Graef Marchesa ES 850 EU portafilter machine review

De Graef Marchesa ES 850 EU is een oerdegelijke thermoblock machine met een duidelijke focus op beginners. De praktische machine is in korte tijd klaar voor gebruik en is bovendien eenvoudig te bedienen. Toch heb je met deze espressomachine individuele instelmogelijkheden, zodat je espresso slaagt zoals jij dat wilt.

Uitstekende uitrusting voor goede resultaten met de Marchesa by Graef

Graef ES 850 EU portafiltermachine
De Marchesa schittert met eenvoudige bediening en snelle opwarmtijd

Wat de hoogwaardige buitenkant van de portafiltermachine belooft, levert ook de techniek achter de hoogglans gevel op. De machine is uitgerust met een eersteklas Single-circuit thermoblock verwarmingssysteem bediend met roestvrijstalen buizen, wat zorgt voor een snelle opwarmtijd. Het apparaat is in ongeveer 2 minuten klaar voor gebruik.

Een ander pluspunt van deze portafiltermachine is de rustige royaal gedimensioneerd waterreservoir, die een inhoud heeft van 2,5 liter. Zo kun je meerdere kopjes espresso achter elkaar zetten zonder dat je de tank hoeft te vullen. Het kan worden verwijderd met een beweging van de pols.

De watertank bevindt zich achter de Lekbak verborgen. Het is dan ook niet eenvoudig om tijdens bedrijf het waterpeil in de gaten te houden. Hiervoor heeft Graef een waarschuwingstoon aangebracht die de aandacht vestigt op wanneer het waterpeil te laag wordt.

Melkopschuimen is ook een kleinigheid voor het apparaat. Hiervoor is het uitgerust met een professionele stoominstallatie die 360° kan worden gedraaid. Omdat het echter een single-circler is, is de stoomafdekking alleen beschikbaar na de espresso-cover. Het duurt ongeveer 30 seconden voordat je melk kunt opschuimen na de koffieaankoop.

De Graef ES850EU portafilter machine kan worden aanbevolen aan beginners tegen deze goede prijs

Koop hier bij Amazon.de

Technische specificaties van de Graef Marchesa portafilter machine

 • Voeding: 230 volt
 • Nominaal vermogen: 1470 watt
 • Gewicht: 6.7 kg
 • Afmetingen: 270 mm x 335 mm x 325 mm
 • Materiaal: roestvrij staal en aluminium
 • Inhoud watertank: 2,5 liter
 • Bijzonderheden: Uitgebreide leveringsomvang

Hier vindt u de Duitse handleiding voor de Marchesa von Graef.

Werking van de Graef portafilter machine

Het bedieningspaneel van de ES 850 EU van Graef is zeer duidelijk Ontworpen. Er worden vijf kopjes getoond, waaronder de functies aan/uit, enkele espresso, dubbele espresso, handmatige espressocover en stoom voor het opschuimen van melk. De gewenste functie wordt geselecteerd door simpelweg op een knop in het bedieningspaneel te drukken.

De portafiltermachine wordt geleverd met een fabrieksinstelling, die in tests goed geschikt blijkt te zijn voor eersteklas espressokoffie zijn bewezen. De instellingen kunnen echter ook individueel worden gewijzigd, zodat u rekening kunt houden met uw eigen smaak of verschillende soorten koffie. Om eerst aan het apparaat te wennen, kunnen de fabrieksinstellingen worden gebruikt.

Na het inschakelen heeft het apparaat over 2 minutentotdat het bedrijfstemperatuur bereikt. In eerste instantie knipperen alle bedieningsknoppen. Als de knoppen dan constant oplichten, kun je beginnen met de espresso cover.

Individuele instellingen voor de Graef ES850EU

Met deze portafiltermachine kan de gebruiker verschillende instellingen wijzigen op basis van individuele wensen. Deze omvatten de temperatuur, de hoeveelheid koffie en ook de vochtigheid van de stoom. In de gebruikershandleiding is het heel eenvoudig uit te leggen hoe u deze instellingen kunt maken. Alle programmastappen worden geïnitieerd door de “P” -toets. Gebruik de toetsen “+” en “-” om de stappen te doorlopen en wijzigingen aan te brengen.

Koffiespecialiteiten gemakkelijk gemaakt met de Graef portafilter machine

Populaire koffiespecialiteiten, zoals cappuccino, worden gemaakt op basis van espressokoffie en geschuimde melk. Met het Graef-apparaat kunt u deze populaire drankjes gemakkelijk thuis maken. Bereid eerst de espresso.

Druk vervolgens op de stoomknop en wacht ongeveer 30 secondentotdat het constant oplicht. Maak vervolgens van de stoomplant een lekbak. Wanneer de regelaar wordt ingeschakeld, wordt het water eerst afgevoerd. Als er alleen stoom ontsnapt, houd de stoomplant dan in de bijgeleverde melkkan, die je tot ongeveer een derde moet vullen.

Reiniging en onderhoud van de espressomachine

U kunt lang genieten van uw Graef portafilter machine als u deze regelmatig reinigt en onderhoudt. Van buitenaf kunt u de machine eenvoudig afvegen met een vochtige doek, zeef en portafilter moeten na elk gebruik onder stromend water worden gespoeld.

