Beste volautomatische koffiemachine met latte macchiato-functie

Beste volautomatische koffiemachine met latte macchiato-functie

De Latte Macchiato is een van de cappuccino’s populaire klassiekers. Maar niet iedereen Volautomatische koffiemachine met latte macchiato functie bereidt ook goed melkschuim. Al vele jaren wij testen volautomatische koffiemachines en had al veel modellen in verschillende prijsklassen.

We hebben dus al veel ervaring en weten wat belangrijk is. Op deze pagina presenteren wij u de Records Volautomatische koffiemachines met latte macchiato functie Van onze test voor. Ook leer je welk apparaat het beste bij je past. Eén ding kunnen we al onthullen: Voor goede latte macchiato heb je geen duur apparaat. Zelfs goedkope volautomatische machines doen goed werk.

Volautomatische koffiemachine met latte macchiato functie op de proef gesteld

Inhoudsopgave

 • 1 De beste volautomatische koffiemachines met latte macchiato functie
  • 1.1 Beste Latte Macchiato: DeLonghi Dinamica Plus
  • 1.2 Latte macchiato in dubbele omslag: SIEMENS EQ.500
  • 1.3 Top prijs-prestatieverhouding: Latte macchiato met een druk op de knop met de DeLonghi Dinamica
  • 1.4 Latte Macchiato in dubbele omslag: Melitta Latte Select
  • 1.5 Latte macchiato zonder franje: Philips LatteGo 3200
  • 1.6 Latte macchiato met melkschuimmondstuk: Philips EP 2220
  • 1.7 Latte macchiato met melkopschuimer: DeLonghi Magnifica S Smart
 • 2 Latte macchiato bereiding in een volautomatische koffiemachine
  • 2.1 Volautomatische koffiemachines met automatisch melksysteem
  • 2.2 Bereid latte macchiato met het melkschuimmondstuk
 • 3 Volautomatische koffiemachine met latte macchiato functie op de proef gesteld
  • 3.1 Het perfecte melkschuim voor latte macchiato
  • 3.2 De perfecte espresso voor latte macchiato
  • 3.3 Hoogte van de koffie-uitloop en melkuitlaat

De beste volautomatische koffiemachines met latte macchiato functie

Hieronder vindt u de beste volautomatische koffiemachines met latte macchiato functie uit onze test. Als je wilt, kun je na Filter prijsklassen.

U wilt weten hoe de Prijsverschillen In dit verband is het belangrijk om het belang van de rol van de sociale partners in de ontwikkeling van de Europese Unie te benadrukken. Volautomatische machines ter notering is? Neem dan een kijkje dit bericht aanvankelijk.

Aanbeveling tot ca. 750 €

Delonghi Dinamica koffiezetapparaat met latte macchiato

Cijfer: 1.3 (zeer goed)

Beste Latte Macchiato: DeLonghi Dinamica Plus

In onze Volautomatische koffiemachinetest de DeLonghi Dinamica Plus bereidde de beste latte macchiato. Met een druk op de knop kom je tot 12 drankjes. Aan boord zijn cappuccino, latte macchiato, latte koffie en flat white.

Zowel espresso als melkschuim konden absoluut overtuigend in de test. De Melkschuim is extreem fijn en romig. De zoetheid van de melk wordt bepaald door de lichte espresso aroma’s zeer goed aangevuld. Hiervoor kreeg de latte macchiato van ons de Graad 1.3 (zeer goed).

Lees meer…

De volautomatische machine scoort met zijn veel instellingsopties: Maling, koffiesterkte, temperatuur, hoeveelheid dranken, koffie en melkverhouding… Je kunt alles heel precies aanpassen. Via een controller kunt u zelfs de Consistentie van melkschuim invloed (van weinig tot veel schuim).

Delonghi Dinamica koffiezetapparaat met latte macchiato

Daarnaast kunt u Maak tot 3 profielen aan. Onder elk profiel wordt de Instellingen voor elk drankje redden. Erg handig als iedereen in het huishouden zijn latte macchiato anders drinkt. Daarnaast is er een Potfunctie voor koffie.

