Rommelsbacher EKM 300 Espresso Grinder Beoordeling

De Rommelsbacher EKM 300 is de goedkoopste espressomolen uit onze vergelijking. Het biedt zichzelf aan als het goedkoopste bruikbare apparaat voor een toegang tot de wereld van espressobereiding. Met twaalf verschillende maalgraadinstellingen kunt u de koffiebonen malen voor elk type bereiding. Fijner koffiepoeder voor espresso uit de portafiltermachine en grofkorrelige gemalen koffie voor bereiding in de Franse pers zijn mogelijk met de elektrische molen van Rommelsbacher.

Wij raden deze molen aan in combinatie met een van de goedkopere thermoblock machines uit onze vergelijking (bijv. Krups Calvi, WMF Lumero of De’Longhi Dedica). Voor portafiltermachines van hogere kwaliteit biedt het iets te weinig vermogen om een aankoop te rechtvaardigen.

Koffie malen met professionele kwaliteit

Rommelsbacher EKM 300
De Rommelsbacher EKM 300 espressomolen is een prijswonder: Goede kwaliteit dankzij de laagste resten in de molen.

De Rommelsbacher koffiemolen is uitgerust met alle basisfuncties die je nodig hebt om koffiebonen te verwerken tot een relatief homogeen poeder.

Het hart van de koffiemolen is een hoogwaardige conische molen gemaakt van massief roestvrij staal, die betrouwbaar werkt en duurzaam is.

Een conische taps toelopende neerwaartse rotatie draait in een negatief in deze molen. Terwijl ze door de molen gaan, worden de bonen fijner en fijner geplet totdat ze uiteindelijk door de smalste doorgang tussen de kegel en het negatieve worden geperst. Alle kleine koffiekorrels krijgen door dit proces dezelfde diameter, wat resulteert in een homogeen koffiepoeder dat een perfecte extractie mogelijk maakt.

Door simpelweg de bonencontainer te draaien, kan de slijpgraad worden aangepast. Over het algemeen kunt u 12 verschillende korrelgroottes kiezen.

Het eerste niveau is het fijnste en het getal 12 op de schaal staat voor de grofste stand. Andere modellen in vergelijking “Beste koffiemolen” bieden soms meer maalgraden. De EKM 300 biedt niet al te veel instelmogelijkheden, maar voor beginners kunnen ze voldoende zijn.

De fijnafstelling die normaal gesproken wordt gebruikt voor espressokoffie is voor experts de zuurtest voor een goede koffiemolen. De Rommelsbacher EKM 300 doorstaat de test met uitmuntendheid. Met de fijne afstelling is een homogene, fijnkorrelige gemalen koffie, die zeer geschikt is voor portafiltermachines.

Houd er rekening mee dat de stekker van het apparaat is aangesloten wanneer u het apparaat van een grovere naar de beste instelling verandert, anders kan de molen vastlopen. Als u daarentegen overschakelt van de boete naar een grovere instelling, is deze voorzorgsmaatregel niet nodig.

De 12 verschillende slijpgraadinstellingen zijn goed gedefinieerd. Zo kunt u met de elektrische koffiemolen van Rommelsbacher genieten van de voordelen van de verse molens goed gebruik thuis.

De Rommelsbacher EKM 300 biedt relatief goede kwaliteit dankzij lage resten in de molen. Het is extreem goedkoop.

Koop hier bij Amazon.de

Specificaties

 • Voeding: 230 volt
 • Vermogen: 150 watt
 • Afmetingen: 18,5 cm x 14 cm x 29,5 cm
 • Gewicht: 1.67 kg
 • Capaciteit bonencontainer: 220 gram
 • Materiaal behuizing: kunststof
 • Grinder: Conische slijpmachine gemaakt van roestvrij staal
 • Grinder gradaties: 12
 • Portie hoeveelheid: Tot 10 kopjes

Portioneren van gemalen koffie

Met de Rommelsbacher koffiemolen kun je de hoeveelheid gemalen koffie automatisch laten meten. Meeteenheden van 1 tot 10 kopjes naar de verkiezing.

Deze meting is echter niet erg nauwkeurig, omdat deze afhankelijk is van de mate van malen en ook van het type bonen. In veel gevallen kan zelfs de kleinste portie te groot zijn voor een portafiltervulling.

Als u echter grotere hoeveelheden wilt bereiden, zoals voor een pot filterkoffie, zult u geen moeite hebben om snel de juiste portiegrootte voor elk type boon en de gekozen maling te bepalen. De oefening baart kunst.

Eenvoudige bediening, zelfs voor beginners

De Rommelsbacher EKM 300 koffiemolen is vrij eenvoudig te gebruiken, zelfs als dit je eerste elektrische koffiemolen is. Ten eerste, de Slijpgraad aanpassing en de Portiegrootte en dan kunt u het proces starten. In korte tijd ontvangt u naar wens gemalen koffie, die met dit apparaat in een grote plastic opvangcontainer valt.

De verzamelcontainer kan volledig worden verwijderd. Een portafilter kan echter niet direct worden gevuld, zoals bij sommige andere apparaten het geval is. Als de verzamelcontainer niet in de molen wordt gestoken, werkt deze niet.

Zo nu en dan moet de koffiemolen ook grondig worden schoongemaakt. Dit draagt niet alleen bij aan de beste werking van het apparaat, maar garandeert ook het aroma en de smaak van de gemalen koffie. Schoonmaken is net zo eenvoudig als bediening. Zowel de bonencontainer als de verzamelcontainer kan worden verwijderd. Beide kunnen worden afgespoeld met een sopje. Vóór herintreding moeten ze grondig worden gedroogd.

