Breville VCF126X Barista Max Portafilter Machine Beoordeling

De Breville VCF126X Barista Max is een semi-automatische portafiltermachine en wordt geleverd met een hele reeks extra’s die de smaak van espresso helpen verbeteren.

Tegelijkertijd is deze barista portafilter machine eenvoudig te bedienen. Je kunt ook espresso maken met relatief weinig ervaring met deze machine. Dankzij de permanent geïnstalleerde koffiemolen is het een alternatief voor de Barista Express. We verduidelijken hier of de aanschaf van deze espressomachine voor jou de moeite waard kan zijn.

Barista Max von Breville: semi-automatische machine met geïntegreerde slijpmachine

Breville VCF126X Barista Max Portafilter Machine
De Breville Barista Max helpt beginners geleidelijk barista’s te worden dankzij de optionele automatische bediening.

Voor de espressokenner is het essentieel dat voor elk kopje koffie versgemalen koffie wordt gebruikt. Met de Breville VCF126X Barista Max portafiltermachine kunt u het nu veel gemakkelijker voor uzelf maken om versgemalen koffiepoeder te gebruiken. Deze portafilter machine is uitgerust met een geïntegreerde molen en heeft een tank voor bonen die op de machine zit.

De koffiebonen worden bij elke infusie vers gemalen. Het enige wat u hoeft te doen is het portafilter onder de uitlaat van de molen te houden. Daar wordt het gevuld met de juiste hoeveelheid gemalen koffie en kan het vervolgens worden gemanipuleerd en uiteindelijk in de machine worden geklemd voor de koffiereferentie.

De maling van de koffie moet meestal goed zijn voor espresso. Hierdoor ontstaat een groter oppervlak en kan het hete water veel aroma’s uit de koffie oplossen terwijl het snel door het portafilter wordt geperst.

Toch hangt de fijnafstelling tijdens het malen ook af van je eigen smaak en het type bonen dat je gebruikt heeft ook invloed op de beste korrelgrootte voor de gemalen koffie. Daarom biedt de Barista Max grinder ook 30 verschillende slijpinstellingen om uit te kiezen. Dit is voldoende om te experimenteren met de verschillende gradaties van slijpen en om een nuttige instelling te vinden.

De hoogwaardige conische molen onderhoudt de slijpgraadinstellingen zeer nauwkeurig. Het resultaat is een homogene gemalen koffie die de beste omstandigheden creëert voor heerlijke espresso.

De Breville VCF126X Barista Max is een complete oplossing voor beginners die op zoek zijn naar een betaalbare alles-in-één oplossing.

Koop hier bij Amazon.de

Technische specificaties van de portafiltermachine

 • Voeding: 220 volt
 • Nominaal vermogen: 1.680 watt
 • Afmetingen: 44 × 39,6 × 36,6 cm
 • Inhoud watertank: 2,8 liter
 • Materiaal: Roestvrij staal
 • Gewicht: 10.4 kg
 • Bijzonderheid: met geïntegreerde slijpmachine
 • Slijpinstellingen: 30

Hier vind je de Engelse handleiding voor de Barista Max.

Kenmerken en functies van de Barista Max

Geïntegreerde melkopschuimer

De espressomachine heeft ook een melkopschuimsysteem waarmee je perfect gemengd schuim kunt maken. Hiervoor wordt de melk in een bijgeleverde pot gevuld. Dat wordt onder het melkschuimmondstuk gehouden. Bij de keuzeschakelaar wordt melkopschuim geselecteerd en in een paar seconden krijg je melkschuim voor populaire dranken zoals cappuccino of café latte.

Aangezien deze portafilter machine een Apparaat met één circuit , espresso en melkopschuimen kunnen niet tegelijkertijd worden uitgevoerd. Daarom moet je eerst de espresso extraheren en vervolgens overschakelen op het opschuimen van melk.

Automatische functies en opties

Met deze espressomachine kunt u vertrouwen op vooraf ingestelde functies voor het beste espressoplezier of als alternatief sommige instellingen met de hand maken. De Auto-shot volumeregeling biedt de keuze tussen één of twee kopjes tegelijk. Twee verschillende portafilters zijn ook inbegrepen, een voor één kopje en de andere voor twee kopjes. De machine bepaalt automatisch de juiste vulhoeveelheid voor de bekers.

De Handmatige opname-aanpassing ook toegankelijk met een druk op de knop. Het maakt het mogelijk om zelf de vulhoeveelheid te bepalen. Zo kun je de koffie sterker of minder sterk krijgen.

Waterdruk en temperatuur worden verhoogd met elk kopje espresso door de Temperatuur IQ shot controle gecontroleerd. Dit systeem isop professionele machines inspireert en garandeert Barista kwaliteit voor uw espressokoffie. De hoogwaardige Italiaanse pomp met een capaciteit van 15 bar zorgt ook voor een efficiënte opbouw van de druk. De brouwtemperatuur wordt geregeld door het beproefde PID-systeem.

Uitrusting

De leveringsomvang omvat ook een tamper en een melkkan. Zo biedt deze machine alles wat je nodig hebt om espresso te zetten.

Deze unit heeft een grote watertank met een Volume van 2,8 liter. Daarom is de Barista Max ook ideaal voor gedeelde appartementen of kleine kantoren, omdat er meerdere kopjes espresso kunnen worden verkregen voordat de tank moet worden gevuld. Daarnaast zorgt het Thermoblock systeem ervoor dat de machine snel opwarmt, zodat espresso snel achter elkaar verwijderd kan worden.

