De’Longhi ECAM 23.420.SB Volautomatische koffiemachine Review Review

De budget volautomatische De’Longhi ECAM 23.420.SB biedt verrassend veel voor de lage prijs. Het apparaat is uitgerust met de belangrijkste functies en biedt voldoende vermogen om een goede espresso te bereiden. Met de geïntegreerde melkopschuimer kunt u melk ook handmatig opschuimen. Dus in ieder geval is alles aanwezig om koffiespecialiteiten zoals cappuccino handmatig te bereiden, maar toch gemakkelijk.

Versgemalen koffie in 12 graden

De'Longhi ECAM 23.420.SB
De De’Longhi ECAM 23.420.SB volautomatische koffiemachine levert fluisterstille goede espresso.

Om te genieten van een echt goede espresso is versgemalen koffiepoeder cruciaal. Daarom is de De’Longhi ECAM 23.420.SB ook uitgerust met een geïntegreerde molen en een bonencontainer. Voor elk individueel kopje worden de bonen eerst vers gemalen, zodat het aroma van de bonen zich pas ontvouwt als de koffie wordt bereid.

Dat conische stalen slijpmachine Deze volautomatische koffiemachine is krachtig en duurzaam en kan ook zeer nauwkeurig worden afgesteld. In totaal kunnen 13 instelmogelijkheden worden geselecteerd om de maalgraad individueel aan te passen aan de koffiebonen en het gewenste resultaat.

De beste setting is geschikt voor een espresso van hoge kwaliteit. Met de nauwkeurig werkende slijpmachine kunnen goede en redelijk uniforme resultaten worden bereikt, hoewel een nauwkeurigere instelling wenselijk zou zijn.

De molen maakt gebruik van een tubeless systeem zodat er nauwelijks gemalen koffie in de molen achterblijft. Op deze manier wordt alleen versgemalen koffie gebruikt voor het volgende kopje koffie en ontstaat er een uitstekende smaakbeleving.

De De’Longhi ECAM 23.420.SB volautomatische koffiemachine levert fluisterstille fijne koffiespecialiteiten.

Koop hier bij Amazon.de

Technische specificaties van de De’Longhi ECAM 23.420.SB volautomatische koffiemachines

 • Voeding: 230 volt
 • Vermogen: 1.450 watt
 • Materiaal: Kunststof
 • Watertank capaciteit: 1,8 liter
 • Capaciteit koffiebonen: 150 gram
 • Afmetingen: 34 × 23,8 × 43,0 cm
 • Gewicht: 9 kg
 • Slijpgraad instellingen: 13

Uitrusting en kenmerken van de De’Longhi machine

De temperatuur van deze volautomatische koffiemachine wordt geregeld door een thermoblock systeem met elektronische temperatuurregeling. De brouwtemperatuur kan door dit systeem constant worden gehouden. Tijdens elk proces wordt slechts zoveel water verwarmd als nodig is om de geselecteerde drank te bereiden. Daarom kan een laag energieverbruik en een korte voorbereidingstijd worden bereikt.

Met de De’Longhi volautomatische koffiemachine kun je ook twee koppen koffie tegelijk bereiden.

De espresso kan met dit apparaat worden gezet door simpelweg op een knop in verschillende diktes te drukken. Zo kun je je koffie aanpassen. Bij het malen van de bonen moet je een fijne instelling kiezen. De fabrieksinstelling van de molen is op niveau vijf en u moet een fijner niveau voor espresso kiezen.

Eenvoudige bediening overtuigt

Alle instellingen kunnen eenvoudig en intuïtief worden gemaakt met dit apparaat. Het volautomatische koffiezetapparaat heeft automatische reinigingsprogramma’s waarmee u het apparaat altijd hygiënisch schoon kunt houden. Aan de voorzijde bevindt zich de koffiedikcontainer, die samen met de waterdruppelbak kan worden verwijderd en gemakkelijk kan worden geleegd en gespoeld onder stromend water.

Met deze volautomatische koffiemachine kunt u de zetgroep eenvoudig verwijderen. Dit biedt u een groot voordeel bij de dagelijkse reiniging, omdat resten van koffie en gemalen koffie snel kunnen worden verwijderd door eenvoudigweg te spoelen. Een goede hygiëne zorgt ook voor een optimale koffiesmaak. Om de brouwgroepen te verwijderen, hoeft u alleen maar een klep achter de watertank te openen.

Het schuimmondstuk moet na elke toepassing worden gereinigd. Bacteriën kunnen zich snel hechten aan melkresten. Om dit te voorkomen, kunt u eenvoudig stoom door het mondstuk laten lopen en het vervolgens van buitenaf afvegen met een natte doek. Je moet echter oppassen dat je jezelf niet bezeert door de hete stoom.

Met dit apparaat kan een waterfilter eenvoudig worden vastgeschroefd. Als de volautomatische koffiemachine met hard water wordt bediend, wordt het gebruik van een filter aanbevolen. Wie daarentegen oefentr zacht kraanwater, of het apparaat uitsluitend met flessenwater bedient, kan ook zonder het waterfilter.

U kunt bij de lokale waterwerken controleren op de exacte waterhardheid van uw buurt. Deze waterhardheid kan vervolgens in het koffiezetapparaat worden geprogrammeerd, zodat een noodzakelijke filterwissel of ontkalking kan worden aangegeven. Zo beschermt u uw machine optimaal.

