Rocket Mozzafiato Type V Espressomachine Beoordeling

Update 2019: Nieuw, verfijnd model uitgebracht. Naar ons verslag: Rocket Giotto

Update 2017: Nieuw model met verbeterd ontwerp uitgebracht (zie dit artikel hier)

Het model “Mozzafiato Type V” is de nieuwste variant van de populaire klassieke Rocket Cellini Premium Plus V3. Deze espressomachine behoort tot de Faema E 61 brouwgroep en is op veel vlakken al verbeterd ten opzichte van het vorige model. Nu, met de 2017-update, kreeg het een nieuwe verfijnde look met dezelfde kwaliteit van het interieur.

Speciale kenmerken zijn de twee manometers en de nieuwe koperen ketel, die zorgt voor verbeterde thermische stabiliteit door isolatie. Daarnaast heeft het apparaat professionele componenten die al bekend zijn van de commerciële espressomachines van Rocket Espresso.

Wat de Rocket Rocket Mozzafiato Type V espressomachine biedt

Raket Mozzafiato Type V
Een echte droommachine met een verbeterde look

De Cellini Premium Plus V3 is uitgerust met een nieuwe PID-besturing. De bediening vindt plaats via het display, dat verborgen is achter een lekbak. Het is zeer voordelig dat de dual-circuit machine een stabiele behuizing heeft, die volledig bestaat uit een 18/10 chroomnikkelstaal.

De bediening en reiniging van het apparaat zijn probleemloos. De premium espressomachine Cellini van Rocket kan worden gebruikt voor particuliere, maar ook commerciële doeleinden.

Functies

Voordelen

 • Temperatuur is nauwkeurig instelbaar
 • Gebruiksgemak
 • Gereedheid wordt aangegeven door een lamp
 • Melkopschuimer werkt perfect
 • Lange levensduur
 • Prachtig design

Nadelen

 • Het waterreservoir is in het begin moeilijk te verwijderen
 • De stoommond wordt een beetje heet
 • Hoge aankoopprijs (maar terecht)

Hoe werkt de portafiltermachine van Rocket?

De portafilter espressomachine is een semi-automatisch apparaat. Dit betekent dat de koffiebonen niet in het apparaat hoeven te worden gemalen, maar apart. De gemalen koffie wordt gevuld in het geïntegreerde portafilter. Het wordt vervolgens vastgemaakt in de opgegeven brouweenheid. Het water wordt verwarmd door middel van een boiler.

Het wordt vervolgens met een elektrische pomp naar de brouwgroep getransporteerd. De pomp heeft een hoge zetdruk, wat belangrijk is voor de productie van espresso.

De zetgroep is een verbinding tussen het portafilter inclusief de gemalen koffie en de waterkoker. Het water gaat door een pijp van de ketel naar de brouwgroep. Het bestaat uit een brouwkop en een klep die het vervelende druppelen voorkomt. Met de stoommond kan een heerlijk melkschuim tevoorschijn worden getoverd.

Uitgebreide leveringsomvang

Als u besluit om een Rocket Cellini Premium Plus V3 espressomachine te kopen, ontvangt u de machine inclusief twee portafilters.

Daarnaast is het uitgerust met twee stoom warmwatertransmitters, een 2,9 l watertank, twee manometers en een koperen ketel met een volume van 1,8 l.

De espressomachine heeft de maat 300 × 380 × 425. Het past op elk aanrecht en ziet er visueel zeer hoogwaardig uit.

Een krachtig apparaat

De Rocket Cellini wordt netjes verwerkt. Het is een hoogwaardig apparaat dat is gemaakt door een liefdevolle handgemaakte in Settala. De transnationale samenwerking tussen Nieuw-Zeeland en Italië heeft geresulteerd in een apparaat dat een van de premium apparaten in zijn klasse is.

Het systeem is tot in de puntjes doordacht en overtuigt vooral door zijn kwaliteit. Het eerste verschil met het vorige model is al te zien in de optiek.

Door de vele componenten kan de espressomachine zonder problemen in elke gastronomie worden gebruikt. Het is zeer duurzaam, zelfs als het dagelijks wordt gebruikt.