De volautomatische machine scoort ook met een Heel veel eenvoudig te gebruiken en kan zelfs bestuurd door app worden. Schoonmaken is eenvoudig, omdat de complete Melksysteem kan zelfs de Vaatwasmachine. Klinkt interessant? Bekijk dan onze gedetailleerde Review van DeLonghi Dinamica Plus ECAM 370.95.T op.

naar het testrapport
naar de aanbieder*
Siemens EQ.500 integrale volautomatische koffiemachines Test Latte Macchiato

Cijfer: 1.5 (zeer goed)

Latte macchiato in dubbele omslag: SIEMENS EQ.500

Met de SIEMENS EQ.500 kunt u zelfs bedek twee lattes macchiato tegelijkertijd. Natuurlijk is de dubbele hoes ook belangrijk voor alle andere 13 koffiespecialiteiten mogelijk.

De Melkschuim is zeer fijn poreus en romig. Met de latte macchiato komen de espressoaroma’s goed tot hun recht. In onze test heeft de Latte macchiato zeer goed (cijfer: 1,5) en had de perfecte temperatuur van 65°C.

Lees meer…

Naast de melkcontainer krijg je ook een Melkslang. Je kunt het direct in je melkpak doen. Zo bespaar je jezelf de afwas van de container en heb je meer ruimte in de koelkast.

De volautomatische machine biedt haar veel Instellingen – Er kunnen echter geen profielen worden gemaakt. Het toestel scoort ook met zijn eenvoudig te gebruiken en eenvoudige reiniging. Dat Melksysteem Zuivert zichzelf na elke verwijzing automatisch met hete stoom. Een grondige reiniging is elke 2-3 dagen nodig. Het is mogelijk dat niet alle onderdelen in de vaatwasser. Wil je meer weten? Neem dan een kijkje op onze Testrapport op de SIEMENS EQ.500 op.

Siemens EQ. 500 volautomatische koffiemachine met latte macchiato

zeer romig melkschuim

naar het testrapport
naar de aanbieder*

Testwinnaar tot ca. 500 €

Delonghi Dinamica koffiezetapparaat met latte macchiato

Cijfer: 1.5 (zeer goed)

Top prijs-prestatieverhouding: Latte macchiato met een druk op de knop met de DeLonghi Dinamica

Dit apparaat is een van onze Prijs-prestatie favorieten. De drankjes kunnen gemakkelijk gelijke tred houden met dure volautomatische machines. Totdat 9 drankjes je krijgt met een druk op de knop – inclusief cappuccino, latte en flat white.

Voor Latte Macchiato en Co. bereidt hij eersteklas boete en Romig Melkschuim Vol In smaak overheerst de zoetheid van de melk met lichte aroma’s van de espresso. In onze test, de latte macchiato snijdt volledig verdiend Heel goed (graad 1.5).

Lees meer…

Je hebt veel instellingsopties om elk drankje aan te passen aan uw smaak. De latte macchiato kunt u precies uw Cupmaat aanpassen En dat Koffie-melk verhouding veranderen. Zelfs de Consistentie van melkschuim je kunt je aanpassen (weinig tot veel schuim).

Delonghi Dinamica Latte Macchiato

Qua handling en reiniging scoort het apparaat in onze test. Je moet het doen zonder profielen en controle via app, maar je krijgt een zeer goede volautomatische machines tot een onverslaanbare goede prijs. Heb je interesse? Bekijk dan onze gedetailleerde Review van de DeLonghi Dinamica op.

naar het testrapport
naar de aanbieder*
Philips LatteGo 3200 volautomatische koffiemachine review

Cijfer: 1.5 (zeer goed)

Latte Macchiato in dubbele omslag: Melitta Latte Select

Met de Melitta Latte Select kom je tot 12 drankjes met een druk op de knop. Drankjes met melkschuim kun je zelfs in de Dubbele dekking (2 drankjes tegelijk).