Naast de bonencontainer biedt dit apparaat ook een extra lade waardoor je al gemalen koffie kunt betreden. Dit is handig als je af en toe cafeïnevrije koffie wilt maken, of gewoon tussendoor een nieuw soort koffie wilt proberen.

Video: Espressobereiding met de ECAM 23 420 SB

Voor wie is de De’Longhi ECAM 23.420.SB volautomatische koffiemachine geschikt?

De volautomatische koffiemachine van De’Longhi is ideaal voor het gezinshuishouden. Met een watertank die ongeveer twee liter , kunt u ook snel koffie bereiden voor meerdere personen.

Bovendien kunt u ook de koffiespecialiteit van voorkeur voor elk gezinslid inschenken. Of een sterke espresso nu gewenst is, of een lekkere latte macchiato, met dit volautomatische koffiezetapparaat met melkopschuimer zijn de drankjes snel bereid en altijd lekker.

Dankzij de eenvoudige bediening en de royaal gedimensioneerde watertank is de volautomatische koffiemachine ook ideaal voor een kleiner kantoor. De eenvoudige bediening en snelle bereiding dragen ertoe bij dat u uzelf ook tijdens het werken kunt trakteren op een verkwikkende kop koffie.

Voor- en nadelen van de De’Longhi machine

Voordelen

 • Aantrekkelijk design
 • Individueel koffiegenot door vele instelmogelijkheden
 • Eenvoudig in gebruik
 • Duidelijk display
 • Hoogwaardige molen met 13 instelmogelijkheden
 • Koffie-uitloop in hoogte verstelbaar
 • Aromadeksel om de bonen te beschermen
 • Uitstekende prijs-kwaliteitverhouding

Nadelen

 • Geen apparaat voor het verwarmen van bekers
 • Geen permanente tijdweergave op het display
 • Melkschuim niet helemaal homogeen
 • Alleen handmatig melkschuim

Veelgestelde vragen

Moet er een waterfilter worden gebruikt?

Het waterfilter moet worden gebruikt, vooral als u zwaar kalkhoudend water gebruikt om de koffie te zetten. Het kan het kalkgehalte verminderen en daarom het apparaat beschermen tegen snelle verkalking. Aan de andere kant, als u zacht water gebruikt, hoeft u niet noodzakelijkerwijs het filter te gebruiken.

Hoe hoog zijn de bedrijfsgeluiden?

De machine en zijn slijpmachine werken heel stil. Melkopschuimen is het luidste proces met dit apparaat. Als u de voorkeur geeft aan het lage volume van de grote volautomatische koffiemachine, is de De’Longhi ECAM 23.420.SB een goede keuze

Wat is de capaciteit van de bonencontainer?

In de bonencontainer past 150 gram koffiebonen.

Kan gemalen koffiepoeder ook worden gebruikt?

Ja, dit apparaat biedt twee opties. Aan de ene kant kunt u de bonen uit de bonentank gebruiken voor koffiebereiding of al gemalen koffiepoeder vullen in een schacht die voor dit doel is verstrekt.

Is er een waterpeilindicator?

Je kunt het waterpeil met dit apparaat niet precies aflezen. Er gaat echter een indicator branden wanneer water moet worden bijgevuld.

Is het mogelijk om warm water te nemen?

Ja, u kunt eenvoudig heet water uit het apparaat verwijderen uit het melkschuimmondstuk, dat bijvoorbeeld kan worden gebruikt om thee te zetten.

Met wat voor soort molen is deze volautomatische koffiemachine uitgerust?

Voor dit model werd een conische molen van staal gebruikt, die duurzaam is en ook zeer homogene gemalen koffie produceert.

Is het mogelijk om hoge glazen of mokken onder het stopcontact te plaatsen?

Ja, het koffie-stopcontact is instelbaar. U kunt een bril gebruiken tot een hoogte van 14 cm.

Kan het koffiezetapparaat worden gestart met een timer op het voorgeprogrammeerde tijdstip?

Nee, deze machine kan niet worden voorgeprogrammeerd op een specifieke starttijd.

Resultaat

De De’Longhi ECAM 23.420.SB volautomatische koffiemachine is een uitstekend apparaat voor het huishouden, waarmee u Espresso kan bereiden van hoge kwaliteit. Dankzij de melkopschuimer kunnen met een beetje moeite tal van koffiespecialiteiten met melkschuim, zoals cappuccino, worden bereid. Het apparaat maakt ook enige individualisering van de koffie mogelijk.

De functies zijn uitstekend in vergelijking met de aanschafprijs en ook de eenvoudige bediening en het onderhoud van de volautomatische machine zijn overtuigend. In het geval van zeer kalkhoudend water kan een filter worden gebruikt, waarmee men te vaak ontkalken kan besparen. Naast verschillende automatische reinigingsprogramma’s vergemakkelijken verwijderbare brouwgroepen de verzorging van het apparaat.

Klantrecensies voor deze volautomatische koffiemachine van De’Longhi zijn uitstekend en ook in onafhankelijke tests zou het apparaat goede resultaten bereiken. Daarom kan deze koffiemachine worden aanbevolen aan elke beginner die een beetje handmatig werk niet schuwt en meer belang hecht aan de kwaliteit van de espresso.

 • Beoordeling van de auteur
 • beoordeeld 4 sterren

€395,84De De’Longhi ECAM 23.420.SB volautomatische koffiemachine voor slechts 395,84 € levert fluisterstille fijne koffiespecialiteiten.