Het is raadzaam om regelmatig een lege hoes te maken, zodat de machine wordt gespoeld. De stoomplant moet elke keer na het schuimen van melk worden gereinigd. Om dit te doen, mag stoom passeren en vervolgens het buitenste deel afvegen met een spons of doek.

Regelmatig ontkalken is ook noodzakelijk. Als je zwaar kalkhoudend water hebt, moet je deze onderhoudswerkzaamheden vaker uitvoeren. De machine geeft automatisch aan wanneer het tijd is om te ontkalken. Dan kun je het schoonmaakprogramma doorlopen en gebruik maken van de speciale reinigingstabs van Graef. Het werk is dus eenvoudig en grondig.

Voor wie is de Graef ES 850 EU portafiltermachine geschikt?

Door het thermoblock is deze machine bedoeld voor beginners. De Graef espressomachine is snel klaar voor gebruik en heeft een vrij grote watertank die 2,5 liter water bevat. Het espressoblikje snel achter elkaar kan worden verkregen. Deze voordelen gaan echter ook ten koste van de temperatuurstabiliteit. Daarom kan het qua espressokwaliteit niet helemaal tippen aan ketelmachines.

Dankzij het praktische mondstuk voor het opschuimen van melk kunnen cappuccino en soortgelijke dranken met uitstekende kwaliteit worden bereid. Dit apparaat is ook geschikt voor de espressoliefhebber die graag zijn eigen instellingen maakt. Er kunnen een aantal instellingen gemaakt worden waarmee de espresso aangepast kan worden aan uw eigen smaak.

Video: Graef Marchesa Test &Tips

Voor- en nadelen

Voordelen

 • Individuele instellingen mogelijk
 • Espresso met barista kwaliteit
 • Korte verwarmingsfase
 • Uitgerust met manometer
 • Met voorbrouwfunctie
 • Met enkele en dubbele koffietuit
 • Daminstallatie voor het onttrekken van heet water en voor het opschuimen van melk
 • Eenvoudige bediening en reiniging
 • Esthetische uitstraling
 • Hoogwaardige afwerking
 • Veelzijdige leveringsomvang
 • Goede prijs-kwaliteitverhouding

Nadelen

 • Voeten zijn niet antislip
 • Lagere temperatuurstabiliteit dan ketelmachines

Veelgestelde vragen

Heeft de Marchesa een melkopschuimer?

Ja. Er zit een stoomplant aan, waarmee je na de espressocover melk kunt opschuimen.

Is het mogelijk om melkschuim te bereiden op hetzelfde moment als de koffiehoes?

Helaas is dit niet mogelijk met dit apparaat. Dit apparaat is een machine met één circuit die espresso en melkschuim achter elkaar bereidt. Nadat u de espresso hebt bereid, moet u ongeveer 30 seconden wachten totdat het apparaat de benodigde temperatuur heeft bereikt om de stoom voor het opschuimen van melk te produceren. Tijdens de opwarmtijd knippert de stoomknop rood. Als het lampje constant brandt, is het apparaat klaar voor het opschuimen van melk.

Kunnen er twee kopjes espresso tegelijkertijd worden gezet?

Ja, met dit apparaat is het mogelijk om een of twee kopjes espresso te verkrijgen.

Is het mogelijk om warm water te krijgen voor thee?

Ja, met de stoominstallatie is het ook mogelijk om warm water te verkrijgen.

Duurt het lang om het apparaat op te warmen?

Nee, nadat u het apparaat hebt ingeschakeld, duurt het slechts ongeveer twee minuten om de bedrijfstemperatuur te bereiken en kunt u uw eerste espresso krijgen.

Is het mogelijk om zelf instellingen te maken?

Ja. Dit model heeft een paneel waarmee je zelf een aantal instellingen kunt wijzigen. Zo kunt u de espresso bereiden volgens uw persoonlijke criteria en uw drankje een individuele touch geven. Espresso kan op deze manier worden gemaakt met de fine-tuning van een barista.

Hoe vaak moet je de Marchesa ontkalken?

Hoe vaak de machine moet worden ontkalkt, hangt in grote mate af van de kwaliteit van het water dat wordt geproduceerd in van de machine. In het geval van zeer kalkhoudend water moet ook vaker worden ontkalkt. U kunt de hardheid van uw water in de machine programmeren. Op deze manier geeft het apparaat betrouwbaar aan wanneer het tijd is om het ontkalkingsprogramma uit te voeren.

Resultaat

Met de Graef Marchesa portafilter machine is het eenvoudig om thuis een goede espresso te maken. Men moet geen wonderen verwachten als gevolg van het thermoblock-systeem. Voor beginners moeten de prestaties echter meer dan voldoende zijn.

Van individuele instelmogelijkheden tot een stoommondstuk voor het opschuimen van melk, het apparaat is uitgerust met vele extra’s die espressoplezier tot een speciaal plezier maken. Met de watertank van 2,5 liter is de machine ook geschikt voor het verkrijgen van meerdere espresso’s zonder water bij te hoeven vullen. Over het algemeen kunnen we deze machine aanbevelen, zelfs als er een iets volwassener model van vergelijkbare klasse is met de espressomachine van onder andere Sage.

 • Beoordeling van de auteur
 • beoordeeld 4 sterren

€399,95De Graef ES850EU portafilter machine kenmerkt zich door goede eigenschappen tegen een eerlijke prijs van slechts 399,95 € Van.