Saeco Xelsis Suprema Kaffeevollautomat Beoordeling

De eerste nieuwe volautomatische koffiemachine van Philips-dochter Saeco, de Xelsis Suprema met het serienummer SM8889/00, is het eerste dat opvalt door zijn oversized touchscreen. Het bedrijf heeft de tijd genomen om een volautomatische machine te produceren die van begin tot eind goed doordacht is. Want hier wordt de gebruiker nu bij de hand genomen en door het programma geleid, zonder zich te hoeven beperken in de voorbereiding.

Deze gebruiksvriendelijke volautomatische machine met topklasse display is dus een van onze topaanbevelingen voor elke koffiedrinker. Hieronder leggen we in meer detail uit waarom.

De Xelsis Suprema koffiemachine – high-end technologie die inspireert

Saeco SM8889/00 Xelsis Suprema

De Saeco Xelsis Suprema biedt een uitstekende verscheidenheid aan programma’s en vele instelmogelijkheden.

Koop hier bij Amazon.de

Als u op zoek bent naar een goed doordachte volautomatische koffiemachine die u veel mogelijkheden biedt in koffiebereiding, dan is de Saeco Xelsis Suprema iets voor u. Want met de presettings die al beschikbaar zijn in het apparaat, kunnen de beste resultaten voor de koffie worden bereikt.

Tegelijkertijd is het mogelijk om je eigen koffie aan te passen aan je eigen smaak en individueel aan te passen.

Dit kan via het innovatieve touchscreen, de slider op de “Koffie-equalizer” eenvoudig en zeer fijn af te stellen. Dankzij de ingebouwde technologie en de WLAN-verbinding kunnen acht gebruikers tegelijkertijd worden opgeslagen en indien nodig worden opgehaald.

Het is niet nodig om elke keer je eigen instellingen voor je favoriete koffie te maken na een andere gebruiker van het koffiezetapparaat met verschillende voorkeuren.

Voor- en nadelen

Voordelen

 • Zeer gebruiksvriendelijk
 • Ook geschikt voor beginners op technische uitrusting
 • Groot, duidelijk aanraakscherm
 • Gedetailleerde handleiding
 • Moderne en intuïtieve bediening
 • Perfecte bereiding van melkschuim en espresso
 • Veelzijdige instellingsopties
 • Verwerking van roestvrij staal van zeer hoge kwaliteit

Nadelen

 • Te kleine lekbak
 • Technisch nog niet volledig ontwikkeld
 • De aangeboden WiFi-verbinding wordt niet in alle landen ondersteund
 • Er is geen gekoppelde app van de fabrikant

Technische gegevens

 • Fabrikant: Saeco
 • Modelnaam: Xelsis suprema
 • Materiaal roestvrij staal/kunststof
 • Gewicht van het product: 12 kg
 • Item afmetingen: 28,7 x 48m7 x 39,6 centimeter
 • WiFi-compatibel
 • acht gebruikersprofielen
 • zeven instellingen
 • Touchscreen met 7,8″ kleurendisplay
 • Productie van 22 koffiespecialiteiten mogelijk

Gebruiksaanwijzing

Hier vindt u de gebruikershandleiding voor de Saeco Xelsis Suprema

Review van de Saeco Xelsis Suprema

Functies

De machine wordt geleverd met veel extra’s en functies die al erg leuk zijn bij het bereiden van de koffie. Bijvoorbeeld 22 internationale en nationale populaire koffiedranken Voorgeprogrammeerde. Voor de individuele instellingen voor het comprimeren van uw eigen koffie biedt de “CoffeeEqualizer” een schuifregelaar waarin de instellingen eenvoudig ter zake kunnen worden aangepast.

De setting “BeanMaestro” is er daarentegen om de bereiding van de koffie aan te passen aan de gebruikte bonen. Bovendien is er een drietraps aroma-instelling onder het item “CoffeeMaestro”. Hier kan de persoonlijke aromasterkte van de koffie worden aangepast tussen Delicato, Intenso en Forte.

Alle set koffievarianten kunnen nog steeds uitgebreid worden geïndividualiseerd. Dit gaat over de koffiesterkte en het aroma, evenals de temperatuur. Daarnaast zijn er instellingen voor de hoeveelheid koffie, melk en melkschuim.

Het is ook de moeite waard om de instelling te vermelden voor de keuze van de volgorde van koffie en melk, evenals de gewenste mengverhouding.

De acht gebruikersprofielen maken het ook mogelijk om je favoriete koffie en de bereiding ervan op te slaan. Alle functies zijn toegankelijk via het 7,8″ touch display. De keramische schijvenmolen met 12 fasen zorgt ervoor dat de bonen worden verwerkt tot een poeder.

De cappuccinatore laat melk schuimen in de bijgeleverde melkcontainer. De BRühgruppe is afneembaar. De “HygieSteam Technology” zorgt ook voor een eenvoudige en hygiënische reiniging.

Voorbereiding

Het eerste wat opvalt aan de volautomatische koffiemachine is het grote touchscreen display. Hier is het mogelijk om het menu te bekijken door een comfortabele veegbeweging. Hier wordt het concept van operatie begrijpelijk gehouden.

De verschillende koffiespecialiteiten kunnen allemaal individueel worden aangepast in maximaal zeven verschillende individuele categorieën. Stap voor stap met de schuifregelaar kan het gewenste niveau precies worden bereikt. De instellingen gaan over melkhoeveelheid, koffietemperatuur of de sterkte van de koffie.

In het begin speel je wat meer totdat je de juiste instellingen hebt gevonden voor de perfecte persoonlijke koffie. Als dit het geval is, hoeft u alleen maar de instellingen in uw profiel op te slaan. Hiervoor zijn acht gebruikersprofielen beschikbaar.

