Krups XP 5210 EspressoMachine Beoordeling

Model niet meer leverbaar

–> Klik hier voor een nieuwere espressomachine van Krups

Een eenvoudige maar duidelijke bediening, een slank ontwerp en enkele extra functies, zoals de ingebouwde zeef en de mogelijkheid om koffiepads te gebruiken, maken de Krups XP 5210 een ideaal instapmodel. In onze samenvatting van de functies van het apparaat laten we zien of een aankoop van de kleine zwarte exemplaren van Krups de moeite waard is.

Eenvoudige maar bruikbare instapmachine

Krups XP 5210 kleine espressomachine
Krups staat voor doordacht design, ook in dit geval

Als u niet wilt omgaan met lange gebruiksaanwijzingen en ingewikkelde instelopties, als u gewoon overschakelt van een padmachine en met weinig moeite een goede espresso wilt, is de Krups XP 5210 de juiste plek voor u.

Omdat hun ontwerp en de gereduceerde bedieningselementen perfect zijn ontworpen voor beginners en nieuwkomers. Er is zelfs geen sabotage nodig om het espressopoeder op zijn plaats te drukken. De XP 5210 doet dit helemaal zelf. Maar welke effecten heeft dit op de smaak? Hieronder lees je hier meer over. Hier is een overzicht van de functies:

Voor- en nadelen

Voordelen

  • Roestvrij stalen thermoblok
  • Ook voor koffiepads
  • Waterfilter kan als optie worden gebruikt
  • Snelle opwarmtijd
  • Geen geknoei nodig om de koffie te persen (gemakkelijker voor beginners / mogelijk nadeel voor gevorderden)

Nadelen

  • Zeef kan niet worden vervangen
  • Geen thermoregulatie
  • Weinig instellingsopties
  • Plastic

Goed ontwerp – solide technologie – eenvoudige bediening

De portafiltermachine van Krups heeft zich duidelijk gepositioneerd op de markt. Eenvoud wint, lijkt hier de stelregel te zijn. Zo is de machine met zijn functies duidelijk gericht op beginners in de kunst van espresso. Met zijn welgevormde en eenvoudige, maar toch wat goedkoop ogende buitenkant is de machine gericht op de budgetsector.

Maar het biedt veel extra’s. Het is een van de weinige machines in onze espressomachinetest die het mogelijk maakt om een optioneel waterfilter in de tank te plaatsen.

Hier hebben de ontwikkelaars meegedacht en voor mensen met kalkhoudend kraanwater is dit een enorme opluchting. De zeef is ook in veel opzichten bijzonder. Het is dus mogelijk om naast het espressopoeder ook in de handel verkrijgbare koffiepads te gebruiken. Het is echter helaas niet mogelijk om de zeef te verwijderen. Het hoogtepunt: Bij het snapping proces wordt de espresso automatisch ingedrukt. Zo krijg je een goede espresso met de juiste vulhoeveelheid en bespaar je de stap van persen door middel van knoeien.

De helaas wat inferieure verwerking van het kunststof handvat kan echter na korte tijd tot breuken leiden. Het is echter gemakkelijk mogelijk om een vervangende zeef te verkrijgen.

Zo smaakt de espresso van de Krups XP 5210

De espresso smaakte verbazingwekkend goed in onze test. Wel waren er een paar proefritten nodig, omdat het ongebruikelijk was dat we de espresso niet zelf opdrukten. Hier moet je heel precies zijn met de hoeveelheid om tot een goed resultaat te komen.

Vergeleken met de andere machines in de test bewoog de espresso op het middenveld. Simpelweg omdat er geen fijne aanpassingen mogelijk zijn. Toch is het een redelijk resultaat voor een espressomachine in deze prijsklasse en met zo weinig instelmogelijkheden.

Veelgestelde vragen over de Krups portafilter machine

Hoeveel ruimte is er vrij onder de tuit voor de kopjes?

Kopjes met een hoogte van 8 cm hebben comfortabele ruimte.

Is het mogelijk om twee kopjes tegelijkertijd te vullen?

Je kunt beide kopjes tegelijkertijd vullen, maar ze zijn niet gelijkmatig gevuld. Er kan dus een verschil zijn in hoeveelheid en smaak.

Resultaat

We kunnen de “kleine” van Krups aanbevelen aan iedereen die niet uitgebreid met de subtiliteiten van espresso wil omgaan. Eenvoudige bediening en een goed resultaat spreken duidelijk voor de XP 5210. Voor liefhebbers biedt deze machine echter iets te weinig. Toch heeft het zijn raison d’être en zal het zeker precies het juiste zijn voor de een of de ander. Dus neem eens een kijkje.

De Krups XP 5210 is momenteel verkrijgbaar bij Amazon vanaf — €.

HKoop bij Amazon.de