Kinu M47 Phoenix Espresso Grinder Beoordeling

De Kinu M47 Phoenix is een handkoffiemolen waarmee je je koffiebonen met de hand kunt malen tot perfect gemalen koffie in verschillende korrelgroottes. De molen biedt een hoogwaardige molen waarmee een homogene gemalen koffie kan worden bereikt.

De barista espressomolen werkt heel stil en is ook makkelijk te hanteren dankzij een lange hendel. De Kinu M47 Phoenix is een van de beste koffiemolens op de markt van vandaag. We laten je zien waar het van gemaakt is en of de aankoop voor jou de moeite waard kan zijn.

Kenmerken en functies van de Kinu M47 Phoenix espressomolen

Kinu M47 Phoenix Hand Koffiemolen

De Kinu M47 Phoenix maalt voor een handkoffiemolen met stappen van 0,01 mm in de korrelgrootte.

Koop hier bij Amazon.de

Zelfs op het eerste gezicht maakt de Phoenix Espresso indruk met een nobel ontwerp van roestvrij staal en kunststof. Het lichaam van de Molen is gemaakt van hoogglans roestvrij staal, terwijl de container voor de gemalen koffie is gemaakt van plastic. In het bovenste deel van het lichaam is een brede band van rubber bevestigd boven de roestvrijstalen behuizing, waardoor een antisliphandvat mogelijk is.

De koffiemolen is voorzien van een Conische molen van 47 mm. De mate van slijpen kan met dit apparaat worden aangepast via een wiel onder de zwengel. Je kunt kiezen uit een hele fijne tot een hele grove korrel, zo kun je niet alleen koffie malen voor espresso, maar bijvoorbeeld ook voor filterkoffie. De sterkte van de molen is echter duidelijk fijnkorrelig espressomeel.

Met elke klik op het instelwiel kunt u de Korrelgrootte per 0,01 mm kan worden aangepast. Zo kun je de maling voor je espressomeel heel precies aanpassen. De korrelgrootte is zeer consistent, dus u kunt een homogeen maalresultaat verwachten dat perfect overeenkomt met de gewenste instelling. Voor elke espressoboon en portafiltermachine is precies de juiste instelling te vinden, die het koffiegenot aanzienlijk kan verhogen.

De Trechter heeft een capaciteit van 50 tot 60 gram. Dit maakt het mogelijk om voor bijna elk zetproces in één keer voldoende koffie te malen. 60 gram gemalen koffie wordt beschouwd als een richtlijn voor één liter water voor filterkoffie en voor een kopje espresso is ongeveer 7 gram gemalen koffie nodig.

In deze espressomolen zitten in totaal 4 kogellagers Verwerkt. De roestvrijstalen as heeft dubbele kogellagers, net als de pommel van de crank. De crank heeft een lange hendel. Alle elementen werken samen om deze koffiemolen soepel en aangenaam te gebruiken in handmatige bediening.

Voor- en nadelen

Voordelen

 • Hoogwaardige molen
 • Fijne slijpgraadverstelling in stappen van 0,01 mm
 • Soepel lopend en gemakkelijk te gebruiken
 • Hoogwaardige materialen
 • Stil, stroomloos slijpen
 • Eenvoudige reiniging en onderhoud
 • Homogene gemalen koffie zonder klontjes
 • Dubbele lager slijpkegel en crankknop

Nadelen

 • Starten is noodzakelijk
 • Hoge aanschafprijs
 • Geen direct slijpen in portafilter mogelijk

Technische gegevens

 • Afmetingen: 20.32 x 10.16 x 10.16 cm
 • Gewicht: 227 gram
 • Materiaal: roestvrij staal en kunststof
 • Grinder: Conische molen
 • Slijpgradaties: in stappen van 0,01 mm
 • Trechtercapaciteit: 50 – 60 gram
 • Slijpgeluid: Stil

Hier vindt u de gebruiksaanwijzing van Kino Phoenix.

Evaluatie van deKinu M47 Phoenix

Functies

Deze espressomolen kenmerkt zich door hoogwaardige afwerking. Dat conische molen kan koffie op een zachte manier malen.

Het apparaat is zo ontworpen dat maximale gebruiksvriendelijkheid kan worden gegarandeerd. In vergelijking met het vorige model zijn sommige plastic onderdelen ontworpen om een lager eigen gewicht te bereiken. Door de rubberen ring ligt het apparaat uitstekend in de hand. Het instelwiel voor de slijpgraadinstellingen kan eenvoudig en oneindig worden bediend.

Slijpen

Deze handbediende espressomolen is in staat om gemalen koffie in verschillende korrelgroottes te produceren. In de beste instellingen kunt u gemalen koffie bereiken die perfect is voor espresso. U kunt een nauwkeurige fijnafstelling uitvoeren. Niet elk portafilter kan zeer fijngemalen espressomeel proces goed. Met deze espressomolen is het heel eenvoudig om precies de mate van malen te vinden die bij jouw portafilter past. De grovere instellingen zijn echter ook geschikt voor andere soorten koffiebereiding, zoals filterkoffie.