De conische molen kan ook eenvoudig worden verwijderd en gereinigd. Voor dit doel is een kleine borstel inbegrepen in de leveringsomvang, waarmee u resten van gemalen koffie uit de molen kunt verwijderen. Daarna kan de koffiemolen eenvoudig weer in elkaar worden gezet.

Voor wie is de Rommelsbacher koffiemolen geschikt?

Deze praktische koffiemolen is geschikt voor iedereen die zijn eigen koffiebonen wil malen. Aroma en smaken kunnen beter bewaard blijven in de hele koffieboon dan in voorgemalen gemalen koffie. Deze koffiemolen kan dus helpen om je koffiegenot te vergroten.

Deze koffiemolen is geschikt voor alle soorten bereidingen, omdat je de mate van malen vrij nauwkeurig kunt aanpassen. Zo serveert de koffiemachine u zowel voor een espresso uit de portafiltermachine, als voor een filterkoffie of een Franse pers.

Het apparaat van Rommelsbacher biedt een hoge functionaliteit en een breed scala aan prestaties. Niettemin bevindt het apparaat zich in een gunstig prijssegment en vertegenwoordigt het dus een perfect instapmodel. Met deze elektrische koffiemolen kun je uitproberen of je hele bonenverwerking wilt integreren in je dagelijkse koffieroutine.

Video: Testrapport van de Rommelsbacher EKM 300

In deze video krijg je objectief alle voor- en nadelen van de koffiemolen

Voor- en nadelen van de EKM 300

Voordelen

 • Goede prijs-kwaliteitverhouding
 • Hoogwaardige conische slijpmachine van roestvrij staal
 • 12 slijpgraden selecteerbaar
 • Bonencontainer voor 220 gram
 • Portioneerbaar van 1 tot 10 kopjes
 • Eenvoudige bediening en reiniging

Nadelen

 • Poederopvangcontainer enigszins statisch
 • Portiegrootte kan variëren
 • Direct slijpen in het portafilter is niet mogelijk.

Veelgestelde vragen

Is er een statische lading in de opvangcontainer?

Ja, het is mogelijk dat er na het malen in de verzamelcontainer een statische lading ontstaat die het moeilijk maakt om het koffiepoeder op een schone manier te verwijderen. Dit is echter een probleem dat inherent is aan veel elektrische koffiemolens.

Hoe hard zijn de bedieningsgeluiden?

De koffiemolen draait vrij luid. Omdat het slijpproces echter snel is, veroorzaakt de werking van het apparaat niet te veel verstoring.

Is de koffiemolen makkelijk schoon te maken?

Ja, u kunt de conische molen verwijderen en alle resten eenvoudig verwijderen met een meegeleverde borstel. De bonencontainer en de verzamelcontainer voor gemalen koffie worden eenvoudig gespoeld met een sopje.

Kunnen de bonen lang in de container blijven zonder hun aroma te verliezen?

Ja. De container heeft een aromabeschermingsdeksel dat goed sluit zodat de bonen lang vers blijven.

Maalt het apparaat automatisch?

Ja, u hoeft alleen de maling en de gewenste portie aan te passen. Dan vindt het slijpen automatisch plaats, zonder dat de trekker ingedrukt hoeft te blijven.

Is de fijnste maling fijn genoeg voor espressokoffie?

Ja, met de fijnste maling kun je duidelijk goede espresso bereiden in de portafiltermachine. Een goede extractie wordt bereikt omdat de gemalen koffie fijn en tegelijkertijd homogeen is.

Is het mogelijk om echt koffiepoeder te malen voor de Franse pers?

Ja, een grovere korrelgrootte heeft de voorkeur voor de Franse pers. Instellingen 9, 10 of 11 zijn misschien het meest geschikt. Het is het beste om het te proberen met deze instellingen één keer om te zien met welk resultaat je tevreden bent.

Kunnen de bonen- en gemalen koffiecontainers in de vaatwasser worden gedaan?

Het wordt aanbevolen om deze delen met de hand af te spoelen. Omdat ze niet zo vaak schoongemaakt hoeven te worden, moet u deze kleine moeite niet uit de weg gaan om de containers zo lang mogelijk mooi te houden.

Resultaat

De Rommelsbacher EKM 300 koffiemolen is een bekroond instapmodeldat is verkrijgbaar tegen een geweldige prijs. In ruil daarvoor levert het uitstekende prestaties. De gemalen koffie kan gelijkmatig en in verschillende korrelgroottes worden verkregen, zodat deze koffiemolen voor vrijwel elk type bereiding kan worden gebruikt. Als u echter nauwkeurigere instellingen van de maalgraad wilt hebben voor een breed scala aan koffievariëteiten en zetprocessen, is deze molen eerder het verkeerde adres.

Bediening en reiniging van het apparaat zijn eenvoudig uit te voeren. De molen kan ook worden verwijderd en grondig worden gereinigd in slechts een paar eenvoudige stappen. Tevreden klanten bevestigen keer op keer dat ze met deze koffiemolen ook uitstekende gemalen koffie voor hun portafiltermachines behalen en goede recensies geven. Daarom kan deze koffiemolen ook worden aanbevolen aan iedereen die wil genieten van de voordelen van versgemalen koffie.

 • Beoordeling van de auteur
 • beoordeeld 4 sterren

€77,99


 • Rommelsbacher EKM 300
 • Beoordeeld door:
 • Gepubliceerd op: maart 11,

 • Laatst herzien: maart 11,


De Rommelsbacher EKM 300 espressomolen biedt een constant goede kwaliteit dankzij de laagste resten in de molen. Al van goedkoop € 77,99.