JURA Machine-instellingen voor maximaal smaakrendement

JURA Machine-instellingen

Waar anderen stoppen gaat Coffee@Home verder...

Wij garanderen maximaal smaakrendement! Onze experts hebben onze koffies uitvoerig getest op de meest populaire Jura modellen. Per model en per smaakprofiel zijn voor u de instellingen bepaald waarmee u maximaal smaakrendement behaalt uit uw koffie. Door het toepassen van deze instellingen in uw Jura machine, komt het beste in de koffie naar boven.

Onze koffiebranders testen samen met ons het assortiment koffiebonen uitvoerig op onze JURA koffiemachines. Dit stelt ons in staat om u het beste advies over de beste machine instellingen te geven.

Een maximaal smaakrendement realiseer je met optimale JURA machine instellingen.

Onze smaakprofielen worden getest op de volgende JURA modellen: D6, E8 en S8.

Tijdens het testen wordt er gekeken naar vier instellingen van de JURA koffiemachines, en de effecten hiervan op de smaak-, geur- en crèmelaag beleving van de volgende drie koffie bereidingswijzen: koffie, espresso en cappuccino. Deze vier instellingen betreffen:

  • Temperatuur
  • Koffiedosering
  • Maalgraad
  • Kopvolume

Heeft u vragen en/of opmerkingen over het instellen van uw JURA koffiemachine? Neem dan gerust contact met ons op.

Kies uw JURA machine:

Instellingen JURA D6 voor maximaal smaakrendement.

Koffie

DIVINO

Kopvolume:
90 ml
Temperatuur:
normaal
Koffiedosering:
sterk
Maalgraad (van grof naar fijn):
3

OPTIMO

Kopvolume:
90 ml
Temperatuur:
normaal
Koffiedosering:
normaal
Maalgraad (van grof naar fijn):
2

Espresso

DIVINO

Kopvolume:
35 ml
Temperatuur:
hoog
Koffiedosering:
normaal
Maalgraad (van grof naar fijn):
3

OPTIMO

Kopvolume:
35 ml
Temperatuur:
hoog
Koffiedosering:
normaal
Maalgraad (van grof naar fijn):
2

Cappuccino

DIVINO

Kopvolume:
45 ml espresso
Temperatuur:
hoog
Koffiedosering:
normaal
Maalgraad (van grof naar fijn):
3
Melkdosering:
18 sec.

OPTIMO

Kopvolume:
45 ml espresso
Temperatuur:
hoog
Koffiedosering:
normaal
Maalgraad (van grof naar fijn):
2
Melkdosering:
18 sec.

Instellingen JURA E8 voor maximaal smaakrendement.

Koffie

DIVINO

Kopvolume: 
90 ml
Temperatuur: 
normaal
Koffiedosering: 
5 boontjes
Maalgraad (van grof naar fijn): 
fijn

OPTIMO

Kopvolume: 
90 ml
Temperatuur: 
normaal
Koffiedosering:
5 boontjes
Maalgraad (van grof naar fijn):
fijn

Espresso

DIVINO

Kopvolume: 
35 ml
Temperatuur: 
hoog
Koffiedosering: 
5 boontjes
Maalgraad (van grof naar fijn): 
fijn

OPTIMO

Kopvolume: 
35 ml
Temperatuur: 
hoog
Koffiedosering:
6 boontjes
Maalgraad (van grof naar fijn):
fijn

Cappuccino

DIVINO

Kopvolume: 
45 ml espresso
Temperatuur: 
hoog
Koffiedosering: 
5 boontjes
Maalgraad (van grof naar fijn): 
fijn
Melkdosering: 
18 sec.

OPTIMO

Kopvolume: 
45 ml espresso
Temperatuur: 
hoog
Koffiedosering:
6 boontjes
Maalgraad (van grof naar fijn): 
fijn
Melkdosering: 
18 sec.

Instellingen JURA S8 voor maximaal smaakrendement.

Koffie

DIVINO

Kopvolume: 
90 ml
Temperatuur: 
normaal
Koffiedosering: 
3,5 boontjes
Maalgraad (van grof naar fijn): 
fijn

OPTIMO

Kopvolume: 
90 ml
Temperatuur: 
normaal
Koffiedosering:
3,5 boontjes
Maalgraad (van grof naar fijn):
fijn

Espresso

DIVINO

Kopvolume: 
35 ml
Temperatuur: 
hoog
Koffiedosering: 
3 boontjes
Maalgraad (van grof naar fijn): 
fijn

OPTIMO

Kopvolume: 
35 ml
Temperatuur: 
hoog
Koffiedosering:
3 boontjes
Maalgraad (van grof naar fijn):
fijn

Cappuccino

DIVINO

Kopvolume: 
45 ml espresso
Temperatuur: 
hoog
Koffiedosering: 
3 boontjes
Maalgraad (van grof naar fijn): 
fijn
Melkdosering: 
18 sec.

OPTIMO

Kopvolume: 
45 ml espresso
Temperatuur: 
hoog
Koffiedosering:
3 boontjes
Maalgraad (van grof naar fijn):
fijn
Melkdosering: 
18 sec.

Andere belangrijke factoren die de smaak van uw koffie beïnvloeden zijn:

Het belang van consequent onderhoud:

  • Zorg voor tijdige reiniging van uw machine (de meeste machines geven dit aan).
  • Zorg voor tijdige ontkalking (de meeste machines geven dit aan).
  • Zorg voor tijdige spoeling van de koffie en melkunit.


Het belang van conservering van de koffiebonen:

  • Doseer naar behoefte in het bonenreservoir.
  • Sluit de koffiezak om aroma's zo veel mogelijk te behouden.
  • Optimale temperatuur van consumeren (zeker niet te warm)! Gebruik eventueel wel een voorverwarmd kopje.

Gebruik vers water


Compare