Alle blog items>Wat is de beste koffietijd?

Wat is de beste koffietijd?

  Koffie weetjes - Coffee@Home       Bekeken (1493)   dec 14, 2016 
Wat is de beste koffietijd?

De ideale tijd waarop je het best een kopje koffie kunt drinken is pure wetenschap. Maar wat gebeurt er eigenlijk in de realiteit?

Onderzoek laat zien dat koffie vooral ’s morgens bij het ontbijt, tijdens de middagpauze of 's avonds gedronken wordt. Dit is te verklaren door het feit dat mensen op deze momenten van de dag vaak een beetje extra energie nodig hebben.

En die energie haalt men uit een kopje koffie doordat daar cafeïne in zit. Maar zijn deze momenten wel de juiste tijden om een kopje koffie te drinken?

Nee, wetenschappelijk gezien niet. Volgens deze Engelstalige Youtube video van ASAP Science zit het beste tijdstip om koffie te drinken precies tussen de bovengenoemde momenten in, namelijk tussen 09:30 en 11:30.

Dit heeft alles te maken met onze biologische klok en het stresshormoon Cortisol. Cortisol is een stofje wat in ons lichaam vrijkomt tijdens de zogenaamde vecht- of vluchtsituaties. Cortisol zorgt er voor dat we alert zijn op de momenten waar ons lichaam het nodig heeft.

Dit in samenwerking met onze biologische klok, zorgt ervoor dat de hoeveelheden Cortisol in ons lichaam ’s morgensvroeg bij het ontwaken (tussen 08:00 en 09:00), overdag (tussen 12:00 en 13:00) en ’s avonds (van 17:30 tot 18:30) het hoogst zijn.

Omdat Cortisol dezelfde werking op ons lichaam heeft als cafeïne, betekent dit dat het drinken van koffie op deze tijdstippen niet meer het gewenste effect heeft.

Drinkt u koffie niet vanwege de dosis cafeïne maar gewoon omdat u er ontzettend van geniet? Dan is het tijdstip waarop u besluit koffie te drinken natuurlijk niet relevant.

Heeft u na het lezen van dit artikel zin gekregen in een kopje koffie? Ga dan naar ons assortiment koffiemachines en kies er vervolgens geheel naar eigen smaak een smaakabonnement bij. Thuis genieten van heerlijke koffie. Coffee@Home maakt het mogelijk.

Compare