In het geval van latte macchiato wordt de Zoetheid van melk goed uit en onderstreept het licht Aroma’s van espresso. De Melkschuim is romig -slechts sporadisch zijn kleine bubbels te herkennen. In onze test ontvangt de latte macchiato de Graad 2.0 (goed).

Lees meer…

Met de Latte Select heb je veel instelmogelijkheden en kan tot 6 Profielen aanmaken. De Aantal dranken kunt u in Stappen van 5 ml – zowel voor melkschuim als koffie. Hiermee kunt u Koffie-melk verhouding Jouw Pas je smaak aan. Het enige punt van kritiek: Zelfs bij maximale hoeveelheid was ons latte macchiato glas (300 ml) helaas niet helemaal vol.

Melitta Latte Select Koffiezetapparaat Latte Macchiato

Een ander hoogtepunt zijn de beide bonencompartimenten. Je kunt dus twee verschillende soorten bonen gebruiken. De Latte Select blijft scoren met een zeer goede wegligging en eenvoudige reiniging. U kunt al het andere vinden in ons uitgebreide testrapport over Melitta Latte Selecteren.

naar het testrapport
naar de aanbieder*
Philips LatteGo 3200 koffiezetapparaat Latte Macchiato review

Cijfer: 1.7 (goed)

Latte macchiato zonder franje: Philips LatteGo 3200

Met de Philips LatteGo 3200 kunt u 5 drankjes met één druk op de knop voorbereiden. Naast Koffie, Espresso en Americano zijn de melkschuim klassiekers Cappuccino en Latte Macchiato ermee. De volautomatische machine bereidt fijn romig melkschuim. In onze test kreeg de latte macchiato de Graad 2.0 (goed).

Lees meer…

Dat Beeldscherm van de volautomatische machine is zeer duidelijk en gemakkelijk te gebruiken. De LatteGo is daarom bijzonder geschikt voor mensen die op zoek zijn naar een volautomatische machine zonder veel franje. De Koffie en melkvolume u kunt terecht bij 3 niveaus aanpassen. Dit geeft je veel variaties om een kleine of grote latte macchiato te bereiden. Daarnaast kunt u gebruik maken van de Vrij programmeren drankhoeveelheid en pas elk drankje aan je kopje aan.

Philips LatteGo 3200 Latte Macchiato Beoordeling

We waren vooral onder de indruk van de eenvoudig te gebruiken van het zuivelsysteem. Dit komt eraan volledig zonder slangen van waaruit de Reiniging bijzonder eenvoudig is. Veel onderdelen zijn toegestaan in de vaatwasser. Wil je meer weten? Bekijk dan onze review voor Philips LatteGo 3200 op.

Trouwens, nog meer drankjes en instellingsopties worden aangeboden door de Philips LatteGo 5400*. Hier vindt u 12 drankjes met één druk op de knop en je kunt ook meerdere profielen ligplaats.

naar het testrapport
naar de aanbieder*

Aanbeveling tot ca. 300 €

Philips EP2220 volautomatische koffiemachine met latte macchiato in de test

Cijfer: 1.8 (goed)

Latte macchiato met melkschuimmondstuk: Philips EP 2220

De EP2220 bereidt Espresso en Koffie met een druk op de knop. Voor Latte Macchiato en Co. gebruik je de geïntegreerd melkschuim mondstuk. Om dit te doen, meet u de melk in uw glas en schuimt u deze met het mondstuk. Dan krijg je een espresso – klaar.

We kregen meteen een Heel goed en romig melkschuim succesvol. Voor Latte Macchiato kreeg de volautomatische machine de Graad 1.7 (goed) van ons. Apparaten met Melkmondstuk zijn enigszins Uitwerken als automatische melksystemen in plaats van maar Goedkoper. Om af en toe een melkschuimdrankje te krijgen zijn ze bij uitstek geschikt.

Lees meer…

Het apparaat is toegankelijk via de aanraakknoppen Heel veel Eenvoudig in gebruik en is gemakkelijk te gebruiken. We houden echt van de eenvoudige reiniging. Je kunt het melkschuimmondstuk eraf pellen en in de vaatwasser doen. Veel andere onderdelen kunnen ook worden opgenomen in de Vaatwasmachine.

