschuim dat nodig is voor de cappuccino kan worden geschuimd met het melkschuimmondstuk in de bijgeleverde melkkan. Het resultaat is een stevig, romig melkschuim dat perfect is voor cappuccino.

Kan voorgemalen gemalen koffie worden gebruikt?

Ja, er is een speciale zeef waarmee u gemalen koffie kunt gebruiken in plaats van de molen en bonen uit de bonencontainer te gebruiken.

Resultaat

Als u van eersteklas espressokoffie houdt en deze zelf thuis wilt bereiden, is de Sage SES875 Espresso Barista portafiltermachine goed geadviseerd. Het apparaat is ontworpen met de nieuwste technologie en biedt een aantal instelmogelijkheden waarmee je van je espresso een zeer persoonlijke ervaring kunt maken.

Toch is het apparaat relatief eenvoudig te gebruiken, dus het is ook geschikt voor beginners. Ook de goede prijs-prestatieverhouding draagt hieraan bij. De interessante eigenschappen die hier zijn verwerkt, maken deze portafiltermachine echter ook geschikt voor mensen die al lang espresso zetten en een apparaat van hoge kwaliteit wensen.

Klantrecensies van de Sage Barista Express zijn overwegend positief. De kwaliteit van de espresso uit deze machine wordt keer op keer geprezen en klanten waarderen ook de geïntegreerde molen. In onafhankelijke tests heeft deze portafiltermachine ook met zeer goede resultaten. Daarom kan de Sage SES875 ook veilig worden aanbevolen.

 • Beoordeling van de auteur
 • Waardering 4,5 sterren

€567,99De Sage SES875 de Barista Express portafilter machine is een succesvol compleet koffiesysteem dankzij de geïntegreerde molen. Tegen een goede prijs van € 567,99 verkrijgbaar.