De koffiebonen worden heel voorzichtig verwerkt in deze molen. Het maalproces gaat erg snel en de gemalen koffie wordt niet blootgesteld aan overmatige hitte. Daarom gaan waardevolle aroma’s niet verloren bij het malen met deze espressomachine en is een optimale smaakbeleving mogelijk. De eersteklas homogeniteit van de gemalen koffie draagt ook bij aan de beste smaak, waardoor een volledig uniforme extractie mogelijk is.

Kwaliteit

De Kinu M47 Phoenix espressomolen maakt gebruik van de beste technische vaardigheden om perfecte gemalen koffie te produceren. Alle componenten van dit apparaat werken heel goed samen. Alleen de beste materialen en componenten worden gebruikt voor dit model. Een andere tekening van kwaliteit is ook de manier waarop de koffiebonen in dit apparaat worden geplet. Het maalmechanisme breekt de bonen en knijpt of snijdt ze niet, zodat de delicate Oliën in gemalen koffie blijven.

Prijs

De Kinu M47 Phoenix espressomolen is verkrijgbaar voor zo’n 220 euro. Op het eerste gezicht lijkt dit een hoge prijs voor een handkoffiemolen. Met dit apparaat krijgt u echter de hoogste kwaliteit, waardoor u perfecte, altijd verse espressobloem voor uw portafiltermachine kunt krijgen. De M47 Phoenix is een van de beste handbediende koffiemolens op de markt van vandaag. Daarom is deze espressomolen zijn prijs meer dan waard.

Voor wie is dit model geschikt?

Deze espressomolen is perfect voor iedereen die liever koffiebonen met de hand maalt en gemalen koffie met de beste eigenschappen wil krijgen voor gebruik in de portafiltermachine. Het apparaat is gemakkelijk te gebruiken, dus je hebt geen speciale kracht nodig om de bonen te malen. De korrelgrootte kan worden aangepast van fijn naar grof. De molen kan dus ook gebruikt worden voor filterkoffie.

In de volgende video wordt deKinu M47 Phoenix in detail gepresenteerd:

Veelgestelde vragen

Kan de grind van de Kinu M47 Phoenix worden ingehuurd?

Ja, er zit een verstelwiel onder de crank waarmee de slijpgraad kan worden aangepast. Het assortiment strekt zich uit van zeer fijngemalen koffie voor espresso tot een grovere korrelgrootte die ook voor andere doeleinden kan worden gebruikt.

Hoeveel koffie kan er in één keer gemalen worden met de Kinu M47 Phoenix?

De koffiemolen kan tussen de 50 en 60 gram koffie malen.

Is het mogelijk om kruiden te malen met de Kinu M47 Phoenix?

Nee, deze molen is een pure koffiemolen en kruiden mogen er nooit in gemalen worden.

Kun je gemalen koffie malen voor Turkse mokka?

Ja, met deze espressomolen kun je zeer fijne gemalen koffie bereiken, wat uitstekend is voor Turkse mokka.

Van welk materiaal is de verzamelcontainer gemaakt?

In dit model is de opvangcontainer gemaakt van voedselveilig plastic. Dit bespaart gewicht in vergelijking met andere modellen met een roestvrijstalen container.

Is het mogelijk om direct in het portafilter te slijpen?

Nee, er is geen apparaat voor het portafilter met dit apparaat. De gemalen koffie wordt eerst in de verzamelcontainer gemalen en moet vervolgens worden gedecanteerd.

Resultaat

Veel koffieliefhebbers geven er de voorkeur aan om hun koffiebonen vers met de hand te malen. Met de Kinu M47 Phoenix espressomolen kunt u hoogwaardige gemalen koffie produceren. Het apparaat is ontworpen om gemakkelijk te werken en vereist weinig inspanning. Hierdoor kan de gemalen koffie snel gemalen worden.

Er zijn veel maalniveau-instellingen mogelijk, waarmee u fijn poeder voor espresso en grover poeder kunt bereiken, zoals u het bijvoorbeeld voor filterkoffie zou gebruiken. De gemalen koffie is altijd egaal en zonder klontjes. Zo kunt u de basis leggen voor de beste smaak in elk type koffie.

Deze espressomolen heeft van klanten ontvangen top-notch beoordelingen ontvangen. De gebruiksvriendelijke bediening van de koffiemolen wordt geroemd, evenals de stijlvolle uitstraling. Het ESPressomühle by Kinu is de aankoopprijs waard en kan worden aanbevolen aan iedereen die liever met de hand maalt.

 • Beoordeling van de auteur
 • beoordeeld 4 sterren

€229,00


 • Kinu M47 Phoenix
 • Beoordeeld door:
 • Gepubliceerd op: maart 11,

 • Laatst herzien: maart 11,


De Kinu M47 Phoenix maalt voor een handkoffiemolen met stappen van 0,01 mm in de korrelgrootte. Soepel en gemakkelijk te gebruiken.
Voor 229,00 € een eerlijke prijs-prestatieverhouding.