Philips EP2220 Koffiezetapparaat latte macchiato

In onze Volautomatische koffiemachinetest presteert het apparaat goed. Het is onze Favoriet Onder de goedkope volautomatische machines, omdat het een zeer goede prijs-prestatieverhouding. Wil je meer weten? Bekijk dan onze gedetailleerde Review voor Philips EP2220 op.

naar het testrapport
naar de aanbieder*
Delonghi Magnifica S Smart Coffee Machines Latte Macchiato Beoordeling

Cijfer: 1.9 (goed)

Latte macchiato met melkopschuimer: DeLonghi Magnifica S Smart

De DeLonghi Magnifica S Smart bereidt je voor 3 drankjes met één druk op de knop Aan– Espresso, koffie en Lange koffie. Het melkschuim voor Latte Macchiato en Co. krijg je bij de geïntegreerde melkopschuimer. Met een beetje oefening kunnen we ook romig fijner Melkschuim succesvol. Voor Latte Macchiato was er de Graad 2.0 (goed).

Lees meer…

De volautomatische machine kan worden gebruikt via de knoppen Gemakkelijk te gebruiken. Het scherm is duidelijk en beperkt tot de essentie. In het geval van de Aantal dranken (voor espresso en koffie) is er geen stappen maar een vast bedrag dat je indien nodig kunt herprogrammeren. Malen en Aroma kan worden gebruikt in aanpassen aan vele niveaus.

Delonghi Magnifica S Smart Beoordeling

Het apparaatt scoort met zijn eenvoudig te gebruiken. Bonencompartiment en watertank zijn gemakkelijk te bereiken en hebben een behoorlijke grootte. De Reiniging heeft gelijk eenvoudig. Over het algemeen biedt DeLonghi een volautomatische machine in goede kwaliteit naar een zeer redelijke prijs op. U vindt alle details in onze uitgebreide Testrapport op DeLonghi Magnifica S Slim.

naar het testrapport
naar de aanbieder*

Latte macchiato bereiding in een volautomatische koffiemachine

Basis voor het goede Latte Macchiato is de perfect melkschuim. Hiervoor heb je ofwel een Volautomatische machines met automaat Melksysteem of een handleiding Melkschuim mondstuk.

Beide systemen verschillen vooral in de Gemak en uw Prijs. In principe kan men zeggen: hoe handiger de voorbereiding, hoe duurder de volautomatische machine. Laten we een latte macchiato eens nader bekijken:

Volautomatische koffiemachines met automatisch melksysteem

Een automatisch melksysteem is de gemakkelijkste en snelste manier Een Latte macchiato bereiden. Hier zet je je kopje onder en selecteer je “Latte Macchiato” in het display. Met een druk op de knop de volautomatische machine bereidt binnen enkele seconden een latte macchiato voor u voor. Het apparaat trekt de melk uit een Geïntegreerd Melk of door een Tube uit het melkpak.

Als je wilt kun je van tevoren verschillend Instellingen maken: pas de koffiesterkte en drankhoeveelheid aan of verander de temperatuur en melk-koffieverhouding. Sommige volautomatische machines bereiden zelfs voor 2 lattes macchiato tegelijkertijd Vol Eenvoudiger kan het niet.

Kies voor een volautomatische koffiemachine latte macchiato

directe latte macchiato selectie in het display

Latte macchiato van de volautomatische machine

Latte macchiato met één druk op de knop met het volautomatische melksysteem

Bereid latte macchiato met het melkschuimmondstuk

Bij deze volautomatische machines krijg je alleen Espresso en gewone koffie met één druk op de knop. De Melkschuim voor Latte Macchiato bereid je voor zelfs met het mondstuk van melkschuim Vol Hier komt op 40 ml espresso 5 keer de hoeveelheid melkschuim.

Zo werkt het: Meet eerst de melk in je glas. Dan duik je de Melkmondstuk in de melk en activeert de Schuimfunctie. Het apparaat warmt op en geeft vervolgens hete stoom om de melk te verwarmen. Dit proces kost tijd ongeveer 40 seconden. Zodra de melk juiste temperatuur , annuleert u het proces en verwijst u naar een espresso op het apparaat. Je latte macchiato is klaar.

