De beste volautomatische koffiemachine ᐅ Meer comfort is niet mogelijk

Er is een breed scala aan volautomatische koffiemachinemodellen van verschillende fabrikanten. Hier presenteren we 2 apparaten die kunnen worden omschreven als de beste volautomatische koffiemachines. Omdat ze in verschillende tests en klantadviezen hebben overtuigd, vooral door hun prijs-prestatieverhouding. De ene is een model in de hoge middenklasse en de andere een goedkoop instapmodel.

De beste prijs-prestatieverhouding: Siemens EQ.9 connect s900

Tegenwoordig is de Siemens EQ9-lijn een van de hoogste kwaliteit volautomatische koffiemachines en heeft de voorkeur van alle koffieliefhebbers die graag van hun plezier genieten.

De EQ.9 connect s900 is het topmodel in de hogere middenklasse en biedt veel functies. De uitstraling van het apparaat is uitgevoerd in glanzend roestvrij staal en ziet er nobel en eigentijds uit in de keuken. Het apparaat inspireert dus op het eerste gezicht. Maar de technologie is ook overtuigend en state-of-the-art.

Buitengewone functies voor optimaal koffiegenot

Beste volautomatische koffiemachine
De beste volautomatische koffiemachine Siemens EQ.9 connect s900 laat niets te wensen over.

De Siemens EQ.9 connect s900 heeft tal van ongebruikelijke functies die helpen om koffie van optimale kwaliteit te produceren. Als u graag experimenteert met verschillende koffiebonen om de smaak vaker te variëren, vindt u optimale mogelijkheden met het apparaat van Siemens.

Deze koffiemachine is uitgerust met twee aparte bonencontainers en twee molens. Op deze manier kunnen de afzonderlijke soorten bonen volledig gescheiden worden gehouden zonder bonen, en dus de aroma’s, mengen.

Het SensoFlow systeem draagt met dit apparaat bij aan een optimale brouwtemperatuur. De juiste zettemperatuur is belangrijk voor de koffie om de aroma’s volledig, maar toch zachtjes op te lossen. De juiste temperatuur ligt tussen de 90 en 95° C. Deze temperatuur wordt constant gehouden door de Siemens EQ.9 connect s900 tijdens elk brouwproces.

Druk is ook belangrijk om oliën en andere componenten van koffie op te lossen. Met 19 bar is de druk van de Siemens EQ.9 connect s900 aanzienlijk hoger dan die van andere volautomatische koffiemachines.

De meeste koffiespecialiteiten worden bereid met melk en de Siemens EQ.9 connect s900 heeft ook een melkopschuimsysteem. Het bijzondere eraan is echter de automatische reinigingsmethode. Siemens heeft in dit apparaat een efficiënt stoomreinigingssysteem geïnstalleerd, waarmee alle onderdelen die in contact komen met melk na elke toepassing worden gereinigd. Hierdoor blijft het apparaat kiemvrij zonder dat je het zelf hoeft schoon te maken.

De melk kan worden bewaard in een container die uit het apparaat kan worden verwijderd en gemakkelijk in de koelkast kan worden bewaard. Als alternatief kunt u ook de adapter gebruiken, waarmee bijna elke melkcontainer kan worden aangesloten op het volautomatische koffiezetapparaat.

Het apparaat heeft ook een ingebouwde Brita Waterfilter, die kalk en andere onzuiverheden uit het water haalt. Gefilterd water zorgt voor een optimale smaak. Wanneer het tijd is om het filter te vervangen, vestigt een waarschuwingsdisplay de aandacht erop. Een automatisch ontkalkingsprogramma garandeert de machine ook kalkvrij.

De beste volautomatische koffiemachine Siemens EQ.9 connect s900 laat niets te wensen over.

Koop hier bij Amazon.de

Specificaties

 • Voeding: 230 volt
 • Vermogen: 1500 watt
 • Afmetingen: 382 × 316 × 470 mm
 • Gewicht: 12.7 kg
 • Capaciteit watertank: 2,3 liter
 • Maximale pompdruk: 19 bar
 • Grinder: Keramische schijfslijper
 • Materiaal: Roestvrij staal
 • Bijzonderheden: SmartConnect systeem

Een noviteit: bediening via app

Met SmartConnect-technologie van Siemens hoeft u niet meer in de keuken te staan om het volautomatische koffiezetapparaat te bedienen. Een app maakt het mogelijk om het apparaat via WLAN te bedienen met de smartphone. De app biedt een extra selectie van 18 speciale koffies die gemakkelijk kunnen worden geselecteerd. Met de smartphone kan het apparaat ook gestart worden, zodat verse koffie kan wachten zodra je de keuken binnenkomt.