Kwaliteit en vakmanschap

Het Breville-apparaat wordt gekenmerkt door een hoge kwaliteit, die al van buitenaf te herkennen is aan de elegante roestvrijstalen behuizing. Alle componenten zijn van hoge kwaliteit en state-of-the-art. PID-besturing, thermoblock en de krachtige Italiaanse pomp van 15 bar maken professionele espresso-aankoop in eigen huis mogelijk.

Onderhoud en onderhoud van de machine

De watertank kan met dit apparaat worden verwijderd en bijgevuld. De behuizing van de machine is gemaakt van geborsteld aluminium en kan daarom vrij gemakkelijk schoon worden gehouden. Afvegen met een vochtige doek is meestal voldoende. De bekerbak moet dagelijks worden schoongemaakt wanneer het apparaat in gebruik is geweest.

U moet het melkschuimmondstuk na elk gebruik reinigen. Als er melkresten op het mondstuk achterblijven, kunnen zich snel bacteriën vormen. Daarom moet het mondstuk worden afgeveegd met warm water. Dan is het het beste om de stoomklep weer te openen en een beetje hete stoom te laten ontsnappen. Vervolgens kan het mondstuk van buitenaf weer droog worden geveegd.

Afhankelijk van de waterhardheid moet de espressomachine minstens om de twee maanden worden ontkalkt. Als kalkaanslag zich in de machine nestelt, wordt de smaak van de espresso in eerste instantie aangetast en kan later schade aan het apparaat optreden. In het geval van bijzonder hard water moet het ontkalken vaker worden uitgevoerd.

Voor wie is de Breville Barista Max geschikt?

De machine is goed voor beginners geschikt. De bediening via het bedieningspaneel aan de bovenkant van de machine is eenvoudig en intuïtief. Het is een automatische machine waar je met vooraf ingestelde waarden kunt werken.

Voor beginners blijkt de geïntegreerde koffiemolen ook praktisch te zijn. Zo kunt u uzelf de aanschaf van een aparte koffiemolen besparen.

Gevorderde gebruikers zouden echter kritiek hebben op de temperatuurafwijkingen van het thermoblock-systeem in dit model. Dit type machine is ontworpen voor gebruiksgemak in plaats van de hoogste espressokwaliteit.

Voor- en nadelen van de Breville espressomachine

Voordelen

 • Met geïntegreerde slijpmachine met 30 slijpinstellingen
 • Snelle verwarming dankzij thermoblock
 • De referentiehoeveelheid kan automatisch en handmatig worden geregeld
 • Verwijdering van één of twee kopjes per keer
 • Met melkopschuimer
 • Hoog volume watertank van 2,8 liter
 • Hoogwaardige afwerking

Nadelen

 • Espresso en melkschuim kunnen niet tegelijkertijd worden verkregen.
 • Minder temperatuurbestendig dan ketelmachines vanwege hun ontwerp

Veelgestelde vragen over de Breville espressomachine

Kun jij ook cappuccino en latte macchiato maken met de Barista Max?

Ja, de koffiespecialiteiten worden gemaakt op basis van espresso met melkschuim. Deze portafiltermachine heeft een geïntegreerde melkopschuimer. Je zet eerst de espresso en daarna kun je melk opschuimen in een bijgeleverde pot en de gewenste dranken met de hand mengen.

Werkt melkopschuimen en espressobedekking tegelijkertijd?

Nee. Deze espressomachine is een apparaat met één circuit. Daarom kan stoom voor het melkschuim niet tegelijkertijd met de espressohoes worden verkregen. Daarom wordt voor dranken met melkschuim eerst de espresso gebrouwen en vervolgens wordt de melk schuimig.

Hoeveel melk mag je opschuimen in de bijgeleverde pot?

De melkkan kan voldoende melkschuim bevatten voor twee cappuccino’sn.

Is deze machine ook geschikt voor koffiepads?

Nee, deze portafiltermachine kan alleen worden gebruikt met gemalen koffie. Een gebruik voor koffiepads is niet voorzien.

Kan de molen in verschillende korrelgroottes malen?

Ja. Dit apparaat is uitgerust met een hoogwaardige conische molen die in 30 verschillende instellingen kan slijpen. De mate van malen wordt precies aangehouden en de gemalen koffie heeft een homogene consistentie, zodat een goede espresso cover mogelijk is.

Resultaat

De Breville Barista Max is een betaalbare oplossing om ambachtelijk espresso te bereiden zonder het gebruikelijke comfort volledig op te offeren. Het apparaat wordt gekenmerkt door een totaal goede kwaliteit en blijkt vrij duurzaam te zijn voor klanten met goed onderhoud.

De Barista Max uit Breville behoort tot de groeiende categorie portafiltermachines met een eigen slijpmachine. Dit biedt als voordeel dat de molen en de espressohoes hand in hand werken. De melkkan voor het opschuimen van melk en de tamper zijn ook inbegrepen. Toch moet je met zo’n machine compromissen sluiten ten opzichte van de professionele ketelmachines en hoogwaardige espressomolens.

De meningen van de klant over dit apparaat zijn goed en ook in onafhankelijke tests kon het Breville-apparaat goed presteren. Onder de eerder genoemde voorwaarden is de Breville nog steeds een aankoopaanbeveling.

 • Beoordeling van de auteur
 • Waardering 4,5 sterren

€399,99De Breville VCF126X Barista Max is een complete oplossing voor beginners die op zoek zijn naar een betaalbare alles-in-één oplossing. De prijs van € 399,99 is prima.