Resultaat: Schuimen met melkmondstuk vereist enige oefening, omdat de Melkschuim mag niet te warm of te koud zijn zijn. In vergelijking met het volautomatische systeem wordt hier niet alleen op een knop gedrukt, maar ook bereidt actief de latte macchiato.

Latte macchiato met het melkschuimmondstuk

Schuimmelk met de hand

Latte Macchiato koffiezetapparaat met melkopschuimer

en haal dan espresso

Welk systeem past beter bij mij?

Of Melkschuim mondstuk of volautomatisch melksysteem is altijd een kwestie van jou Begrotingen en het gewenste Gemak. Apparaten met Melkschuim mondstuk zijn Goedkoper. Om van tijd tot tijd een latte macchiato te bereiden zijn ze voldoende. Als u echter veel gasten of leden van het huishouden wilt bedienen, is een automatisch systeem vaak de handigste keuze.

Volautomatische machines met melkschuimmondstuk:

 • alleen espresso en koffie met één druk op de knop
 • Melk opschuimen met de hand
 • goedkoop (vanaf 220 €)

automatisch melksysteem:

 • Latte macchiato/ alle drankjes met één druk op de knop
 • veel instellingsopties
 • veel drankjes op een rij
 • duurder om te kopen (vanaf 500 €)
Volautomatische koffiemachines met latte macchiato-functie op de proef gesteld

Volautomatische koffiemachine met latte macchiato functie op de proef gesteld

Of het nu volautomatisch is of met melkschuimmondstuk – goede latte macchiato je krijgt met beide varianten. Mits de volautomatische machine goed werk levert. Voordat we u kennis laten maken met de beste apparaten, geven we u een kort inzicht naar wat we doen bij Volautomatische koffiemachines testen alles:

Het perfecte melkschuim voor latte macchiato

Goed melkschuim heeft een romige consistentie en lichte zoetheid in smaak. De bubbels moeten klein en zelfs boete zodat ze zachtjes op de tong “barsten”. Het melkschuim mag niet te vloeibaar en niet te stijf zijn.

Als het te vloeibaar is, passeert het onze Lepel Check. Daarbij controleren we of het melkschuim kleeft aan de lepel wanneer het wordt omgedraaid. Andere volautomatische machines overdrijven bij het schuimen en produceren veel te veel schuim die je niet kunt drinken (trefwoord schuimneus)

Siemens EQ.500 Latte Macchiato

De perfecte espresso voor latte macchiato

Hoe goed de latte macchiato is, hangt grotendeels af van de espresso. Als dit slecht is, kan de latte macchiato ook niet smaken. In onze tests onderzoeken we daarom altijd zeer zorgvuldig de Kwaliteit van espresso. Hierbij spelen veel factoren een rol: Malen, brouwtijd, Temperatuur

Dit alles heeft invloed op Aroma, Smaken en Crema van espresso. We zijn tevreden wanneer de Crema hazelnoot bruin is en geen bubbels heeft.

Delonghi Dinamica Espresso - Koffieproevers

Hoogte van de koffie-uitloop en melkuitlaat

Zoals de naam al doet vermoeden, stromen de afgewerkte espresso en melkschuim uit de koffie- en melkuitlaat. Beide zijn meestal in hoogte verstelbaar. Maar zelfs hier zijn er problemen met sommige apparaten. We hadden al Volautomatische koffiemachines met latte macchiato functie onder hun uitlaat geen grote latte macchiato glas Geschikt.

Een Minimale hoogte van 13 cm zou eigenlijk standaard moeten zijn. Als de uitlaat niet hoog genoeg gaat, past je glas er helemaal niet onder of verdwijnen de uitlaten in de schuimkroon van de latte macchiato – wat niet erg hygiënisch is…

Jura E6 Koffie outlet Latte Macchiato - Koffieproevers
Volautomatische koffiemachines met latte macchiato-functie op de proef gesteld