Verschillende specialiteiten kunnen worden geprogrammeerd, die door het apparaat achter elkaar worden voorbereid. Zo kan iedere gast genieten van zijn persoonlijke favoriete koffie. Elk drankje kan individueel worden voorzien van de naam van de gast.

Individuele aanpakchmack bij de beste volautomatische koffiemachine

Zettemperatuur, zetsnelheid, koffiesterkte, vulhoeveelheid En dat Verhouding koffie en melk zijn cruciaal voor de smaakbeleving. De Siemens EQ.9 connect s900 kan worden overgeschakeld van de normale modus naar de barista-modus. Hierdoor kan de gebruiker een aantal fijne aanpassingen doen die een volledig individueel koffiegenot mogelijk maken.

Beste volautomatische koffiemachine onder de 300 euro: De De’Longhi Magnifica S ECAM 22.110.B

Niet iedereen is bereid om de trotse prijs van meer dan 1500 euro voor het Siemens-apparaat uit te geven. Maar ook in de prijsklasse onder de 300 euro zijn uitstekende volautomatische koffiemachines te vinden, die met een druk op de knop koffiespecialiteiten aanbieden. De De’Longhi Magnifica S ECAM 22.110.B volautomatische koffiemachine heeft bewezen het beste apparaat in deze prijsklasse te zijn.

Het apparaat van De’Longhi kenmerkt zich door gebruiksgemak en hoge kwaliteit. Verschillende koffiespecialiteiten zoals cappuccino, latte macchiato of espresso kunnen in een mum van tijd worden bereid met dezelfde kwaliteit die bekend is van Italiaanse koffies.

Kenmerken van de De’Longhi Magnifica S ECAM 22.110.B

Beste volautomatische koffiemachine onder de 300 euro
Beste volautomatische koffiemachine onder de 300 euro biedt finetuning zoals de dure modellen.

De De’Longhi Magnifica S ECAM 22.110.B volautomatische koffiemachine wordt aangestuurd door hanteerbare directe selectieknoppen en een draaiknop.

Deze unit is uitgerust met een hoogwaardige conische molen, waarmee de gebruiker de koffiebonen kan opslaan in 13 verschillende fijnheidsniveaus om te malen. Zo krijg je voor elke specialiteit het perfecte koffiepoeder. De molen wordt ook gekenmerkt door een bijzonder laag loopgeluid.

De volautomatische koffiemachine heeft een compact design. Toch biedt hij aan om meerdere kopjes koffie achter elkaar te zetten. De tuithoogte van de De’Longhi Magnifica is traploos instelbaar, zodat je ook hoge cups tot 13 cm onder de machine kunt plaatsen.

Het volautomatische koffiezetapparaat maakt het mogelijk om een waterfilter in de watertank te installeren. Dit wordt geleverd bij de aanschaf van het apparaat. Op basis van teststrips, die zijn opgenomen in de leveringsomvang, kan de waterhardheid worden bepaald en in het apparaat worden ingevoerd. Hierdoor kan het apparaat de tijd voor ontkalking berekenen.

De melkschuimfunctie is niet automatisch op dit apparaat. De volautomatische koffiemachine heeft een lans waarmee melk betrouwbaar kan worden opgeschuimd. Dit proces vereist een beetje oefening, maar na een korte tijd slagen de meeste gebruikers van melkschuim uitstekend.

De beste volautomatische koffiemachine onder de 300 euro, de De’Longhi Magnifica S ECAM 22.110.B biedt finetuning zoals de dure modellen.

Koop hier bij Amazon.de

Specificaties:

 • Stroomaansluiting: 230 volt
 • Vermogen: 1450 watt
 • Afmetingen: 23,8 x 43 x 35,1 cm
 • Gewicht: 9 kg
 • Inhoud watertank: 21,8 liter
 • Maximale pompdruk: 15 bar
 • Grinder: Conische slijpmachine met 13 maaltrappen
 • Materiaal: Roestvrij staal

Ongecompliceerde koffieselectie en reiniging

Naast de container voor koffiebonen biedt de De’Longhi Magnifica S ECAM 22.110.B een extra compartiment waarin gemalen koffie kan worden gevuld. Dit is handig als je bijvoorbeeld een cafeïnevrije koffie tussendoor wilt inschenken of een nieuw type boon wilt proberen.

Een grondige reiniging van de volautomatische koffiemachine is belangrijk. Het De’Longhi-model biedt verschillende zelfreinigende programma’s die ondersteuning bieden. Een ander pluspunt van dit apparaat is dat de brouwgroep verwijderbaar is en daarom gemakkelijk schoon te maken.