Afhankelijk van welke bonen voor de bereiding zijn gebruikt, wordt dit doorgegeven aan de volautomatische koffiemachine. De machine kan dan de bijpassende koffiesterkte aan de gebruikte bonen en het onafhankelijk branden ervan.

Je moet echter nog steeds zelf de gewenste slijpgraad aanpassen met de Xelsis Suprema, waardoor de bovengenoemde functie, de instelling “BeanMaestro”, helaas weer overbodig wordt. Want de mate van malen is een van de belangrijkste instellingen in een volautomatische koffiemachine.

Maak je geen zorgen als je ’s ochtends vroeg koffie wilt zetten of ’s avonds wanneer alle andere huisgenoten nog slapen. Want de molen van de machine is te horen, maar nog steeds stil en het melksysteem is nauwelijks hoorbaar.

De volgende video demonstreert de bereiding van een latte macchiato met de Saeco Xelsis Suprema:

Kwaliteit

De kwaliteit wordt ook onderscheiden in de voorbereiding. Want de espresso is zowel fris als aromatisch en aangenaam heet. Daarnaast zit de koffie snel in het kopje, de smaak lijdt hieronder. snelle voorbereidingstijd niet.

De warmwaterfunctie van de machine kan de espresso vervolgens op verzoek verlengen. De melkschuimfunctie biedt ook uitstekende resultaten met een goede kwaliteit en werkt snel.

De volautomatische koffiemachine mag daarom niet ontbreken in een huishouden waarin koffiedrinkers wonen. Omdat de machine eenvoudig en gemakkelijk te bedienen is, zelfs door niet-technici. Het programma leidt de leek ook door de vele aanbiedingen om de koffie te bereiden en na korte tijd weet iedereen ervan.

Als u echter meer technologie wilt, bent u misschien een beetje teleurgesteld. Omdat de aangeboden Wi-Fi in het apparaat wordt nog niet overal ondersteund en ook een app voor de smartphone of tablet wordt nog niet aangeboden door de fabrikant.

Prijs

De prijs-prestatieverhouding van de Saeco Xelsis Suprema is goed te noemen. Want kwaliteit heeft zijn prijs. De prijs is zeker niet te hoog voor zo’n uitgebreid apparaat met de vele aangeboden functies en het ingebouwde materiaal gemaakt van roestvrij staal en kunststof. In sommige gevallen moet er zelfs meer geld worden uitgegeven aan vergelijkbare apparaten dan aan de volautomatische koffiemachine van Saeco.

Veelgestelde vragen

Heeft de Saeco Xelsis Suprema verlichting voor de bekers?

Niet alleen de bekers worden van bovenaf verlicht, maar ook de watercontainer licht op. U kunt kiezen uit drie opties. Wanneer de machine is ingeschakeld, brandt het licht permanent, brandt het alleen tijdens het brouwproces of is het volledig uitgeschakeld.

Kan ik de Saeco Xelsis Suprema bekijken? in het aanraakscherm ook op Duits?

Ja, er is de mogelijkheid om de taal op aanvraag in te stellen. Dit wordt in detail uitgelegd in de bijgevoegde handleiding.

Is de gebruikershandleiding van de Saeco Xelsis Suprema ook beschikbaar in het Duits?

De meegeleverde gebruikershandleiding omvat 28 talen, dus het is ook vrij dik. In het Duits wordt de werking van de volautomatische koffiemachine uitgelegd op pagina’s 37 tot en met 45.

Welke hoogte kunnen de cups en glazen hebben?

De afstand tussen de dispenser en de lekbak is zo groot dat hier gemakkelijk glazen en bekers met een hoogte tot ongeveer 14 centimeter kunnen passen.

Hoe groot is het waterank van de volautomatische koffiemachine?

De watertank van dit model is ongeveer 1,4 liter. In tegenstelling tot eerdere volautomatische koffiemachines van de fabrikant Saeco is dit aanzienlijk kleiner, maar het water wordt op deze manier ook sneller heet.

Waar wordt de volautomatische koffiemachine geproduceerd?

Volgens de fabrikant is het land van productie Italië.

Resultaat

Als koffiedrinker kun je niet fout gaan met de aankoop van de Saeco Xelsis Suprema. Want gebruiksvriendelijkheid staat hierbij hoog in het vaandel. Het is aanzienlijk verbeterd en uitgebreid in vergelijking met de reguliere oude Saeco Xelsis.

Daarnaast zijn er veel mogelijkheden voor het bereiden van uw eigen persoonlijke koffie. Dankzij het touchscreen en de slider gaat dit eenvoudig en zonder veel moeite. De prijs-prestatieverhouding is om deze reden dus absoluut gegeven.

Ook de verdere gebruiksvriendelijkheid op het gebied van reiniging en hygiëne overtuigt. Deze volautomatische koffiemachine Xelsis Suprema van Saeco is dus een absolute “Moet hebben” voor elke gepassioneerde koffiedrinker die meer wil dan alleen koffiebonen.

Als je echter enthousiast bent over allerlei soorten technologie en Alexa maakt deel uit van het standaardprogramma, zul je een beetje teleurgesteld zijn over dit volautomatische koffiezetapparaat, omdat het technisch nog moet worden verbeterd.

 • Beoordeling van de auteur
 • Waardering 4,5 sterren

€1.549,00


 • Saeco Xelsis Suprema
 • Beoordeeld door:
 • Gepubliceerd op: 15 april

 • Laatst herzien: 15 april


De Saeco Xelsis suprema biedt een uitstekende verscheidenheid aan programma’s en vele instelmogelijkheden. Met uitstekende bereiding van melkschuim en espresso. Voor de prijs van slechts 1.549,00 € er wordt veel technische verfijning aangeboden.