Een verbeterde techniek

Als je al van de espressomachine Plus V2 hield, zul je blij zijn met de Premium Plus V3-versie. Door de hoogwaardige PID-regeling kan de temperatuur van het water optimaal worden aangepast.

De machine werkt met een trilpomp en een E61 brouwgroep van messing. Hierdoor kan een grote verscheidenheid aan koffies worden gezet.

De temperatuur van de koffie is te allen tijde perfect. De watercontainer is afneembaar. Dit is vooral praktisch voor gebruik en reiniging. Maar het is ook mogelijk om de container te vullen met een kan vol water.

Een waarschuwingslampje geeft aan wanneer het waterniveau te laag is. Het geeft echter ook aan dat het klaar is voor gebruik.

Tijdens het brouwproces wordt het apparaat voldoende beschermd door een verwarmde wand. Dit betekent dat het apparaat niet warm wordt van buitenaf en op elk moment kan worden aangeraakt. De situatie is een beetje anders met de stoommond. Het mondstuk is ideaal voor het schuimen van melk.

Het is echter niet raadzaam om het tijdens of onmiddellijk na de operatie aan te raken, omdat het erg warm kan worden. Als de machine regelmatig wordt onderhouden, biedt deze altijd het beste koffiearoma en heeft deze een langere levensduur.

Nu is ook het ontwerp aangepast en schittert de machine onder de naam. Mozzafiato Type V in nieuwe pracht en praal. Er is niets veranderd aan de bewezen technologie en dit was wat ons betreft ook niet nodig. Een bijna perfecte machine kan en mag niet worden veranderd.

Eenvoudige reiniging

Het reinigen van de Rocket portafilter machine is eenvoudig. Veel onderdelen, zoals de watertank, zijn afneembaar. De buitenoppervlakken kunnen worden gewassen met een zachte doek. Het is zinvol om de machine af en toe met heet water te laten spoelen. Vooral de stoommond moet regelmatig worden gereinigd, zodat alle melkresten worden verwijderd.

De melk kan eenvoudig worden afgewassen of weggeblazen met een sterke uitbarsting van hete stoom. Om ervoor te zorgen dat de espresso altijd zijn veelzijdige aroma behoudt, moet er regelmatig worden schoongemaakt. Dit heeft als voordeel dat koffieresten en olie worden verwijderd.

De verzorging duurt slechts een paar minuten. Bovendien moet de portafiltermachine eenmaal per week worden gereinigd met een geschikte reiniger.

Het portafilter kan worden verwijderd en afgeveegd met een doek. Dit is de beste manier om de koffieoliën te verwijderen. De grove koffieresten kunnen met een groepsborstel worden verwijderd. De opvangzeef voor het vuile water moet ook regelmatig worden schoongemaakt.

Rocket Mozzafiato Type V Veelgestelde vragen

Heeft de Mozzafiato een PID module?

Ja, hun PID-regeling zorgt voor een betere temperatuurregeling en optimaliseert zo ook de smaak en het resultaat van de espresso.

Resultaat

Al met al bleek de espressomachine Rocket een van de beste machines in de semiprofessionele sector. Voor elke espressoliefhebber staat het merk Rocket voor de hoogste kwaliteit en barista traditie.

Deze machine is geschikt voor iedereen die wil investeren in duurzaamheid en de hoogste kwaliteit. De hogere aanschafprijs wordt snel in perspectief geplaatst, want je hebt vele jaren plezier met dit fantastische apparaat.

We kunnen de nieuwe Mozzafiato Type V-versie van de Cellini Premium Plus V3 dual-circuit portafiltermachine volledig aanbevelen aan alle liefhebbers van speciaal espressoplezier. Met uitstekende service zijn ze verkrijgbaar bij Coffee Circle voor een goede prijs van 1600,- €.

 • Beoordeling van de auteur
 • Waardering 4,5 sterren

€1600De nieuwste versie van de Rocket Cellini Premium Plus V3 dual-circuit espressomachine met portafilter met verbeterd ontwerp