Alle blog items>De duurste koffiebonen ter wereld

De duurste koffiebonen ter wereld

  Koffie weetjes - Coffee@Home       Bekeken (1392)   dec 1, 2016 
De duurste koffiebonen ter wereld

Koffie heeft door de eeuwen heen de hele wereld weten te veroveren. Er zijn inmiddels tal van smaken, variaties en soorten koffie, ieder met zijn eigen prijskaartje, wereldwijd verkrijgbaar. Maar wat zijn nu eigenlijk de duurste koffiebonen ter wereld?

  1. Kopi Loewak
  2. La Esmeralda
  3. Sint-Helena
  4. Fazenda Santa Ines
  5. Blue Mountain

Kopi Loewak

Op nummer één vinden we een koffie die zijn smaak en exclusiviteit te danken heeft aan een op zijn zachtst gezegd interessant fermentatieproces: Kopi Loewak. Met een prijskaartje tussen de 90 tot 450 euro per 500 gram (afhankelijk van de kwaliteit van de oogsting) is het de duurste koffie ter wereld. Deze koffie is oorspronkelijk afkomstig uit Indonesië en heeft een zachte, nootachtige smaak.

Kopi Loewak heeft zijn smaak te danken aan de Civetkat, deze kat leeft in de bossen van Indonesië. Deze kat eet namelijk niets liever dan koffiebessen. Terwijl de civetkat het vruchtvlees van de koffiebes kan verteren, blijft de pit achter in de ontlasting. Deze pit wordt vervolgens licht geroosterd en vervolgens gemalen en aangelengd met water, met Kopi Loewak als het resultaat.

De Universiteit van Florida is erin geslaagd het fermentatieproces op een chemische manier te laten plaatsvinden, hierdoor is mogelijk de koffie op een veel goedkopere manier te produceren. En dit gebeurt dus ook. Deze variant genaamd Coffee Primero, is even duur als gewone koffie, maar heeft wel de smaak van Kopi Loewak. Een goed alternatief dus!

La Esmeralda

De prijs van koffie van de La Esmeralda koffieplantage in Panama varieert ieder jaar, afhankelijk van de kwaliteit van de oogsting. Echter weten we dat u gemiddeld zo'n 80 euro per 500 gram betaalt voor de zogenaamde Geisha koffie. Deze koffie wordt geroemd vanwege zijn tropische smaaksensatie. U proeft fluweelzachte hints van fruit en cacao tussen een krachtige, perfecte koffie.

Sint-Helena

Sint-Helena is een eiland in het zuiden van de Atlantische Oceaan. De bergen en het subtropische klimaat van het eiland vormen de ideale bodem voor één speciale koffiebes die alleen op Sint-Helena groeit. Deze koffie is te herkennen aan zijn unieke geur en een frisse smaakbeleving vol fruit. De prijs van de koffie is ongeveer 60 euro per 500 gram.

Fazenda Santa Ines

Voor 40 euro haalt u 500 gram Fazenda Santa Ines koffie in huis. Deze koffie wordt op een traditionele manier met de hand geproduceerd op een boederij in het dorpje Minas Gerais, Brazilië. Dit arbeidsintensieve productieproces ziet men terug in de prijs. Ook is de koffie door dit productieproces een uniek product. Qua smaak hint de koffie naar het zoete van karamel en de zuiverheid van gele bessen.

Blue Mountain

Aan de voet van een berg, de Blue Mountain in Jamaica om precies te zijn, verbouwen Jamaicaanse koffieboeren de gelijknamige Blue Mountain koffie. Deze koffie neemt met een prijs van 35 euro per 500 gram een vijfde plek in op onze lijst van duurste koffiebonen ter wereld. Deze koffie is het uitgangspunt van de bekende koffielikeur Tia Maria en kent een milde smaak waarbij bitterheid schittert door zijn afwezigheid.

Benieuwd naar de verschillende koffieabonnementen die Coffee@Home te bieden heeft? Bestel vandaag nog en verzeker uzelf ervan dat u iedere maand kan genieten van de allerbeste koffie.

Compare